TEKNOLOJİ - 09 Mayıs 2024 Perşembe 15:02

Sındırgı’da öğrencilerden ‘Bilim Fuarı’

A
A
A
Sındırgı’da öğrencilerden ‘Bilim Fuarı’

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde bulunan Makbule Efe Anadolu Lisesi ve ortaokulu öğrencileri bilim Fuarı düzenlendi.


Milli Teknoloji Hamlesi çerçevesinde, gençlerin bilimsel proje hazırlama ve sunma deneyimi elde ettikleri Bilim Fuarı Kocahan meydanda gerçekleşti.


Makbule Efe Anadolu Lisesi ve İmam Hatip Ortaokulu tarafından düzenlenen 20 danışman öğretmen ve 61 öğrencinin görev aldığı Bilim Fuarı’nda 28 proje sergilendi. Öğrenciler yıl boyunca üzerinde çalıştığı tasarım ve projelerini tanıttı.


Bilim Fuarının açılışı Sındırgı Kaymakamı Didem Dinç Özay, Sındırgı Belediye Başkan Vekili Sevgi Çakıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Sönmez, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Çakır ve protokol üyeleri tarafından yapıldı.


Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı konuşmasında “ Milli Eğitim Bakanlığımızın, devletimizin etkin ve erdemli insan yetiştirme gayreti okullarımızın her noktasında ve her alanda çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin üstün gayretleri ile çok harika işler yapılıyor. Bugün de Sındırgı’da hem Makbule Efe Anadolu Lisemiz hem İmam Hatip Orta Okulumuzun öğretmen, yönetici ve öğreticilerinin katkıları ile onların gayretleri ile fuar bir şölen havasında gerçekleşiyor“ dedi.


Uzun süreçli bir çalışmanın bu fuarda sergilendiğini belirten Sındırgı İlçe kaymakamı Didem Dinç Özay “ Hem Milli Eğitim Bakanlığımız işbirliği ile uzun yıllardan beri bu şekilde projeler yapılıyor. Bu sene 28 proje ve iki okulumuzun birleşimi ile gerçek bir şenlik ve bilim fuarı gibi bir organizasyona ev sahipliği yapıyoruz. Tabi ki bizler şunun da çok farkındayız, elimizden geldiğince süreci takip ettik. Öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin çalışma süreçlerini takip ettik. Yanlarında olmaya çalıştık. Çok büyük bir emek var aslında bugün bu programın arka planında“ şeklinde konuştu.


Fuar kapsamında öğrencilerin sunumunu gerçekleştirdikleri stantlarda beraberindekilerle birlikte incelemelerde bulunan Kaymakam Özay öğrencileri ve öğretmenleri başarılı projelerinden dolayı tebrik etti.



Sındırgı’da öğrencilerden ‘Bilim Fuarı’

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Uzun namlulu katliamda soruşturma derinleşti: Tutuklu sayısı 8’e yükseldi Kocaeli’nin İzmit ilçesinde 3 kişinin hayatını kaybettiği eğlence mekanına yönelik uzun namlulu silahlı saldırıya ilişkin yürütülen soruşturmada yeni detaylar ortaya çıkarken, operasyonların devamında yakalanan şüphelilerden 2’si tutuklandı, 2’si ev hapsi cezası aldı. Olayla ilgili tutuklu sayısı 8’e yükseldi. Ömerağa Mahallesi’nde 27 Mart’ta saat 00.30 sıralarında bir eğlence mekanına otomobille gelen kişi veya kişilerce ateş açılmıştı. Saldırıda işletme sahibi Volkan Berberoğlu (42), Cem Özer (49), emekli polis memuru Talip Çakır ile C.S. ve kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi yaralanmıştı. Hastaneye sevk edilen yaralılardan Özer, Berberoğlu ve Çakır, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Tedavileri süren diğer 2 yaralıdan birinin ise durumunun ciddiyetini koruduğu bildirilmişti. Hayatını kaybeden Berberoğlu’nun cenazesi Düzce’nin Akçakoca ilçesinde, Özer’in cenazesi İzmit’te, Çakır’ın cenazesi ise Sakarya’nın Karasu ilçesinde toprağa verilmişti. 91 kamera, 1844 saat görüntü incelendi Olayın ardından Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü’nün farklı birimleri tarafından geniş çaplı çalışma başlatıldı. Olay yeri ve çevresindeki güzergahlar ile otoyollardaki güvenlik sistemleri mercek altına alındı. Toplam 91 ayrı KGYS ve iş yeri kamerasına ait 1844 saatlik görüntü titizlikle incelendi. Yapılan analizlerde şüphelilerin İstanbul’dan geldikleri ve saldırıdan yaklaşık 5 gün önce İzmit’e gelerek keşif yaptıkları tespit edildi. İlk operasyonda 6 tutuklama Elde edilen bulgular doğrultusunda organize şekilde hareket ettikleri değerlendirilen şüphelilere yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, biri Azerbaycan uyruklu olmak üzere toplam 9 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edilirken, 6’sı tutuklandı, 2’sine yurt dışı çıkış yasağı getirildi, 1 şüpheli ise ev hapsi kararıyla serbest bırakıldı. Operasyon genişledi 4 şüpheli daha yakalandı Soruşturmayı derinleştiren ekipler, 31 Mart’ta İstanbul ve Sakarya’da belirlenen adreslere yönelik operasyon düzenledi. Operasyonlarda 4 şüpheli daha yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden C.C.D ve S.S isimli şahıslar ev hapsi alırken, Ü.D ve N.A isimli şahıslar tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklu sayısı 8’e yükseldi Soruşturma kapsamında gerçekleştirilen operasyonların ardından toplam gözaltı sayısı 13’e ulaşırken, tutuklu sayısı ise 8’e yükseldi. Olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak sürdüğü öğrenildi.