GENEL - 20 Mayıs 2020 Çarşamba 00:20

Kuşadası sokaklarında 19 Mayıs coşkusu

A
A
A
Kuşadası sokaklarında 19 Mayıs coşkusu

Türkiye’de,19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, bu yıl Covid-19 salgını nedeniyle evlerde ve balkonlarda kutlanırken, Kuşadası Belediyesi kent sakinlerinin bayram coşkusunu doyasıya yaşayabilmesi için bando ve DJ eşliğinde bir program düzenledi.

Türkiye’de,19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, bu yıl Covid-19 salgını nedeniyle evlerde ve balkonlarda kutlanırken, Kuşadası Belediyesi kent sakinlerinin bayram coşkusunu doyasıya yaşayabilmesi için bando ve DJ eşliğinde bir program düzenledi.


Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı programı kapsamında Kuşadası Belediye Bandosu gün boyu tüm mahalleleri dolaşarak sevilen marşları ve ezgileri seslendirdi. Bando ile eşzamanlı olarak DJ Özgür Özmavi de farklı mahallelerde gençlere sevdikleri şarkılar ile bayram coşkusunu yaşattı.


Kese Dağı’ndan İstiklal Marşı yayını ve havai fişek gösterisi


Öğlen saatlerinde başlayan konser programı, gün boyu devam etti. Konser programının ardından saat 21.00’da Kese Dağı’nda bulunan Atatürk Heykeli’nden İstiklal Marşı yayını ve havai fişek gösterisi yapıldı.Evlerini günler öncesinden Kuşadası Belediyesi tarafından hediye edilen Türk Bayrakları ile donatan Kuşadalılar ise balkonlarından İstiklal Marşı’na hep bir ağızdan eşlik etti.


“19 Mayıs özgür ve bağımsız yaşama iradesinin simgesidir"


Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık mücadelesini başlatmak için Samsun’a çıktığı 19 Mayıs’ın Türk milletinin özgür ve bağımsız yaşama iradesinin simgesi olduğunu belirterek “Yaşanan pandemi nedeniyle bu yıl 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı alanlarda, yan yana, omuz omuza kutlayamadık. Ancak sağlıklı bir gelecek için evlerinde kalan Kuşadalı hemşehrilerimizin bayram coşkusuna ortak olmak için bir program düzenledik. Yaşanan bu zor günleri sağ salim atlattıktan sonra hep birlikte yine yan yana olacağız. Saat 21.00’da tüm hemşehrilerimizi evlerinden ve balkonlarından İstiklal Marşımızı söylemeye davet ediyorum” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hakkari Saatlerce çektiği karlı dağların doğası mest etti: Görüntüler Alpler ve Himalayalar’ı aratmadı Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yaşayan doğasever Ahmet Güldal’ın, kışın hiç bitmediği Cennet ve Cehennem Vadisi’nde yaptığı 1 buçuk saatlik çekimi hızlandırarak 38 saniyeye getirmesiyle ortaya çıkardığı görüntüler, adeta Alpler ve Himalaya Dağları’nı aratmazken, görenleri kendine hayran bıraktı. Hakkâri ve Yüksekova arasındaki Uluduruk Dağları’nda yer alan buzul dağları olan Cennet ve Cehennem Vadisi yaşadığı iki mevsimle yaklaşık 20 bin yıllık buzulları barındırıyor. Hakkari’nin ve ilçelerinin en güzel yerlerini gezerek tanıtımını yapan doğasever Güldal, bu hafta ise rotayı Cennet ve Cehennem Vadisi’ne çevirdi. Haziran ayına sayılı günler kala hala Cennet ve Cehennem Vadisi’nde 4 metrelik kar kütleleri görenleri şaşırtırken doğasever Güldal, sabit kurduğu telefonuyla bölgenin zorlu karlı dağlarını, sis ve bulutlarının görsel şölenini, yaptığı 1 buçuk saatlik çekimine kaydetti. Hızlandırılarak 38 saniyeye indirilen görüntüler adeta Alpler ve Himalaya Dağları’nı aratmazken, görenleri ise mest etti. "Cennet ve Cehennem Vadisi’ndeki görüntüler kesinlikle Alpler’i aratmıyor", diyen doğasever Ahmet Güldal, “Bu hafta rotamız buzullar, yani Cennet ve Cehennem Vadisi oldu. Orada yürüyüş yaptık ve hava şartlarının çok zor olduğunu biliyorduk. Orada gerçekten muazzam bir atmosfer ile karşılaştık. Hemen hemen doğanın tüm renkleri orada mevcut ve o görsel şölen inanılmaz diyebilirim. Bölgede telefonumu sabit bırakarak ve orada tüm anı saatler içerinde çektim ve saniyelere indirdim ama inanılmaz bir doğa atmosferi çıktı. Alpler’i asla aratmayacak şekilde. Biz de o anlara şahit olduk ve yaşadık. İnan bu güzellikleri başka bir yerde yaşamazsınız. Düşün hala metrelerce kar yığınları duruyor. Başka ülkeye gidip bunu görmeye gerek yok, gelip Hakkâri’de yaşayın” dedi.