SPOR - 08 Temmuz 2024 Pazartesi 14:39

Başkan Akın, Tarihi Kırkpınar Güreşleri’ni takip etti

A
A
A
Başkan Akın, Tarihi Kırkpınar Güreşleri’ni takip etti

663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni ilgiyle takip eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ve aynı zamanda Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği Başkanı Ahmet Akın, final müsabakasını CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile takip etti. Başpehlivan olan Yusuf Can Zeybek’e, kupasını Özgür Özel takdim etti.


Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ve aynı zamanda Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği Başkanı Ahmet Akın, Edirne Sarayiçi Er Meydanı’nda yapılan 663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne katılarak güreşçilere destek verdi. Güreşleri ilgiyle izleyen Başkan Ahmet Akın, final müsabakalarını beraberinde; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile takip etti. Başpehlivanlık final maçında Mustafa Taş’ı yenen Yusuf Can Zeybek, üst üste 2. kez 663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin başpehlivanı oldu. Yusuf Can Zeybek’e altın kemeri Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz takarken, kupasını CHP Genel Başkanı Özgür Özel verdi.


“Kurtdereli Mehmet Pehlivan’ın torunları olarak bu işin hakkını vereceğiz”


663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı olan Yusuf Can Zeybek’i tebrik eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ve aynı zamanda Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği Başkanı Ahmet Akın “Üst üste ikinci kez başpehlivan olan Yusuf Can Zeybek kardeşime başarılarının devamını diliyorum. Güreşlere, Balıkesir’imizden katılan kardeşlerimi; takip ettim, geldim, izledim, yanlarında oldum. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum, alnından öpüyorum. Daha yeni başlıyoruz. Biz, Kurtdereli Mehmet Pehlivan’ın torunları olarak bu işin üstüne daha da gideceğiz, hakkını vereceğiz ve kardeşlerimi sonuna kadar destekleyeceğiz. İnşallah, artık Balıkesir’e bir altın kemer lazım. Onun için çalışacağız, biz çok çalışacağız. 20 ilçenin pehlivanları da bizim ata sporumuzun temsilcisi, hepimizin kardeşi, evlatlarımızdır. Sahip çıkacağız, mücadele edeceğiz ve başaracağız. Hep yanlarındayız Allah’ın izniyle” diye konuştu.



Başkan Akın, Tarihi Kırkpınar Güreşleri’ni takip etti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Okul müdürünü vuran öğrenci ile babası tutuklandı Mersin’in Anamur ilçesinde okul müdürünü vuran 12 yaşındaki öğrenci ile azmettirme suçundan gözaltına alınan babası çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Olay, dün sabah saat: 08.30 sıralarında ilçeye bağlı Çarıklar Mahallesi’ndeki Çarıklar Rüştü Kazım Yücelen Ortaokulu’nun bahçesinde meydana geldi. İddiaya göre, M.K. (12), okulun önünde oturan okul müdürü Ender Kara’ya (39) doğru hızla gelerek tüfekle ateş etti. Haber verilmesi üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan Kara, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Jandarma ekipleri ise çocuğu okulda gözaltına aldı. Olayda kullanılan ruhsatsız tüfeğe el konulurken baba Y.K. de (55) Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla gözaltına alındı. Baba ve oğlunun savcılıkta ifadesi alınmasının ardından tasarlayarak, kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs ve azmettirme suçlarından nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Şüpheli baba azmettirme, oğlu ise öldürmeye teşebbüs suçlarından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Valilik olayla ilgili açıklama yapmıştı Mersin Valiliği olayla ilgili yaptığı açıklamada; "İlimiz Anamur İlçesi Çarıklar Mahallesinde bulunan Çarıklar Rüştü Kazım Yücelen Ortaokulunda, 22.12.2025 günü saat: 08.30 sıralarında M.K. isimli öğrenci, okul bahçesinde, Okul Müdürü E.K.’yı tüfek ile karın bölgesinden yaralamıştır. Yaralanan Okul Müdürü E.K. derhal hastaneye kaldırılmış olup, tedavisi devam etmektedir. Olayı gerçekleştiren öğrenci gözaltına alınmış, konuya ilişkin adli ve idari tahkikat başlatılmıştır" denilmişti. Öteyandan Mersin’deki bir hastaneye sevk edilen okul müdürünün tedavisinin yoğun bakım servisinde sürdüğü bildirildi.