ÇEVRE - 09 Temmuz 2025 Çarşamba 10:02

Çine’de orman yangınlarına karşı önleyici temizlik çalışması yapıldı

A
A
A
Çine’de orman yangınlarına karşı önleyici temizlik çalışması yapıldı

Aydın Orman İşletme Müdürlüğü tarafından orman yangınlarına karşı yürütülen önleyici çalışmalar kapsamında, Çine Orman İşletme Şefliği sorumluluk sahasında bulunan yangın emniyet şeritlerinin temizlik çalışmaları gerçekleştirildi.



Yangın sezonunun en sıcak dönemine girilmesiyle birlikte orman yangınlarına karşı önlemler de artarak sürüyor. Bu kapsamda, orman yangınlarının yayılmasını önlemek ve müdahaleyi kolaylaştırmak amacıyla oluşturulan yangın emniyet şeritlerinde temizlik çalışması gerçekleştirildi. Aydın Orman İşletme Müdürlüğü Çine Orman İşletme Şefliği ekipleri özellikle riskli bölgelerdeki ot, dal ve yanıcı maddeleri temizledi. Hem yangın tehlikesini azaltılması hem de yangında alevlerin ilerlemesini yavaşlatılmasının hedeflendiği çalışmalarının süreceğini belirten yetkililer, vatandaşlardan da orman yangınlarına karşı duyarlı olmalarını istedi. Öte yandan yetkilikler, ormanlık alanlarda ateş yakmamalarını ve herhangi bir duman ya da yangın belirtisi görülmesi halinde 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirmeleri yönünde çağrıda bulundu.



Çine’de orman yangınlarına karşı önleyici temizlik çalışması yapıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da kendi kendine yeten belediyecilik modeli Kendi kendine yeten belediye misyonunu benimseyerek çalışmalarını sürdüren Samsun’da Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, üretim tesislerini ziyaret etti. Başkan Doğan, "Üretim gücümüz sayesinde altyapıdan üstyapıya tüm çalışmalarımızı hızlı ve etkin bir şekilde yürütürken, elde ettiğimiz tasarrufu daha fazla hizmete dönüştürüyoruz. Kaynağını koruyan, hizmetini büyüten bir anlayışla çalışıyoruz. Üretim tesislerimiz, kendi kendine yeten belediyecilik vizyonumuzun sahadaki en güçlü yansımasıdır" dedi. Samsun Büyükşehir Belediyesi asfalt üretiminden hasır çelik üretimine, kilit parke üretiminden beton santrallerine birçok alanda üretim yaparak altyapı ve üstyapı yatırımlarına hız kazandırırken, şehrin ekonomisine de katkı sunuyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin taş ocakları, konkasör tesisleri, doğaltaş elemanları fabrikası, beton santralleri, PMT santrali, asfalt plentleri, kilit parke ve bordür fabrikası, hasır ve çelik fabrikası gibi üretim tesisleri bulunuyor. Bu tesislerde 2025 yılında 1 milyar 99 milyon 663 bin 340 TL’lik üretim yapılırken Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan üretim tesislerini ziyaret ederek görevlilerden bilgi aldı. Başkan Doğan; Doğaltaş Üretim Fabrikası, Adalar Şantiyesi, Toybelen Asfalt Plenti, İlkadım Beton Santrali, Canik Yılanlıdere Şantiyesi, Tekkeköy Kilit Parke Bordür ve Çelik Hasır Fabrikası’nı ziyaretinde çalışanlarla sohbet etti, yürütülen çalışmaları yakından takip etti. Ziyaretlerin ardından değerlendirme yapan Başkan Halit Doğan, "Büyükşehir Belediyemize bağlı birçok üretim tesisimiz ile şehrimize değer katmaya devam ediyoruz. Kendi kendine yeten belediye vizyonumuzla çalışmalarımıza yön veriyoruz. Kendi üretim gücümüz sayesinde maliyetleri düşürüyor, yatırımlarımızı hızlandırıyoruz. Üretim gücümüz sayesinde altyapıdan üstyapıya tüm çalışmalarımızı hızlı ve etkin sürdürürken elde ettiğimiz tasarrufu ise daha fazla hizmete dönüştürüyoruz. Kaynağını koruyan, hizmetini büyüten bir anlayışla çalışıyoruz. Üreten belediye güçlü şehir anlayışıyla çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.