ÇEVRE - 27 Nisan 2022 Çarşamba 09:54

’Ağlayan Gelin’in görsel şöleni

A
A
A
’Ağlayan Gelin’in görsel şöleni

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin yüksek rakımlı dağlarını süsleyen ve halk arasında ’ağlayan gelin’ olarak nitelendirilen ters laleler, Bingöl’ün dağlarında görsel şölen oluşturdu.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin yüksek rakımlı dağlarını süsleyen ve halk arasında ’ağlayan gelin’ olarak nitelendirilen ters laleler, Bingöl’ün dağlarında görsel şölen oluşturdu.


Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin yüksek rakımlı dağlarında Nisan ayı sonları ve Mayıs ayı ilk haftasında açan ve halk arasında ’ağlayan gelin’ olarak nitelendirilen ters laleler, Bingöl’ün dağlarında da açtı. Bingöl merkeze bağlı bin 500 rakımlı Gökçeli köyünde karların eriyip ilkbaharın gelmesiyle açan laleler, kayalıklar arasından boy göstererek dağları süslüyor. Ters lale bölgedeki amatör ve profesyonel fotoğrafçıların da ilgisini çekiyor. Endemik bitki türleri arasında da yer alan ters laleleri koparanlara ise biyolojik çeşitliliği tahrip etmekten 109 bin 593 TL idari para cezası uygulanıyor.


Ters lalelerin açmasıyla bölgeye gelerek fotoğraf çekimi yapan Saim Çakar, Bingöl’de kış aylarının zor geçtiğini ancak baharın güzel olduğunu söyledi.


Çakar, “Hobi olarak doğa fotoğrafçılığı yapıyorum. Bu sene kışın zor geçmesi baharın güzel geçeceğini bize müjdeliyordu, nitekim öyle de oldu. Şuan ilimizde ters lale vakti. Türkiye’nin çok nadir yerlerinde bulunan endemik bir bitkidir. Bingöl’de de nadir yerlerde bulunuyor, biz de bu güzellikleri çekmeye ve fotoğraflamaya geldik. Bizim için güzel bir anı oluyor, anıları da güzelleştiriyor. İlimiz çok güzel bir doğaya sahip ve fotoğraf severleri de Bingöl’e davet ediyoruz. Özellikle Mayıs’ın ilk haftalarında solacak olan bu ters laleleri kaçırmamalarını tavsiye ederim” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar hakkında karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan karar ile birlikte, Lüksemburg Büyük Dükalığı nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine, Avrupa Birliği nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Faruk Kaymakçı atandı. Avrupa Birliği nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliğine, İkili İlişkiler Genel Müdürü Yaprak Balkan, Karadağ nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine ise Yurtdışı Tanıtım ve Kültürel İşler Genel Müdürü Ayda Ünlü atandı. Ayrıca karar ile birlikte, Strateji ve Bütçe Başkanlığında açık bulunan Plan ve Programlar Genel Müdür Yardımcılığına Serdar Altay, Sektörler ve Kamu Yatırımları Genel Müdür Yardımcılığına Mehmet Cem Fendoğlu, Devlet Yardımları Genel Müdür Yardımcılığına Volkan Öz, Ekonomik Modelleme ve Konjonktür Değerlendirme Genel Müdür Yardımcılığına Önder Demirezen ve Birinci Hukuk Müşavirliğine Zuhal Edis atandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında ise açık bulunan Milli Emlak Genel Müdür Yardımcılığına Değer Ecer ve Yüksek Fen Kurulu Üyeliğine Hasan Bebek atandı. Bakanlıkta açık bulunan Başmüfettişliğe ise Müfettiş Yakup Yıldırım getirildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğünde 4. Bölge Müdürü Ayşe Gemici ve 15. Bölge Müdürü Abdulkerim Kaya görevden alındı ve yerlerine 4. Bölge Müdürü olarak Murat Ayvazoğlu ve 15. Bölge Müdürü olarak Bayram Doğan atandı. Karar ile birlikte Sağlık Bakanlığına açık bulunan Hukuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığına Hakan Bozkurt atandı.