ASAYİŞ - 09 Nisan 2025 Çarşamba 11:27

Başkanın kafasına çeki demiri isabet etti, ağır yaralandı

A
A
A
Başkanın kafasına çeki demiri isabet etti, ağır yaralandı

Bolu Off-Road Kulübü Başkanı Burhan Turan, At Yaylası bölgesinde yapılan araç kurtarma çalışması sırasında kafasına çeki demiri isabet etmesi sonucu ağır yaralandı.


Edinilen bilgiye göre, At Yaylası’nda gece saatlerinde arkadaşlarıyla birlikte off-road yapan Bolu Off Road Spor Kulübü Başkanı Burhan Turan, çamura saplanan bir aracı kurtarmak için durdu. Kurtarma çalışmaları sırasında çamura saplanan araçtan, kendi aracına taktığı çeki demiri koparak, Başkan Burhan Turan’ın kafasına isabet etti. Arkadaşları tarafından olay yerine çağrılan sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan Turan, İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.


Yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren Burhan Turan’ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.



Başkanın kafasına çeki demiri isabet etti, ağır yaralandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara TŞOF tarafından basılmış ve mühürlenmiş plakalara cezai işlem uygulanmayacak Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) tarafından basılan ve mühürlenen plakalara kanunda belirtilen standartların dışında dahi olsa cezai işlem uygulanmayacak. İçişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre, plaka değişim işlemleri sırasında yoğunluk ve kuyruk oluşması üzerine İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’nin talimatları doğrultusunda, denetimler 1 Nisan 2026 tarihine kadar rehberlik ve bilgilendirme çalışması şeklinde gerçekleştirilecek. Ayrıca bu kapsamda 27 Şubat’tan itibaren kesilen cezaların, Bakan Çiftçi’nin talimatlarıyla iptal edilecek. Yetkilendirilmiş kuruluş olan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) tarafından basılmış ve mühürlenerek vatandaşlara verilmiş plakaların, kanunda belirtilen standartlar dışında dahi olsa cezai işleme konu edilmeyecek. Sadece vatandaşın, yetkili kuruluş tarafından basılmış ve mühürlenmiş plakayı aldıktan sonra plaka üzerinde ekleme veya değişiklik yapması durumunda 4 bin TL idari para cezası ve diğer müeyyidelerin uygulanacak. Yetkili kuruluş olan TŞOF dışında, yetkisiz şekilde plaka basan yerlerden alınan gayriresmi, sahte plakaları araçlarında kullananlar için ise 140 bin TL idari para cezası ve diğer müeyyidelerin uygulanmasına devam edilecek. Ayrıca edinilen bilgilere göre bunun da kanunun açık amacı olan başta uyuşturucu, göçmen kaçakçılığı ve terör gibi suçlarla mücadele kapsamında kamu düzeninin sağlanması ve vatandaşlarımızın güvenliğinin temini açısından önemli bir gereklilik olduğu ifade edildi.