GÜNDEM - 16 Mart 2025 Pazar 11:39

Balıkesir’de 9 bin kişilik iftar

A
A
A
Balıkesir’de 9 bin kişilik iftar

AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı, Ramazan ayının manevi atmosferinde birlik ve beraberliği pekiştirmek amacıyla Balıkesir’in en işlek noktalarından biri olan Milli Kuvvetler Caddesi’nde 9 bin kişilik iftar programı düzenledi.


İftar öncesinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Zafer Sırakaya, AK Parti İl Başkanlığı’nda İl Başkanı Mehmet Aydemir tarafından karşılandı. Program kapsamında, Balıkesir’in değerleriyle bir araya gelinerek Şehit Orhan Büyükçaylı’nın ailesi, Gazi Er Nurhan Teke ve ailesi ile Önceki Dönem İl Gençlik Kolları Başkanı merhum Hüseyin Murat Uysal’ın eşi ziyaret edildi.


Ramazan ayının paylaşma ruhunu yaşatmak adına Gar Meydanı’nda "İftara 5 Kala" programı düzenlenerek trafikte iftara yetişmeye çalışan vatandaşlara iftariyelik ikram edildi. Ardından Milli Kuvvetler Caddesi’nde kurulan dev iftar sofrasında binlerce kişi aynı sofrada buluştu.


İftarın ardından Zağnos Paşa Camii’nde teravih namazı eda edilirken, çıkışta vatandaşlara sahlep ikram edildi.


AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mehmet Aydemir, yaptığı açıklamada Ramazan ayının ruhuna uygun olarak vatandaşlarla bir araya gelmenin ve dayanışmayı güçlendirmenin önemine vurgu yaparak, "Bu mübarek ayda soframızı ve gönlümüzü halkımızla paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ramazan ayı, sadece oruç tutmak değil, aynı zamanda gönülleri birleştirmek, kardeşliğimizi pekiştirmek ve sofralarımızı paylaşmak demektir. Bugün burada, Balıkesir’imizin kalbinde, binlerce hemşehrimizle aynı sofraya oturmanın mutluluğunu yaşadık. AK Parti olarak bizler, milletimizle iç içe olmayı, onların dertleriyle dertlenmeyi ve sevinçlerini paylaşmayı her zaman en büyük sorumluluğumuz olarak gördük. Ramazan vesilesiyle düzenlediğimiz bu iftar programı da, bu anlayışımızın bir yansımasıdır. Bu akşam bir kez daha gördük ki, Balıkesir her zaman olduğu gibi kardeşlik ruhunu koruyor ve büyük bir aile olmanın bilinciyle hareket ediyor. Bizler, birlik ve beraberlik içinde daha güçlü bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz. Bu güzel akşamda bizlerle olan, dualarını ve sofralarını paylaşan tüm vatandaşlarımıza gönülden teşekkür ediyorum. Rabbim, birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Birlik ve beraberlik içerisinde Balıkesir için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.


İftar programına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Zafer Sırakaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur, Milletvekilleri Mustafa Canbey ve Ali Taylan Öztaylan da katılım sağladı.



Balıkesir’de 9 bin kişilik iftar

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara ‘Sincan Roman Kahramanları Festivali’ sokaklarda renkli görüntüler oluşturdu Sincan Kaymakamlığı ile Sincan Belediyesi himayesinde ve Sincan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla düzenlenen ‘Sincan Roman Kahramanları Festivali’nin ikincisini düzenlendi.Sincan Belediyesi, ‘Sincan Roman Kahramanları Festivali’nin ikincisini düzenledi. Düzenlenen festival kapsamında 2 bini aşkın 7-17 yaş aralığındaki Roman Kahramanları Korteji’nin bando takımı öğrencileri ilk olarak kurgu kitaplarından bazı kahramanların kılığına bürünerek esnafı ziyaret etti. Kitapların afişlerinin pankartı eşliğinde, kitapta yer alan kahramanların cümlelerini söyledi . Öğrenciler çeşitli kitapları esnafa hediye ederek, bu kitapların okunması için esnaftan söz istedi. Düzenlenen etkinlikle beraber edebiyat ve kitabın sokağa taşınması amaçlandı. İnsanlara kitaplar hatırlatarak, okuma kültürünün yaygınlaşmasına dikkat çekildi."Okumaya teşvik için tiyatro ve koro ile örnek bir Sincan oluşturacağız"Okumanın önemine dikkat çeken ve Sincanlıları okumaya teşvik eden Sincan Kaymakamı Levent Kılıç, "Sabah bana verilen bilgiye göre bu festival dünya rekoruymuş. Milli Eğitimi Müdürlüğümüz ile gurur duyuyorum. Kolay bir süreç değil bu. Trafiği tıkadık, yolları kapadık. Okumaya teşvik için tiyatro ve koro ile de örnek bir Sincan oluşturacağız. Kitap okuyarak uyanık ve Türk gençliğine layık olacağız" diye konuştu."Okuma alışkanlığını büyüklere de aşılamamız gerekiyor"Sincan’da okuma alışkanlığını küçüklerden ziyade büyüklere de tavsiye ettiklerini vurgulayan Kılıç, "Sincan’da 100 bin üzerinde öğrencimiz var. Okuma alışkanlığının sadece küçüklere değil büyüklere de aşılamamız gerekiyor. Çocukların sosyalleşmesi adına yaptığımız etkinliğe katılımınız için teşekkür ederim" şeklinde konuştu."Daha güzel etkinlikler yapacağız"Sincan’da daha kapsamlı ve daha farklı etkinlikler de düzenleyeceklerini ifade eden Sincan İlçe Milli Eğitim Müdürü Alican Kılıç ise, "Yaklaşık 1 saattir bir aradayız. Öğrenciler soğuk havaya rağmen kostümüyle bizlere farklı an yaşatıyorlar. Çocukluğumuza götüren kahraman rollerine büründüler. Kurum üst yöneticilerini ziyaret ettiler. Daha güzel etkinlikler yapacağız. Sabah makamımızda bulunan bu çocuklar belki de devlet büyüğü ile ilk kez yan yana gelme heyecanını bir daha yaşamayacak" ifadelerine yer verdi.Festival Direktörü Feray Koçak’tan edinilen bilgiye göre 45 okuldan 2 bin 230 öğrenci ve veliler ile birlikte toplamda 3 bin kişi Sincan sokaklarında renkli görüntüler oluşturdu. Festivalde konuk olarak Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Koray Üstün , Başkent Üniversitesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Aslı Aytaç ve Doç. Dr. Emine Tuğcu , Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Galip Çağ , Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yöneticileri yer aldı.
Bursa Bursa’nın Mudanya ilçesinde H.O.B.A. projesi kapsamında anlamlı yürüyüş Bursa’nın Mudanya ilçesinde, Mudanya İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen H.O.B.A. Projesi kapsamında aile-okul iş birliğini güçlendirmeye yönelik yürüyüş etkinliği düzenlendi. Öğrencilerin sosyal, fiziksel ve duygusal gelişimlerini desteklemeyi amaçlayan etkinlik, Mütareke İlkokulu öncülüğünde gerçekleştirildi. Mütareke İlkokulu öğretmenleri, öğrencileri ve velilerinden oluşan yürüyüş grubuna Mudanya İlçe Millî Eğitim Müdürü Suat Topal ile Şube Müdürü Mehmet Ali Dursun da eşlik etti. Mütareke Alanı’ndan başlayan yürüyüşe öğrenciler ve veliler yoğun ilgi gösterdi. Etkinlik boyunca aileler ve çocuklar birlikte yürüyerek sağlıklı yaşam bilincini pekiştirirken, okul ile aile arasındaki bağların güçlendiği samimi bir ortam oluştu. Yürüyüşle; öğrencilerin aktif yaşam alışkanlığı kazanmaları, ailelerin eğitim sürecine daha etkin katılım sağlamaları ve toplumda hareketli yaşam farkındalığının artırılması hedeflendi. Katılımcıların yüksek motivasyonu ve ilgisi, projenin amacına ulaştığını bir kez daha ortaya koydu. Mudanya İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, öğrencilerin çok yönlü gelişimini destekleyen ve aile katılımını esas alan projelerin kararlılıkla sürdürüleceğini belirterek, etkinliğe katılan tüm öğrenci, veli ve öğretmenlere teşekkür etti.