KÜLTÜR SANAT - 29 Ekim 2025 Çarşamba 09:10

Ardahan Belediyesi Nuri Vatan Kültür Merkezi’nde 29 Ekim gösterisi

A
A
A
Ardahan Belediyesi Nuri Vatan Kültür Merkezi’nde 29 Ekim gösterisi

Ardahan Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Nuri Vatan Kültür Merkezi eğitmen ve kursiyerleri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla "Emanetin Emin Ellerde" adlı bir gösteri hazırladı. Belediye Başkanı Faruk Demir ile eşi Zuhal Demir’in izlediği gösterilere vatandaşların ilgisi yoğun oldu.


Ardahan’da kültür ve sanatın adresi olarak gösterilen Nuri Vatan Kültür Merkezi, bu yıl 102. yıldönümü kutlanacak olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi için özel bir gösteriye imza attı. Belediye Konferans Salonu’nda seyirciyle buluşan "Emanetin Emin Ellerde" adlı gösteriler, kültür merkezi kursiyerleri olan çocuklar tarafından sahnelendi.


Yüksek bir katılım altında, renkli görüntülerin damgasını vurduğu gösterilere eşi Zuhal Demir ile birlikte katılan Belediye Başkanı Faruk Demir, yaptığı konuşmada şunları kaydetti:


"Bugün burada bizlerle birlikte Cumhuriyet Bayramı coşkusunu yaşayacak olan siz değerli ebeveyn ve çocuklarımızın yanı sıra tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Malumunuz bugünlere kolay gelinmedi. Ne şartlar altında Türkiye Cumhuriyeti kuruldu hepimiz biliyoruz. Dolayısıyla sözü çok fazla uzatmadan 102. yaşını kutlayacağımız Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi ise minnetle anıyorum."



Ardahan Belediyesi Nuri Vatan Kültür Merkezi’nde 29 Ekim gösterisi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şişli’de alkollü sürücü yoluna çıkan köpeğe çarpmamak için takla attı Şişli’de alkollü olduğu öğrenilen sürücü yoluna çıkan köpeğe çarpmamak için yaptığı manevra sonucunda takla attı. Şans eseri hafif sıyrıklarla kurtulan sürücünün dişleri kırıldı. Ehliyetine 2 yıl el konulan sürücü ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü. Kaza, 04.30 sıralarında Şişli Harbiye Mahallesi Kadırgalar Caddesi üzerinde meydana geldi. 20 U 2733 plakalı otomobili ile seyreden İ.O. kendi iddiasına göre yola atlayan köpeğe çarpmamak için ani manevra yaptı. Yol kenarındaki kaldırıma çarpan sürücü defalarca takla atarak ancak durabildi. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri caddeyi trafiğe kapatarak güvenlik önlemi aldı. Takla atan otomobilden kendi imkanları ile çıkan İ.O.’nun trafik polisi ekiplerinin alkol kontrolü sonucu 194 promil alkollü olduğu öğrenildi. Kaza sebebiyle dişleri kırılan, yüzü ve vücudunda çizikler olan İ.O. yasal sınırın 2 katından fazla alkollü olduğu için ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü. Sürücünün ehliyetine 2 yıl el konuldu Kazaya karışan ve kullanılamaz hale gelen otomobil çekici yardımıyla olay yerinden kaldırıldı trafiğe kapatılan cadde otomobil parçalarının temizlenmesi sonrası yeniden trafiğe açıldı. Kaza yapan sürücünün ehliyetine 2 yıl el konulurken sürücü hakkında yasal işlem de başlatıldı.