ÇEVRE - 02 Aralık 2025 Salı 10:30

Kar yağışı sonrası kentte kartpostallık görüntüler oluştu

A
A
A
Kar yağışı sonrası kentte kartpostallık görüntüler oluştu

Ardahan’da gece saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı, kent merkezini adeta beyaz bir örtüyle kapladı. Sabah saatlerinde uyanan vatandaşlar, alışılmış manzaranın yerini kartpostalları aratmayan görüntülere bıraktığını gördü. Ağaçlar, çatılar ve sokaklar karla kaplanırken, ortaya çıkan manzaralar görenleri hayran bıraktı.


Özellikle parklar, tarihi yapılar ve ana caddelerde oluşan beyaz örtü, kente farklı bir güzellik kattı. Vatandaşlar bu eşsiz anları cep telefonlarıyla görüntüleyerek ölümsüzleştirdi. Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflar kısa sürede büyük ilgi gördü. Belediye ekipleri, kar yağışının ardından olumsuzluk yaşanmaması için sabahın erken saatlerinden itibaren çalışmalarını sürdürdü. Ana arterlerde ve yaya yollarında kar küreme ve tuzlama çalışmaları aralıksız devam ederken, yetkililer sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.


Bazı yüksek kesimlerde kar kalınlığının artmasıyla birlikte ulaşımda zaman zaman aksamalar yaşanırken, ekiplerin müdahalesi sayesinde yollar kısa sürede ulaşıma açıldı. Yetkililer, kar yağışının aralıklarla devam edebileceğini belirterek vatandaşlara tedbirli olmaları çağrısında bulundu.



Kar yağışı sonrası kentte kartpostallık görüntüler oluştu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: "Adaletsizliğe ve çatışmalara karşı sesimizi yükseltmek gelecek nesillere karşı sorumluluğumuzdur" Parlamentolar Arası Birlik (PAB) 152’nci Genel Kurulu öncesinde PAB Yürütme Komitesi toplantısına katılan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, "Uluslararası sistemin artan belirsizlik ve karmaşık zorluklarla karşı karşıya olduğu bir dönemde, parlamentoların vizyon ve kararlılıkla hareket etme sorumluluğu hiç bu kadar büyük olmamıştı. Diyaloğumuzu artırmak, adaletsizliğe ve çatışmalara karşı sesimizi yükseltmek ve daha iyi bir dünya için yeni fikirler geliştirmek, gelecek nesillere karşı sorumluluğumuzdur." dedi. Kurtulmuş, TBMM’nin ev sahipliğinde 15-19 Nisan tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek Parlamentolar Arası Birlik (PAB) 152’nci Genel Kurulu öncesinde PAB Yürütme Komitesi toplantısına katıldı. Kurtulmuş, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, PAB 152’nci Genel Kurulu dolayısıyla kıtaların, kültürlerin ve medeniyetlerin buluşma noktası olan İstanbul’da parlamenterleri ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. Bugün itibarıyla 77’si parlamento başkanı olmak üzere 157 delegasyonu ve 800’den fazla milletvekilini bir araya getireceklerini, bunu da ev sahibi olarak hem cesaret verici hem de anlamlı bulduklarını belirten Kurtulmuş, Genel Kurul’un, başarılı ve verimli geçmesi için her türlü gayreti gösterdiklerini kaydetti. 152’nci Genel Kurul’un temasında vurgulanan "umudu beslemek, barışı güvence altına almak ve gelecek nesiller için adaleti sağlamak" kavramlarının sadece bir özlem değil, parlamentolara emanet edilmiş bir sorumluluk olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, şunları kaydetti: "Bu bağlamda, rolünüz özellikle önemlidir. Burada vereceğiniz rehberlik ve alacağınız kararlar, yalnızca Birlik’in başarısını değil, aynı zamanda parlamenter diplomasinin daha geniş kapsamlı etkisini de doğrudan etkileyecektir. Uluslararası sistemin artan belirsizlik ve karmaşık zorluklarla karşı karşıya olduğu bir dönemde, parlamentoların vizyon ve kararlılıkla hareket etme sorumluluğu hiç bu kadar büyük olmamıştı. Diyaloğumuzu artırmak, adaletsizliğe ve çatışmalara karşı sesimizi yükseltmek ve daha iyi bir dünya için yeni fikirler geliştirmek gelecek nesillere karşı sorumluluğumuzdur. Bu nedenle, Birliğimizin, barışın, demokrasinin ve çok taraflılığın savunulması ve güçlendirilmesini destekleyen güçlü mesajlar iletmek için bir fırsat olmasını umuyorum. Bu anlayışla, Yürütme Komitesi’ne toplantılarında başarılar diliyorum. Görüşmelerinizin ülkelerimiz ve iş birliğimiz için somut ve yapıcı sonuçlara yol açacağından eminim." Toplantıda, PAB Başkanı Tulia Ackson ve PAB Genel Sekreteri Martin Chungong da yer aldı.
Bartın Rektör Akkaya’dan İsrail’e tepki Bartın Üniversitesi(BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkayya, İsrailli yetkililerin Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan sözlerine tepki göstererek, ’’Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, küresel vicdanın sesi olan Türkiye’yi asılsız iddialarla yıpratmaya çalışmak, hakikati örtbas etmeye yetmeyecektir’’ ifadelerini kullandı. BARÜ Rektörü Prof. Dr. Akkaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ve Türkiye’yi hedef alan açıklamalarına tepki gösterdi. Akkaya paylaşımında, ’’İsrail yetkililerinin ülkemizi ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdogan’ı hedef alan, bölgesel huzuru tehdit eden ve Türkiye’yi bir kaosun içine çekmeyi amaçlayan hadsiz açıklamalarını şiddetle kınıyoruz. Okulları, hastaneleri ve masum sivilleri hedef alarak insanlık suçu işleyen bir zihniyetin, barışın ve adaletin savunucusu olan devletimize ve Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik ithamları, içine düştükleri siyasi tükenmişliğin ve suçluluk psikolojisinin açık bir göstergesidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, küresel vicdanın sesi olan Türkiye’yi asılsız iddialarla yıpratmaya çalışmak, hakikati örtbas etmeye yetmeyecektir. Bartın Üniversitesi olarak bilim, irfan ve evrensel insani değerler ışığında, her zaman mazlumun yanında yer almaya ve hakikati haykırmaya devam edeceğiz. Zulmün karşısında kararlı duruşumuzdan taviz vermeyeceğimizi bildiriyor ve işlenen insanlık suçlarının tarih önünde, hukuk nezdinde mutlaka karşılık bulacağına olan inancımızı yineliyoruz’’ ifadelerine yer verdi.