MAGAZİN - 22 Aralık 2022 Perşembe 13:40

MEM Sahne’de Golden Horn Brass’tan keyifli konser

A
A
A
MEM Sahne’de Golden Horn Brass’tan keyifli konser

Nilüfer Belediyesi Dr.

Nilüfer Belediyesi Dr. Hüseyin Parkan Sanlıkol Müzik Enstrümanları Müzesi, bakır nefesli oda müziği topluluklarının önde gelen isimlerinden Golden Horn Brass’ı MEM Sahne’de müzikseverlerle buluşturdu. Klasik, caz, pop, halk ezgilerini kendi yorumlarıyla seslendiren grup, ayakta alkışlandı.


Nilüfer Belediyesi’nin kente kazandırdığı ve her kıtadan çok özel enstrümanların yer aldığı Nilüfer Belediyesi Dr. Hüseyin Parkan Sanlıkol Müzik Enstrümanları Müzesi (MEM), müziğin değerli isim ve gruplarını sahnesinde ağırlamaya devam ediyor. Müzenin etkileyici ortamı içinde yer alan MEM Sahne’de, Golden Horn Brass grubu müzikseverlerle buluştu. Konseri izleyenler arasında Dr. Hüseyin Parkan Sanlıkol’un eşi Fethiye Sanlıkol da yer aldı. Begüm Gökmen tarafından kurulan, Türkiye’nin ilk ve uzun soluklu bakır nefesli oda müziği temsilcilerinin başında gelen Golden Horn Brass hem repertuarı hem de sahne performansıyla izleyenlere keyifli bir gece yaşattı.


Kornoda Begüm Gökmen, trompette Julian Lupu ve Renato Lupu, tuba da Sinan Şirin, trombonda Emre Berbergil, klasik, caz, rock ve türküleri kendi yorumlarıyla seslendirdi. Seyirciyi de alkışlarıyla konserine dahil eden Golden Horn Brass, “El Gato Montes”, “Uzun İnce Bir Yoldayım”, “Carmen&Habanera”, “Dere Geliyor Dere”, “Resimdeki Gözyaşları” gibi farklı türlerden eserleri, enstrümanları eşliğinde çalan Golden Horn Brass, gecenin sonunda ayakta alkışlandı.


Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nejla Aslan, Golden Horn Brass üyelerine çiçek vererek teşekkür etti. Aslan, MEM Sahne’nin 2023 yılında da çok özel konserlere ev sahipliği yapacağını söyledi. 25 Ocak’ta Boshphorus Trio’yu konuk edecek olan MEM Sahne, 28 Şubat tarihinde de Cihat Aşkın&Roberto Issoglio ikilisini müzik tutkunlarıyla buluşturacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Yunanistan’ın Meriç sınırında silah operasyonu: 147 tabanca ele geçirildi, 13 Türk vatandaşı gözaltına alındı Yunanistan’ın Meriç bölgesinde gerçekleştirilen operasyonda 147 adet tabanca ele geçirilirken, olayla bağlantılı olduğu öne sürülen 13 Türk vatandaşı gözaltına alındı. İddialara göre, güvenlik güçleri, Meriç Nehri üzerinden gerçekleştirileceği değerlendirilen silah sevkiyatını önceden tespit etti. Bölgedeki hareketlilik üzerine operasyon hazırlığı yapan ekiplerin, sınır hattında belirlenen noktalara pusu kurduğu belirtildi. Yunan medyasında yer alan iddialara göre, operasyon sırasında şüphelilerin taşıdığı çuvallar içerisinde toplam 147 adet tabanca ile çok sayıda şarjör ele geçirildi. Silahların organize suç örgütlerine ulaştırılmasının planlandığı ileri sürüldü. Ele geçirilen tabancaların bir bölümünün Yunanistan içerisinde kullanılacağı, bir kısmının ise Avrupa’daki farklı noktalara sevk edilmesinin planlandığı iddia edildi. Yetkililerin silahların menşei ve bağlantılarıyla ilgili kapsamlı inceleme başlattığı aktarıldı. Meriç Nehri üzerinden geçiş iddiası Operasyonun Meriç Nehri kıyısında gerçekleştirildiği ve şüphelilerin botlarla sınırı geçmeye çalıştıkları sırada yakalandıkları belirtildi. Yunan güvenlik kaynakları, operasyonun organize suç ağlarına yönelik sürdürülen çalışmalar kapsamında gerçekleştirildiğini ifade etti. Olayın uluslararası boyutunun da araştırıldığı belirtiliyor. "Daltonlar iddiası Yunan basınında çıkan haberlerde, ele geçirilen silahların "Daltonlar" olarak bilinen suç örgütüyle bağlantılı olabileceği iddia edildi. Ancak konuya ilişkin resmi makamlardan bir açıklama yapılmadı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin ifadelerinin alınmaya devam ettiği, olayın bağlantılarının araştırıldığı öğrenildi. Türkiye ile Yunanistan arasındaki sınır hattında son dönemde kaçakçılık, düzensiz göç ve organize suç operasyonlarının arttığı dikkat çekiyor. Özellikle Meriç Nehri çevresinde güvenlik güçlerinin hem kara hem de nehir hattında yoğun denetimler gerçekleştirdiği biliniyor.