EĞİTİM - 10 Ekim 2025 Cuma 18:10

BARÜ Rektörü Akkaya Akademik Yıl açılış törenine katıldı

A
A
A
BARÜ Rektörü Akkaya Akademik Yıl açılış törenine katıldı

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya ile beraberindeki üniversite heyeti, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen "2025-2026 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılışı" törenine katıldı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla gerçekleşen Yükseköğretim Kurulu (YÖK) 2025-2026 Akademik Yılı Açılış Töreni Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yafes Yıldız, Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Özkan Avcı, Prof. Dr. Selçuk Baş ve BARÜ’lü öğrenciler Ömer Faruk Çalap, Mikail Şahin, Sena Nur Yücetaş, Selinay Türkyılmaz katıldı.


Törenin açılış konuşmasını yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni akademik yılın akademisyenlere, öğrencilere ve üniversitelerde görevli personellere hayırlı olmasını dileyen konuşmasına Gazze’deki son duruma değindi.



İlhamını geçmişten alan parlak bir geleceği inşa etmek ve Türkiye’nin yükseköğretimde ulaştığı seviyeyi yukarılara çıkarmak için kararlı bir şekilde çalıştıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Teknik ve fiziki altyapıdan eğitim kadrosuna, müfredattan yurt ve barınma imkânlarına kadar her alanda yepyeni bir vizyonla hareket ediyoruz. Büyük veri, yapay zeka, nesnelerin interneti ve dijital öğrenme teknolojilerini üniversitelerimize entegre ediyoruz. Şu an 100’ün üzerinde üniversitemizde yapay zekâ ve bilişim tabanlı lisans ve ön lisans programı bulunuyor. Eğitim kurumlarımızın dijital altyapısını güçlendiriyor, açık bilim ve elektronik öğrenme platformlarını yaygınlaştırıyoruz" ifadelerini kullandı.


YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ise, yeni eğitim modelleri üzerine çalıştıklarını belirterek, "Yükseköğretime dair önemli gündemlerimizden birisi de ön lisans ve lisans düzeyini kapsayacak şekilde iş yerinde uygulamalı eğitim modelinin yaygınlaştırılmasıdır. Türkiye Yüzyılı’nda ülkemizin kalkınma hedeflerine ulaşabilmesi, sektörlerin ihtiyaç duyduğu insan gücüne ulaşabilmesi için nitelikli bir mesleki eğitimin hayati önemde olduğuna inanıyoruz. Öğrencilerimizin doğrudan iş hayatında deneyim kazanmalarına imkân verecek uygulamalı mesleki eğitim modelini hayata geçirmek için gerekli düzenlemeler üzerinde çalışıyoruz. Gençlerimizi daha donanımlı ve istihdam odaklı bireyler haline getirecek bu model ile üniversite-sektör iş birliğini ciddi ölçüde güçlendirecektir" ifadelerini kullandı.


Ayrıca Özvar, üniversitelerin kontenjan oranları, programların istihdam odaklı dönüşümü, uluslararasılaşma, yerli ve milli üretim stratejileri başta olmak üzere birçok konuda da gelinen güncel durumu anlattı.


Yeni akademik yıl hakkında değerlendirmelerde bulunan BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, yenilikçi çalışmaları yakından takip ettiklerini belirterek bilim, emek ve insan odaklı bir yükseköğretim anlayışıyla geleceğe katkı sunmaya devam edeceklerini ifade etti. Program, bilimsel çalışma ve uygulamaları teşvik etmek amacıyla "YÖK Üstün Başarı Ödülleri"nin sahiplerine verilmesiyle son buldu.




BARÜ Rektörü Akkaya Akademik Yıl açılış törenine katıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Yedi gündür kayıp olan gence ait eşyalar arazide bulundu Hatay’da penceredeki sinekliği parçalayarak evden ayrılan psikolojik rahatsızlığı olan genç 7. gününde de aranıyor. Günlerdir kaybolan kardeşini ararken kayıp gence ait eşyaları arazide bulduklarını ifade eden ağabey Tarık Çalışkan, gelecek umutlu haberi beklediklerini söyledi. Van’dan çalışmak için Hatay’a gelen ve Antakya ilçesi Serinyol Mahallesi’nde yaşayan 27 yaşındaki Uğur Çalışkan’a 3 yıl önce bipolar bozukluğu tanısı konmuştu. Psikolojik rahatsızlığını atlatmak için ilaç kullanan Çalışkan, 7 gün önce sabah saatlerinde misafir olarak kaldığı dayısına ait evin penceresindeki sinekliği parçalayarak evden ayrılmış ve sırra kadem basmıştı. Aile tarafından yapılan kayıp başvurusu sonrası Çalışkan’ı bulmak için AFAD liderliğinde arama çalışması başlatıldı. Ekiplerin sahadaki çalışmaları 7. gününde devam ediyor. Kardeşinden gelecek umutlu haberi bekleyen Tarık Çalışkan, Uğur’a ait eşyaları arazide bulduklarını belirterek gelecek umutlu haberi beklediklerini söyledi. "Pazar gününden itibaren herhangi bir ize rastlanmadı ve kardeşim için çok endişeliyiz" Kaybolan kardeşini ararken ona ait eşyalardan başka ize rastlamadıklarını ifade eden ağabey Tarık Çalışkan, "Ben kaybolan Uğur Çalışkan’ın abisiyim. Kardeşim Uğur, 7 günden beri kayıp ve en son Pazar günü dağın zirvesinde ona ait; tişört, hırka, telefon, cüzdan ve şarj aleti her şey düzgün bir şekilde katlanmış bir halde AFAD ekipleri tarafından bulundu. AFAD, jandarma, ve kendi akrabalarımızla arama çalışmaları devam ediyor. Pazar gününden itibaren herhangi bir ize rastlanmadı. Kardeşim için çok endişeliyiz. Devlet yetkililerinden daha geniş çaplı destek istiyoruz" ifadelerini kullandı.