EĞİTİM - 04 Eylül 2015 Cuma 17:28

Prof. Dr. Feridun Yılmaz İibf Dekanı

A
A
A
Prof. Dr. Feridun Yılmaz İibf Dekanı

Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığına İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Feridun Yılmaz getirildi.
Yılmaz, daha önce rektör yardımcılığına atanan ve bir süredir dekanlık görevini de yürüten Maliye Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Yüce’den görevi devraldı. Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay’ın da katıldığı devir teslim törenine, İİBF öğretim üyeleri ve personel hazır bulundu.
Ulcay, öğretim üyelerinin konsensüsü ile belirlenen Prof. Dr. Feridun Yılmaz’a görevinde başarılar dilerken, fakültenin daha iyi noktalara gelmesinde sektörle sıcak ilişkiler kurulmasının önemini vurguladı. İİBF’nin büyük bir fakülte olduğunu, içinden üç fakülte çıkabileceğini dile getiren Rektör Prof. Dr. Ulcay, “Ne yazık ki öğrenci itibariyle büyük olmasına rağmen öğretim üyesi sayısı azdır. Öğretim üyesi ihtiyacının karşılanması için ilana çıkıyoruz. Bunun yeterli olmadığının farkındayız, ama önümüzdeki süreçte bunu da gidermek için gerekli çabayı göstereceğiz” dedi.
Dekanlık görevini meslektaşına devreden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce, fakültenin şu anda olması gereken yerde bulunmadığını, sahip çıkılırsa mutlaka layık olduğu yere geleceğine inandığını ifade ederek, halefi Prof. Dr. Yılmaz’a başarılar diledi.
Dekan Prof. Dr. Feridun Yılmaz da, bugüne kadar entelektüel anlamda kariyer yaptığını, bundan sonra işin içine idareciliğin de girdiğini dile getirerek, “Fakültede bir organizatör olarak elimden geleni yapacağım” dedi.
İİBF’nin 40 yıldır fikri faaliyet geleneği oluşturduğuna işaret eden Dekan Prof. Dr. Yılmaz, idari işlerinin yanında bu geleneğe de katkı koymayı sürdüreceğini söyledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat TOGÜ öğrencileri toplumsal rolleri sahneye taşındı TOGÜ Eğitim Fakültesi tarafından sahnelenen "Evden İşe Gidene Kadar" adlı tiyatro oyunu, gündelik yaşamın derinliklerini mizah ve drama eşliğinde ele alarak sanatseverlerden yoğun ilgi gördü. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) Eğitim Fakültesi tarafından hazırlanan "Evden İşe Gidene Kadar" adlı tiyatro oyunu, sanatseverlerle buluştu. 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Millî İrade Salonu’nda sahnelenen oyun, izleyicilerden yoğun ilgi gördü. Yazarlığını Ahmet Arslan’ın üstlendiği, yönetmenliğini ise Ayşe Elif Şener’in yaptığı oyun; gündelik hayatın sıradan gibi görünen ancak derin anlamlar barındıran yolculuklarını sahneye taşıdı. Oyunun sanat danışmanlığını Dr. Öğr. Üyesi Büşra Güven yürüttü. Toplumsal roller, bireysel kimlikler ve modern yaşamın insan üzerindeki etkilerini mizah ve dramatik unsurlarla ele alan "Evden İşe Gidene Kadar", sahne dili ve oyunculuk performanslarıyla dikkat çekti. Gösterimde, farklı karakterler aracılığıyla izleyiciye hem düşündüren hem de gülümseten sahneler sunuldu. Oyunda Ayşe Elif Şener, Seray Demir, Cemal Yıldız, Mihriban Sade, Belgin Taştan, Kadriye Kavut, Fadime İrem Özcan, Dilara Sarı, Rabia Özen, Esmanur Taş, Rümeysa Sebuktekin, Derya Coşkun, Esma Tensil, Eda Şener, Ayşe Defne Döker, Nisanur Cılız, Serkan Güneş, Arda Doğan ve Güven Haşimoğlu rol aldı. Işık ve ses ekibinin katkılarıyla sahne atmosferi güçlendirilirken, oyunun teknik altyapısı da beğeni topladı.
Balıkesir Balıkesirli kadınların yaptğı minyatürler büyük ilgi gördü Burhaniye ilçesinde, Halk Eğitim Merkezinin düzenlediği ve Ressam Figen Köprülünün eğitmenliğini yaptığı minyatür resim kursu devam ederken, hazırlanan eserler de Cumhuriyet Meydanında görücüye çıktı. Renklerin Sanata Yolculuğu adı verilen sergi 3 gün devam edecek. Ahmet Akın Kültür Merkezinde devam eden Minyatür Resim Kursu devam ederken, 40 kadının yıl boyu hazırladığı resimler de Cumhuriyet meydanında görücüye çıktı. İlk gün çok sayıda resmin alıcı bulduğu serginin 3 gün boyunca devam edeceği açıklandı. Kursun ilgi gördüğünü kaydeden Ressam Figen Köprülü, "Halk Eğitim Merkezinde minyatür resim kursu veriyorum. Arkadaşlarımızla hazırladığımız minyatür ağırlıklı resimlerimizi burada sergiliyoruz. Yeni yıl öncesinde hediyelik geri dönüşüm eserlerimizde var. Ürün değerlendirme sergisi adını verdiğimiz bu sergide minyatür sanatından örnekler verdik Minyatürü tablolara yansıttık. Sergimiz 3 gün açık kalacak. Herkesi bekliyoruz" dedi. Kursiyerlerde Bahar Yaman da. "Ev hanımları için açılan kursta yaptıklarımızı sergiliyoruz. Güzel bir sergi hazırladık. 3 gün boyunca buradayız. Bütün Burhaniyelileri bekliyoruz" dedi. Çiğdem Çınar ise, "Minyatür kursuna hep birlikte katılım sağladık. Güzel bir sergi hazırladık. Figen hocamızın sayesinde bir sürü resme imzalarımızı attık. İnşallah, güzel geçer. 3 gün açığız. Bütün Burhaniyelileri bekliyoruz" dedi.
Muğla Muğla’da 103 denetçiyle "Güvenli gıda" operasyonu Yaklaşan yeni yıl öncesinde, vatandaşların sağlıklı ve huzurlu bir şekilde alışveriş yapabilmesi amacıyla Muğla genelinde gıda denetimleri en üst seviyeye çıkarıldı. Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde yürütülen saha çalışmalarıyla, gıda güvenliği mercek altına alındı. Denetimler, tarladan sofraya gıda zincirinin her aşamasını kapsıyor. Ekipler; üretim tesislerinden satış noktalarına, restoran ve otel gibi toplu tüketim alanlarından market raflarına kadar geniş bir yelpazede kontrollerini sürdürüyor. Denetimlerde özellikle; Ürünlerin son kullanma tarihleri, Hijyen şartları, Muhafaza şartları, İçeceklerin bandrol ve fatura kontrolleri titizlikle inceleniyor. Muğla genelinde görev yapan 103 uzman denetçi, ilçe ilçe gezerek hiçbir noktanın denetimsiz kalmamasını sağlıyor. Vatandaşların sağlığını tehdit edebilecek her türlü olumsuzluğa anında müdahale eden ekipler, mevzuata aykırı hareket eden işletmelere yönelik yasal prosedürleri işletiyor. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, denetimlerin sadece yılbaşı öncesiyle sınırlı kalmayacağı vurgulanarak şu ifadelere yer verildi: "Vatandaşlarımızın güvenilir gıdaya ulaşması temel hedefimizdir. 103 kişilik ekibimizle sahadayız; üretimden tüketime kadar her aşamada aralıksız denetim yapmaya devam edeceğiz. Halkımızın sağlığıyla oynanmasına asla müsaade edilmeyecektir" Vatandaşların alışveriş sırasında karşılaştıkları şüpheli durumları veya hijyen eksikliklerini "Alo 174 Gıda Hattı" üzerinden yetkililere bildirmeleri istenirken, denetimlerin yılbaşı gecesine kadar artarak süreceği kaydedildi.