SPOR - 14 Temmuz 2025 Pazartesi 11:17

Bursa’da raketler Prof. Dr. Ayhan Kızıl için sallandı, şampiyonlar kupalarını aldı

A
A
A
Bursa’da raketler Prof. Dr. Ayhan Kızıl için sallandı, şampiyonlar kupalarını aldı

Prof. Dr. Ayhan Kızıl anısına bu yıl 8’inci kez düzenlenen T400 Masters Tenis Turnuvası, Uludağ Premium ana sponsorluğunda Bursa’da gerçekleşti. Farklı yaş ve performans kategorilerinde mücadele eden sporcular, finalde kupalarına kavuştu.


Uludağ Premium ana sponsorluğunda bu yıl 8’incisi düzenlenen ‘Prof. Dr. Ayhan Kızıl T400 Masters Tenis Turnuvası’, 3-13 Temmuz 2025 tarihleri arasında Bursa’daki Podyum Tenis Kulübü Kortları’nda gerçekleşti. Turnuva, 400 bin TL ödül miktarıyla bugüne kadarki en yüksek ödül havuzuna ulaştı.


2015 yılında hayatını kaybeden Uludağ Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Ayhan Kızıl anısına, Kızıl Ailesi tarafından organize edilen turnuva, 2018’den bu yana geleneksel olarak her yıl Bursa’da tenis severlerle buluşuyor.


Bu yıl da Türkiye’nin dört bir yanından gelen yüzlerce sporcunun katılımıyla gerçekleşen organizasyonda, 30’un üzerinde yaş ve kategori grubunda mücadeleler yaşandı.


Sporcular, hem bireysel hem de çiftler kategorilerinde rekabet etti. Turnuva sonunda çeşitli klasmanlarda ödüller sahiplerini buldu.


Final maçlarının ardından gerçekleşen ödül töreninde, dereceye giren sporcular kupalarını Prof. Dr. Ayhan Kızıl’ın torunu Defne Kızıl’ın elinden aldı.



Bursa’da raketler Prof. Dr. Ayhan Kızıl için sallandı, şampiyonlar kupalarını aldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Sumud yeniden yolda: İlkbaharda Gazze’ye ikinci sefer Muğla’nın Bodrum ilçesinde panele katılan Sumud hareketinin önde gelen ismlerinden aktivist Ayçin Kantoğlu, Gazze’ye yönelik insani yardım ve ablukanın kırılması amacıyla yürütülen Sumud hareketinin, ilkbahar aylarında yeniden yola çıkacağını açıklandı. Aktivistler, yeniden Gazze’ye ulaşmak için sivil insiyatifle hazırlıkların başladığını duyurdu. Bodrum’da Herodot Kültür Merkezi’nde düzenlenen "Yeniden Sumud ve Gazze Gerçeği" başlıklı panelde, aktivist Ayçin Kantoğlu, sanatçı Fethullah Badem ve yazar Mehmet Ercan, Gazze’de yaşanan insani drama ve Sumud hareketine ilişkin deneyimlerini paylaştı. Programa çok sayıda vatandaş katıldı. Program, İstiklal Marsı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu. Etkinlikte, Gazze’de yaşananlara ilişkin hazırlanan video katılımcılara izletildi. Açılış konuşmasının ardından panele geçildi. Panelde konuşan aktivist Ayçin Kantoğlu, hem geçmişteki Sumud sürecinin değerlendirileceğini hem de yeni yolculuğun müjdesinin paylaşıldığını belirterek, "Yeniden Sumud ilkbaharda yola çıkacak. İsrail, ateşkese rağmen agresif ve saldırgan tutumuna ara vermedi. Ölümlerin önüne geçilemedi, beklenen insani yardım koridoru hala açılamadı. Sivil insiyatif bir kez daha Gazze’ye ulaşmanın, ablukayı kırmanın yollarını arayacak" dedi. Gazze’de yaşananların, yaşadıkları zorlukların çok ötesinde olduğunu vurgulayan Kantoğlu, "Zorlu bir yolculuktu. Akdeniz’i fındık kabuğundan teknelerle geçmenin getirdiği ciddi bir mücadele vardı. Güçlü bir düşman var ama yenilmez değiller. Halkların iradesi Birleşmiş Milletleri ve devletleri görevlerini yapma noktasında baskılayacaktır. Bizim için as olan Filistin’in özgürlüğü ve selametidir. Daha kalabalık gitmeyi planlıyoruz. İlkinde yaklaşık 1 milyon başvuru vardı, ikincisinde bu ilginin daha da artacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.