GÜNDEM - 14 Temmuz 2025 Pazartesi 15:16

Bursa Valiliği, şehit ve gazi aileleriyle bir araya geldi

A
A
A
Bursa Valiliği, şehit ve gazi aileleriyle bir araya geldi

Bursa Valiliği, 15 Temmuz’un 9. yıl dönümünde şehit yakınları ve gazilerin onuruna anma programı düzenledi.


Bursa Valiliği, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında, hain darbe girişiminin 9. yıl dönümünde anlamlı bir programa ev sahipliği yaptı. Şehit yakınları ve kahraman gazilerin onuruna düzenlenen etkinlikte duygusal anlar yaşandı, aziz şehitler dualarla anıldı.


Programda konuşan Bursa Valisi Erol Ayyıldız, şehit ailelerine ve gazilere gösterdikleri metanet ve fedakârlık için şükranlarını sundu. Vali Ayyıldız, "Yüz yıl önce Çanakkale’de ve Kurtuluş Savaşı’nın evrelerinde, bağımsızlık sevdası ve vatan aşkıyla yoğrulmuş bir şuurla zalimin karşısına dikilen ecdadın torunları, aynı ruh ve inançla 15 Temmuz’da da yedi düvelin ve onun iş birlikçilerinin karşısına çıkmıştır" diye konuştu.


Konuşmasında, şehitlerin emanetleri olan aileleriyle ve gazilerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Ayyıldız, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı. "Bu millet, şehitleriyle ve gazileriyle her zaman onur duymaktadır" dedi.


Program sonunda Vali Ayyıldız, vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitlere Allah’tan rahmet, kahraman gazilere ise sağlık ve afiyet dileklerinde bulunarak sözlerini tamamladı.



Bursa Valiliği, şehit ve gazi aileleriyle bir araya geldi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da kendi kendine yeten belediyecilik modeli Kendi kendine yeten belediye misyonunu benimseyerek çalışmalarını sürdüren Samsun’da Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, üretim tesislerini ziyaret etti. Başkan Doğan, "Üretim gücümüz sayesinde altyapıdan üstyapıya tüm çalışmalarımızı hızlı ve etkin bir şekilde yürütürken, elde ettiğimiz tasarrufu daha fazla hizmete dönüştürüyoruz. Kaynağını koruyan, hizmetini büyüten bir anlayışla çalışıyoruz. Üretim tesislerimiz, kendi kendine yeten belediyecilik vizyonumuzun sahadaki en güçlü yansımasıdır" dedi. Samsun Büyükşehir Belediyesi asfalt üretiminden hasır çelik üretimine, kilit parke üretiminden beton santrallerine birçok alanda üretim yaparak altyapı ve üstyapı yatırımlarına hız kazandırırken, şehrin ekonomisine de katkı sunuyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin taş ocakları, konkasör tesisleri, doğaltaş elemanları fabrikası, beton santralleri, PMT santrali, asfalt plentleri, kilit parke ve bordür fabrikası, hasır ve çelik fabrikası gibi üretim tesisleri bulunuyor. Bu tesislerde 2025 yılında 1 milyar 99 milyon 663 bin 340 TL’lik üretim yapılırken Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan üretim tesislerini ziyaret ederek görevlilerden bilgi aldı. Başkan Doğan; Doğaltaş Üretim Fabrikası, Adalar Şantiyesi, Toybelen Asfalt Plenti, İlkadım Beton Santrali, Canik Yılanlıdere Şantiyesi, Tekkeköy Kilit Parke Bordür ve Çelik Hasır Fabrikası’nı ziyaretinde çalışanlarla sohbet etti, yürütülen çalışmaları yakından takip etti. Ziyaretlerin ardından değerlendirme yapan Başkan Halit Doğan, "Büyükşehir Belediyemize bağlı birçok üretim tesisimiz ile şehrimize değer katmaya devam ediyoruz. Kendi kendine yeten belediye vizyonumuzla çalışmalarımıza yön veriyoruz. Kendi üretim gücümüz sayesinde maliyetleri düşürüyor, yatırımlarımızı hızlandırıyoruz. Üretim gücümüz sayesinde altyapıdan üstyapıya tüm çalışmalarımızı hızlı ve etkin sürdürürken elde ettiğimiz tasarrufu ise daha fazla hizmete dönüştürüyoruz. Kaynağını koruyan, hizmetini büyüten bir anlayışla çalışıyoruz. Üreten belediye güçlü şehir anlayışıyla çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.