SAĞLIK - 11 Temmuz 2025 Cuma 08:24

Bayburt’ta kalp yetersizliğiyle 4 senedir mücadele eden hastaya şoklama özelliği bulunan kalp pili takıldı

A
A
A
Bayburt’ta kalp yetersizliğiyle 4 senedir mücadele eden hastaya şoklama özelliği bulunan kalp pili takıldı

4 yıldır kalp yetersizliğiyle mücadele eden 57 yaşındaki bir hastaya, Uzm. Dr. Ali Can Özkan ve Anjiyografi Ünitesi ekibi tarafından, ani kalp durmalarına karşı koruma sağlayan şoklama özellikli kalp pili (ICD) başarıyla takıldı.


Kardiyoloji polikliniği tarafından kalp yetersizliği rahatsızlığı ile takip edilen hasta, takılan kalp pili ile sağlığına kavuştu. Kalp yetersizliği hastalarında görülebilen, hayatı tehdit edici ritim bozukluklarında kalbe şok vererek ritmi normale döndüren bu cihazlar, hastaların hastaneye ulaşmasını sağlayarak, ölüm oranlarını düşürüyor, takiplerini kolaylaştırıyor.


Bayburt Devlet Hastanesi, kalp pilinin uygun görülen durumlarda merkezde takılmaya başladığını duyurdu. Kalp pili olan hastalar, pil kartları ile birlikte kardiyoloji polikliniğine başvurarak pil kontrollerini 07 Ağustos 2025, 11 Eylül 2025, 09 Ekim 2025, 13 Kasım 2025 ve 11 Aralık 2025 için tarihlerinde yaptırabilecekler. Öte yandan, ameliyatı başarılı geçen hasta, Bayburt Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Murat Canpolat ve hastane yönetimi tarafından ziyaret edildi. Sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen hasta, ameliyat sürecinden sonraki tedavilerinin tamamlanmasının ardından taburcu edilecek.



Bayburt’ta kalp yetersizliğiyle 4 senedir mücadele eden hastaya şoklama özelliği bulunan kalp pili takıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Erzincan güne karla uyandı: Kar ve sis ulaşımı aksattı Erzincan’da etkili olan kar yağışı ve sis, kent genelinde günlük yaşamı ve ulaşımı olumsuz etkiledi. Kent merkezinde sabah saatlerinde lapa lapa kar yağışı görülürken, yüksek rakımlı bölgelerde tipi ve yoğun sis etkili oldu. Kar nedeniyle görüş mesafesinin düşmesi ulaşımda aksamalara yol açtı. Kar yağışının etkili olduğu Sakaltutan Geçidi ile Ahmediye Geçidi, güvenlik gerekçesiyle ağır tonajlı araçların geçişine geçici olarak kapatıldı. Karayolları ekipleri bölgede kar temizleme ve tuzlama çalışması başlattı. Yol bakım ve temizleme çalışmaları sırasında Erzincan-Sivas kara yolunda zaman zaman araç kuyrukları oluştu. Çalışmaların ardından yollar kontrollü ve kademeli olarak yeniden ulaşıma açıldı. Yetkililer, özellikle yüksek kesimlerde buzlanma ve sis riskine karşı sürücülerin dikkatli olmalarını istedi. Öte yandan Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, bugün sabah saatlerinden itibaren il genelinde kar yağışı beklendiğini bildirerek çiftçilere uyarıda bulundu. Açıklamada, yağışların genel olarak hafif, Refahiye-Erzincan arası ile İliç-Kemah hattı ve Ahmediye Geçidi çevresinde ise yer yer orta kuvvette olmasının beklendiği belirtildi. Kuzeyden esecek rüzgarla birlikte yağışların tipi şeklinde görülebileceği kaydedildi. Eğimli ve dik yamaçlarda çığ riskine dikkat çekilen açıklamada, çiftçilerin tarım ekipmanlarını korunaklı alanlara almaları, hayvan barınaklarını kontrol etmeleri, sulama sistemlerinde don riskine karşı önlem almaları ve seralarda ısı kontrolünü sağlamaları istendi.