KÜLTÜR SANAT - 05 Şubat 2026 Perşembe 11:59

Tuğba’nın ‘Geleneksel Lokum Günleri’ başladı

A
A
A
Tuğba’nın ‘Geleneksel Lokum Günleri’ başladı

Merkezi Aydın’da bulunan ve Türkiye’de değişik illerinde 127 ayrı şubesi hizmet veren Tuğba Kuruyemiş’in geleneksel hale getirdiği ‘Lokum günleri’ başladı. 15 Şubat’a kadar devam edecek geleneksel lokum günlerinde firmanın 127 ayrı mağazasında 6 asırlık Türk geleneği olan lokumun tanıtımı da yapılacak.


Türk mutfağı kültüründe yeri ayrı olan ve dünyaya açılan en özel lezzetlerinden biri olan Türk Lokumu, Tuğba Kuruyemiş öncülüğünde yeniden sofralarla buluşuyor. Bu lezzetin aynı zamanda bir değer olduğunu ve bu değeri yaşatmak için çalıştıklarını belirten Tuğba Kuruyemiş Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tonkul, "Osmanlı’dan günümüze uzanan köklü bir miras olan Türk Lokumu için Tuğba Kuruyemiş olarak her yıl tanıtım tadım günleri yapıyoruz. Türkiye genelindeki 127 Tuğba Kuruyemiş mağazamızda bu yönde bir kampanya başlattık. Kampanyanın temel amacı yalnızca bir indirim değil; bir kültürü yaşatmak ve yeni nesillere tanıtmak" dedi.


"Her eve lokum girsin, çocuklar bu lezzetle tanışsın istiyoruz"


Lokumun bir kültür olduğunu ve genç neslin bu kültürü de tanıması gerektiğini savunan Tonkul, özellikle genç neslin ve çocukların, son yıllarda yabancı tatlara yönelmesiyle kendi kültürel lezzetlerinden uzaklaşması üzerine bu kampanyayı geleneksel hale getirdiklerini belirtti.


Tuğba Kuruyemiş Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tonkul, "Sosyal hayattan, yeme içme kültürüne kadar pek çok değerimizi maalesef unutmaya başladık. Lokum bizim kültürümüz. Çocuklarımızın, gençlerimizin bu lezzeti tanımasını, Osmanlı’dan gelen bu geleneğin yeniden yaşamasını istiyoruz. Bu yüzden fiyatları mümkün olan en alt seviyeye çektik. Türk Lokumu, dünyada ‘Turkish Delight’ ismiyle bilinse de, bazı ürünlerin farklı ülkeler tarafından sahiplenilmesi kamuoyunda tartışma konusu olmaya devam ediyor. Tuğba Kuruyemiş, bu noktada Türk Lokumu’nun kültürel kimliğine sahip çıkmayı da önemli bir sorumluluk olarak görüyor. Baklava gibi birçok ürünümüzde olduğu gibi, lokumun da Türk kültürüne ait olduğu unutulmamalı. Biz bunu ticari bir fırsattan öte, kültürel bir görev olarak görüyoruz" dedi.


Geleneksel hale gelen lokum günleri kampanyasının geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da yoğun ilgi gördüğü belirtildi.



Tuğba’nın ‘Geleneksel Lokum Günleri’ başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Zeyyat Kafkas: "Asıl çirkinlik, etik değerleri ayaklar altına alıp sonra ‘mağdur edebiyatı’ yapmaktır" Trabzonspor Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk’ün açıklamalarının yaşananların üstünü örtme çabasından başka bir şey olmadığını belirterek, "Asıl çirkinlik, etik değerleri ayaklar altına alıp sonra ‘mağdur edebiyatı’ yapmaktır" dedi. Trendyol Süper Lig’in 28. haftasında Trabzonspor’un sahasında Galatasaray’ı 2-1 mağlup ettiği maçın ardından Kulüp Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk’ün açıklamalarına sert tepki gösterdi. Kafkas, yaptığı açıklamada, Öztürk’ün ifadelerinin gerçekleri çarpıttığını belirterek, "Galatasaray’ı 2-1 mağlup ettiğimiz maçtan sonra Metin Öztürk’ün hadsiz ve gerçekleri çarpıtan açıklamaları, yaşananların üstünü örtme çabasından başka bir şey değildir" dedi. Trabzon’da misafirperverliğin her zaman ön planda olduğunu vurgulayan Kafkas, "Her şeyden önce bilinmelidir ki; Trabzon’a gelen herkese bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kulübümüzün vakarına yakışır şekilde misafirperverlik gösterilir. Bu bizim kültürümüzdür" ifadelerini kullandı. Açıklamasında Galatasaray cephesini etik dışı davranmakla suçlayan Kafkas, şu ifadelere yer verdi: "Ancak hiç kimse, kendi kirli hesaplarının doğurduğu sonuçları Trabzonspor’a ‘çirkinlik’ yaftası yapıştırarak gizleyemez. Metin Öztürk’ün ‘çirkinlik’ diye tarif etmeye çalıştığı tablo, bizzat temsil ettiği anlayışın ürünüdür. Çünkü asıl çirkinlik; sözleşmesi devam eden oyuncularla kulübünü devre dışı bırakarak gizli görüşmeler yapmaktır. Asıl çirkinlik; milli takım kampında, gözlerden uzak temaslarla futbolcumuzun aklını çelmeye kalkmaktır. Asıl çirkinlik; yöneticilerin ofislerinde oyuncu çağırıp gizli planlarla iş bitirmeye çalışmaktır. Asıl çirkinlik; etik değerleri ayaklar altına alıp sonra dönüp ‘mağdur edebiyatı’ yapmaktır." Bir oyuncu transferi üzerinden de eleştirilerini sürdüren Kafkas, "Asıl çirkinlik, bizim anlaşma sağladığımız 18 yaşındaki bir oyuncuya sonradan daha yüksek para teklif edip transferi o şekilde bozmaktır. Asıl çirkinlik, bununla da yetinmeyip bu akşam çıkıp utanmadan, sıkılmadan, pişkin pişkin ‘parasını verip aldık’ diyebilecek kadar aciz bir duruma düşmektir" dedi. Trabzonspor’un hiçbir kulübü düşman olarak görmediğini belirten Kafkas, "Fakat Trabzonspor’un hukukuna, emeğine ve onuruna yönelik bir müdahale varsa, orada tavrımız da duruşumuz da nettir. İhaneti ‘transfer politikası’, kurnazlığı ‘yöneticilik’, organize temasları da ‘doğal süreç’ gibi göstermeye çalışanlara karşı susacak, el uzatacak, yan yana gelecek değiliz" ifadelerini kullandı. Kafkas, açıklamasının sonunda, "Metin Öztürk, kamuoyu önünde hamasi cümleler kurmadan önce, bu noktaya nasıl gelindiğinin muhasebesini önce kendi vicdanında yapmalıdır. Bugün konuşulan mesele, kimsenin kimseyi nasıl karşıladığı değil; kimin neyi, ne kadar hak ettiği meselesidir" diyerek sözlerini tamamladı.