GÜNDEM - 08 Haziran 2025 Pazar 14:38

Görevli hemşire hastanenin acil servisindeki yangında verilen mücadeleyi anlattı

A
A
A
Görevli hemşire hastanenin acil servisindeki yangında verilen mücadeleyi anlattı

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde mart ayında çıkan yangın sırasında hastaları tahliye eden sağlık çalışanlarının gösterdiği özverili mücadele hafızalarda iz bıraktı. Yangın anında kliniği terk etmeyen Hemşire Ezgi Gökce, "Alarm çaldı. Sonrasında hastaları düşünerek tahliye etmeye çalıştık ve başardık da. O esnada saniyeler çok değerliydi. Odaları dört kez kontrol ettik" dedi.


Antalya’da 26 Mart Salı günü Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi’nde çıkan yangın, hastanede büyük korkuya yol açmıştı. Yetişkin ve çocuk acil servislerinde hızla yayılan yangın nedeniyle yoğun duman oluşmuş, ameliyathanelerin de içinde bulunduğu B Blok kısa sürede tahliye edilmiş, hastalar çevredeki hastanelere nakledilmişti. Olaydan sonra geçen sürede, yangın anında görev yapan sağlık çalışanlarının gösterdiği büyük özveri ise ortaya çıktı.



"Alarm çaldı. O esnada saniyeler çok değerliydi"


Yangın sırasında yaşananları anlatan Hemşire Ezgi Gökce (30), alevlere ve yoğun dumana rağmen kliniği terk etmediklerini ve hastaları güvenli şekilde tahliye etmek için saniyelerle yarıştıklarını söyledi. Gökce, "Alarm çaldı. Sonrasında hastaları düşünerek tahliye etmeye çalıştık ve başardık da. O esnada saniyeler çok değerliydi. Sorumlu hemşiremizle ekip halinde hep beraber çalıştık" dedi.



Dumanlar üçüncü kata ulaştı


Yangının etkisiyle dumanların kısa sürede yayıldığını belirten Gökce, "Dumanlar üçüncü kata kadar gelmişti. Aşağı indiğimizde hastaları toparlamaya çalıştık. Nerede olduklarına baktık. Sonrasında diğer servislere yerleştirildi" ifadelerini kullandı.



"Odaları dört kez kontrol ettik"


Yangın sırasında özellikle yataklı hastaların tahliyesine büyük özen gösterdiklerini anlatan Gökce, yaşadıkları anları şöyle aktardı: "İkinci naklini olmuş karaciğer hastası bir hastamız vardı. Alarm çaldığında hemen onun odasına koştum. Serumlarını çıkartmak için çünkü çoklu tedavileri oluyor. Sonra onu yatakla beraber indirdik. Daha yoğun bakımdan yeni gelmiş bir hastamız vardı. Onu da aynı şekilde hızlıca indirmeye çalıştık. Tabii klinikte odaları dört kez tek tek kontrol ettik."



"Kendimizi hiçe saydık"


Yangın sırasında kliniği terk etmeden görevlerinin başında kalan ekip, hastaların ilaç tedavilerini de aksatmamak için büyük çaba gösterdi. Gökce, "Yangın esnasında da ilaçlarını almaya çalıştık açıkçası. Kendimizi hiçe saydık o esnada. Tahliye ettikten sonra dışarıda da bu hastaların koordinasyonunu ve ilerleyen süreçteki tedavilerini planladık" diye konuştu.



"Alarm sesleri aklımdan silinmiyor"


Hastaların yeni kliniklere yerleştirilmesinden sonra da tedavi süreçlerini yakından takip ettiklerini dile getiren Gökce, yaşananların hafızasında derin iz bıraktığını söyledi. "Hastalar kliniğe geri döndüklerinde kendimizi düşünmediğimizi gördüler, çok teşekkür ettiler. Eski nakil hastalarımız da vardı, yeni nakil hastalarımız da vardı. Hafızamda izi kaldı. Korktum. Sesten korktum. Ve hastaların birçoğunun yatakta olması ve tahliyesi... Alarm sesleri aklımdan silinmiyor" ifadelerini kullandı.



Görevli hemşire hastanenin acil servisindeki yangında verilen mücadeleyi anlattı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muş Muş’ta bir günde 333 köy yolu ulaşıma açıldı Muş’ta etkili olan kar yağışının ardından 113 personel ve 68 iş makinesiyle sahaya inen İl Özel İdaresi ekipleri, bir günde 333 köy yolunu ulaşıma açtı. Muş’ta etkili olan yoğun kar yağışı sonrası ulaşıma kapanan köy yollarının açılması için İl Özel İdaresi ekipleri seferber oldu. Ekiplerin yoğun çalışmaları sonucu kısa sürede 333 köy yolu yeniden ulaşıma açıldı. İl genelinde 368 köy ve 217 mezrada yürütülen karla mücadele çalışmaları kapsamında 11 ekip, 113 personel ve 68 iş makinesi görev yapıyor. Vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamaması için gece gündüz çalışan ekipler, özellikle yüksek kesimlerde etkisini artıran kar yağışına karşı yoğun mesai harcıyor. 10 köy ve 24 mezranın bulunduğu Şenyayla-Üçevler grup köy yolunda yer yer 1 metreyi aşan kar kalınlığına rağmen ekipler, zorlu şartlar altında yol açma çalışmalarını tamamladı. Üçevler köyünde yaşayan Bedri Özdemir, etkili olan kar yağışının ardından köy yolunun ulaşıma kapandığını, ancak Muş İl Özel İdaresi ekiplerinin çalışmasıyla yolun kısa sürede yeniden açıldığını ifade ederek, "Dün yağan karla birlikte yolumuz ulaşıma kapanmıştı. Bugün Muş İl Özel İdaresi ekipleri yolumuzu açtı. Allah devletimize zeval vermesin. Daha önceki yıllarda kar 3-4 metre yağarken, son yıllarda 1 metre ancak yağıyor" dedi. Üçevler köyünde yaşamını sürdüren Bayram Subaşı, kar yağışı nedeniyle bir süredir kapalı olan köy yollarının İl Özel İdaresi ekipleri tarafından açıldığını belirterek, "Ben Muş merkez Üçevler köyünde ikamet ediyorum. Kar yağışı nedeniyle köy yolumuz dünden beri kapalıydı. Özel İdare ekipleri gelip yolumuzu açtı. Allah razı olsun. Yollar açık olduğu için artık Muş merkeze rahatlıkla gidip gelebiliriz. Ekiplerin Allah yardımcıları olsun" ifadelerini kullandı.
İstanbul Yurtta hava durumu Yurdun genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara ve Doğu Akdeniz’in doğusu, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Orta Karadeniz kıyıları ile İskenderun Körfezi çevrelerinde yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu’nun doğu, Doğu Anadolu’nun güneydoğu kesimleri ile Sakarya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don ile birlikte pus, yer yer sis görüleceği tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre; hava sıcaklığı, hissedilir derecede azalarak ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyredecek. Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden, yurdun kuzey ve batı kesimlerinde akşam saatlerinden sonra zamanla güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Marmara, Güney Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun güneyi, Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif kar yağışlı 1 İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 6 İzmir: Parçalı ve az bulutlu 9 Bursa: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı 5 Adana: Parçalı ve çok bulutlu 13 Antalya: Parçalı ve az bulutlu 14 Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif yağmurlu 9 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif yağmurlu, zamanla karla karışık yağmur ve hafif kar yağışlı 10 Erzurum: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı -7