EKONOMİ - 09 Ekim 2016 Pazar 15:15

Elisa Otel Ayvalık turizmine yeni bir soluk katacak

A
A
A
Elisa Otel Ayvalık turizmine yeni bir soluk katacak

Turizm alanında sadece Türkiye’nin değil, dünyanın çekim merkezi olan Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Evkar İnşaat tarafından yaptırılan 3 yıldızlı Elisa Otel’in açılışı Büyükşehir ile Ayvalık protokolünü bir araya getirdi.
Dünyaca ünlü plajları, turistlik adaları ve tarihi gezi alanlarıyla ünlü Ayvalık’ta ilçenin tanınmış müteahhitlerinden Evliya Bulut’un yanı sıra çocukları Yücel Bulut, Barış Bulut, Damla Bulut’un öncülüğünde çalışmalarını yürüten Evkar İnşaat, ilçeye yepyeni bir turistlik oteli hizmete soktu.
Aliçetinkaya Mahallesi Muammer Aksoy Caddesi 19. Sokakta yapımı tamamlanan 3 yıldızlı turistlik Elisa Otel’in açılış töreninde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Kaymakam Namık Kemal Nazlı, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, eşi Ayvalık Turizm İlçe Müdürü Yasemin Gençer, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, Küçükköy’ün eski Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp, il ve ilçe protokol üyeleri, Ayvalık’ın turizm sektörü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş hazır bulundu.
Otelin açılış töreninde konuşan işletme sahibi Yücel Bulut, otel ile ilgili ayrıntılı bilgiler vererek, katılımcılara teşekkür etti.
Bulut yaptığı konuşmada, "Yapımına 2015 yılında başladığımız otelimizin, 2016 yaz sezonunun sonunda hizmete açmış bulunuyoruz. Tarihi ve doğal güzellikleriyle tüm dünyanın hayranlıkla izlediği Ayvalık’ımıza böyle bir konaklama tesisi kazandırdığımız için mutluyuz. Bölgemizde bulunan kaliteli yatak kapasitesine yaklaşık 200 yataklı böylesi bir tesisi kazandırmış olmanın sevinci içindeyiz. İşletmeye açmış olduğumuz tesisimiz 76 oda olup, 12 ay süresince ilçe turizmimize hizmet verecektir. 400 kişilik düğün ve çok amaçlı toplantı salonumuzla, 200 kişilik teras restorantımız 12 ay boyunca Ayvalık halkı ve misafirlerimizin hizmetinde olacaktır" dedi.
Ayvalık’taki turistik otel işletmecilerine de seslenen Yücel Bulut, "Etik kurallar çerçevesinde, karşılıklı yardımlaşma ve dayanışma çerçevesinde sizlerle işbirliği yapmaya her zaman hazırız. Aranıza yeni katılan otelimizle, hep birlikte huzur ve bol kazançlı geçecek nice sezonlar ve yıllar diliyoruz" diye konuştu.
Başkan Gençer: "Ayvalık’ın geleceği turizmdir"
Açılışta konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer otelin toprak zemin olan yolunu asfaltlayacakları sözünü vererek, "Bulut Ailesini, Ayvalık’a böylesine güzel bir tesis kazandırdıkları için tebrik ediyorum. Ayvalık’ın geleceği turizmdir. İlçemizin 2 tane önemli girdisi var. Birisi, zeytin ve zeytinyağı, diğeri de turizm. Bu otellerimizi yaparken de zeytin ağaçlarımızı koruyoruz. İlçemize bina yapılacağına otel yapılmasından yanayız. Çünkü doluluk oranlarımız her zaman yüksek. Daha çok otel, daha çok misafir ve Ayvalık’a daha çok girdi demektir. Bu tesisin de hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Açılışta konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ise, genç müteşebbisi tebrik etti.
Başkan Uğur, "Ayvalık, dünya markası bir ilçemiz. Biz de Ayvalık’a önem veriyoruz. Bu güzel ilçemizin temiz olması lazım, sularının akması lazım, çevresinin, körfezin temiz olması lazım. Biz de Büyükşehir olarak hizmetlerimizi yapmaktayız. Son Ramazan ve Kurban Bayramlarında Ayvalık’ta sularımız kesilmedi. Hakikaten BASKİ, Ayvalık’a çok büyük yatırım yaptı. Şimdi Cunda kanalının açılması, köprüsünün yapılması işleri devam ediyor. Biraz gecikme oldu. Herkes bu gecikmeyi merak ediyor. İnşaat devam ederken, zemin biraz çürük çıktı ve yeni fora kazıkların çakılması gerekti. Şimdi 280 fora kazık daha fazla çakıyoruz. Yani maliyeti de arttı. Ama olsun. Biz bu köprü yapımını gerçekleştireceğiz. Bu, yüzyıllara hizmet edecek olan bir köprüdür. Onun için bu köprünün çok sağlam olması lazım. Riske atmamak lazımdı. Daha sonra, Türkiye’nin ilk boğaz köprüsünü de ele alacağız. Orada da bir derinleştirme çalışması yapıp, köprüyü de inşa ettikten sonra, inanıyorum ki, Ayvalık, met-cezir ile gelgitlerle, rüzgarın etkisiyle çok temiz bir Ayvalık olacak. Bütün amacımız Ayvalık’ı hem dünyaya tanıtmak, hem de daha çok güzel bir Ayvalık, daha çok zengin turistin geldiği bir Ayvalık haline getirebilmektir. Bizler de bunun için gayret edip çalışıyoruz. Rızkın 10’da 9’u ticarette, ticarette de cesarettedir. Genç müteşebbisimizi tebrik ediyorum. Hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.
Açılış konuşmalarıyla başlayan tören, hayır dualarının edilmesiyle devam etti. Protokol üyeleri tarafından otelin açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol mensuplarıyla davetliler, oteli gezdi ve kendileri için hazırlanan ikramların tadına baktı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 2 - Ankara Keçiörengücü: 2 Trendyol 1. Lig’in 18. haftasında Manisa FK, evinde Ankara Keçiörengücü ile 2-2 berabere kaldı. Maçtan dakikalar 4. dakikada sol kanattan ceza sahasına sokulan Haqi, rakip oyuncudan sıyrılıp çaprazdan yaptığı vuruşta tou ağlara gönderdi. 0-1 9. dakikada Ali’nin sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta penaltı noktasının soluna düşen topa Diouf şutunu çekti. Savunmada Toure topu sol eliyle müdahale edince hakem Süleyman Bahadır beyaz noktayı gösterdi. 10. dakikada beyaz noktanın başına geçen Fernandes, kaleci Vedat’ı ve topu ayrı köşelere yolladı. 0-2 21. dakikada Adekanye’nin ceza sahası içi sağ çaprazından şutunda savunmadan dönen topla buluşan Benrahou ceza yayının gerisinden yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu. 1-2 22. dakikada sol kanattan Yusuf’un ortasında arka direkte Adekanye kafayla topu ağlara gönderdi. 2-2 25. dakikada Ankara Keçiörengücü atağında Fernandes ceza sahası dışında pasını verdiği Roshi’nin vuruşunda meşin yuvarlak kale direğinin hemen yanında auta çıktı. 65. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Diony’nin vuruşunda meşin yuvarlak az farkla auta çıktı. Stat: 19 Mayıs Hakemler: Süleyman Bahadır, Kemal Mavi, Barış Çiçeksuyu Manisa FK: Vedat, Yusuf, Herelle, Diony, Lindseth, Adekanye (Umut Erdem dk. 57), Benrahhou (Cissokho dk. 90+2), Yasin, Burak (Muhammed Enes dk. 76), Ayberk, Toure Yedekler: Saim, Ada, Osman Kahraman, Umut Can Aslan, Yunus Emre, Oğuzhan, Ahmet, Teknik Direktör: Mustafa Dalcı Ankara Keçiörengücü: Aykut, Oğuzcan, Erkam, Roshi (Halil Can dk. 87), Ali Dere, İbrahim, Haqi Osman (Ali Akman dk. 81), Sitoe, İshak (Süleyman dk. 74), Diouf, Fernandes Yedekler: Emre, Emirhan, Abdullah, Nascimento, Eren Sami, Tahsin Teknik Direktör: Yalçın Koşukavak Goller: Haqi (dk. 4), Fernandes (dk. 10 pen.), (Ankara Keçiörengücü), Benrahou (dk. 21), Adekanye (dk. 22) (Manisa FK) Sarı kartlar: Herelle, Ayberk (Manisa FK), Ali Dere, Erkam (Ankara Keçiörengücü)
İstanbul Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş: "Çocuklarımızın güvenliğini önceleyen sosyal medya düzenlemesini yakın zamanda hayata geçirmekte kararlıyız" Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Biz çocuklarımıza daha güvenli bir dijital dünya sunmak istiyoruz. Bu kapsamda çocuklarımızın güvenliğini önceleyen bir sosyal medya düzenlemesini yakın zamanda hayata geçirmekte kararlıyız" dedi. Cihannüma Derneği, Esenler Belediyesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen "Ailenin Karşılaştığı Yeni Nesil Sorunlar" çalıştayının kapanış programı Yıldız Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Programa Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, İstanbul Valisi Davut Gül, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, akademisyenler, eğitmenler ve çok sayıda davetli katıldı. Programda konuşan Bakan Göktaş, "Aileyi konuşurken aslında insanın hayata tutunduğu temel zemini, toplumun mihenk taşını ve medeniyetimizin sürekliliğini de konuşuyoruz. Aile, değerlerimizin, sorumluluk bilincinin ve aidiyet duygusunun ilk öğrenildiği yerdir. Bu nedenle ailede yaşanan her dönüşüm sadece hanede değil, toplumun tamamını derinden etkiler" dedi. Dünyada yaşanan hızlı değişimlerin aile yapısını doğrudan etkilediğini belirten Göktaş, "Teknoloji, şehirleşme, çalışma hayatı ve kültürel etkileşimler bireyin yaşam biçimini dönüştürürken, aile ilişkilerini de yeniden şekillendiriyor. Artık klasik sorunların ötesine geçen, daha karmaşık bir tabloyla karşı karşıyayız. Dijitalleşmenin hızla artması, yüz yüze iletişimin zayıflaması, bireyselliğin güç kazanması ve toplumsal rollerin değişimi bu sorunların temel kaynakları arasında yer almaktadır. Çocukların ve gençlerin yönlendirici içerikler nedeniyle cinsel kimlik algılarında belirsizlik yaşamalarında ve aidiyet duygusunun zayıflamasında belirir" dedi. Sosyal medya düzenlemesine ilişkin konuşan Göktaş, "Biz çocuklarımıza daha güvenli bir dijital dünya sunmak istiyoruz. Bu kapsamda çocuklarımızın güvenliğini önceleyen bir sosyal medya düzenlemesini yakın zamanda hayata geçirmekte kararlıyız. Aile bizim için bir istatistik konusu değil, varoluş sebebimiz, kültürümüzün taşıyıcısı ve geleceğimizin güvencesidir" şeklinde konuştu.
İstanbul Trendyol Süper Lig: Beşiktaş: 0 - Çaykur Rizespor: 0 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 17. haftasında Beşiktaş, evinde Çaykur Rizespor ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 11. dakikada Laçi’nin uzak mesafeden sert şutunda meşin yuvarlak direğin yanından az farkla dışarıya çıktı. 21. dakikada Djalo’nun ara pasında Abraham ceza sahası sol çaprazında kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda şutunu çekti ancak kaleci Erdem meşin yuvarlağı ayaklarıyla kurtardı. 29. dakikada sol taraftan Laçi’nin direkt penaltı noktası gerisine ortaladığı topa Rak-Sakyi bekletmeden vuruşunu yaptı. Ağlara giden meşin yuvarlak kale çizgisi önünde Orkun’da kaldı ve uzaklaştırıldı. 35. dakikada ceza sahası dışı sol çaprazında topu alan Orkun’un uzak direğe sert şutunda kaleci Erdem meşin yuvarlağı son anda çeldi. 45+2. dakikada Cerny’nin pasında topla buluşan Orkun’un ceza sahası dışı sol çaprazından şutunda meşin yuvarlak üst direkten oyun alanına döndü. Stat: Tüpraş Hakemler: Cihan Aydın, Anıl Usta, Bilal Gölen Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Taylan Bulut, Gabriel Paulista, Tiago Djalo, Rıdvan Yılmaz, Demir Ege Tıknaz, Kartal Kayra Yılmaz, Milot Rashica, Orkun Kökçü, Vaclav Cerny, Tammy Abraham (Devrim Şahin dk. 45) Yedekler: Mert Günok, Jonas Svensson, Salih Uçan, Felix Uduokhai, Necip Uysal, Gökhan Sazdağı, Rafa Silva, David Jurasek, Emirhan Topçu Teknik Direktör: Sergen Yalçın Çaykur Rizespor: Erdem Canpolat, Mithat Pala, Samet Akaydin, Modibo Sagnan, Casper Hojer, Qazim Laçi, Giannis Papanikolaou, Jesuran Rak-Sakyi, Ibrahim Olawoyin, Antonio Augusto, Ali Sowe Yedekler: Eren Kılıç, Osman Yağız Topçu, Husniddin Alikulov, Attila Mocsi, Taha Şahin, Taylan Antalyalı, Muhamed Buljubasic, Halil Dervişoğlu, Altın Zeqiri, Emrecan Bulut Teknik Direktör: Recep Uçar Sarı kart: Kartal Kayra Yılmaz (Beşiktaş)