GÜNDEM - 11 Temmuz 2025 Cuma 19:09

Sigorta acenteliğinin kalbi Bursa’da attı

A
A
A
Sigorta acenteliğinin kalbi Bursa’da attı

Bursa’da faaliyet gösteren sigorta acenteleri, Bursa Sigorta Acenteleri Derneği’nin organizasyonuyla Ramada Otel’de kahvaltı organizasyonu ile bir araya geldi. Yoğun ilgi gören toplantıya derneğin geçmiş dönem başkanları ile Türkiye Sigorta Acenteleri Federasyonu Başkanı Adnan Çelik de katıldı.


1959 yılında kurulan ve Türkiye’nin en eski sigorta acenteleri derneği olma özelliğini taşıyan Bursa Sigorta Acenteleri Derneği’nin, kuruluşundan bugüne kadar yürüttüğü faaliyetler ve Türk sigorta sektörüne katkıları toplantıda paylaşıldı.


Dernek Başkanı Levent Yılmaz, konuşmasında sigorta acenteliği mesleğinin geleceğine dair değerlendirmelerde bulundu. Teknolojinin ve yapay zekanın etkisiyle dönüşen sigorta sektöründe, özellikle iklim değişikliği gibi küresel gelişmelerin acentelik mesleğine yansımalarına değindi. Acentelerin bu dönüşüme hazırlıklı olması gerektiğini vurguladı.


Federasyon Başkanı Adnan Çelik ise Türkiye genelindeki sigorta acentesi dernekleriyle kurulan birlikteliğin güçlü bir yapı oluşturduğunu belirtti. Devlet kurumlarıyla uyum içinde çalışabilen bu yapının, sektörel sorunları en üst mercilere taşıyabilecek güçte olduğunu söyledi. Ayrıca federasyonun yaptığı anlaşmalarla dernek üyelerine sağlanan avantajların, hem maliyetleri düşürdüğünü hem de acentelerin hayatını kolaylaştırdığını belirtti.


Eski başkanlardan Kadir Canıtez de, "Ünal Mutlu, Zekir Seferler, Remzi Çalışkan, İrfan İriz, Esra Yüzel ve tüm emeği geçen yönetim kurulu arkadaşlarımız ile birlikte çok özverili güzel bir birliktelik ile başkanlığını yaptığım 1999 yılında Marmara depreminde elimizden geldiği kadar imkanlar dahilinde yardımlarımız çalışmalarımız oldu. Sigortacılık kanununun çıkmasında tüm arkadaşlarımız ile Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde kendi imkanlarımız ile zaman ayırıp toplantılara katıldık. Sigortacılık kanunumuz çıktı, tabi ki yine acentelerimizin bir çok sıkıntıları var inşallah bundan sonrada federasyon başkanımız Adnan Çelik ve Bursad Başkanı Levent Yılmaz ve yönetim kurulu arkadaşlarımızın özverili çalışmaları ile bu sorunların kısa sürede aşılacağını temenni ediyorum" dedi.



Sigorta acenteliğinin kalbi Bursa’da attı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Büyükçekmece Belediyesi’nden sosyal tesis ve anıt açılışı Büyükçekmece Belediyesi tarafından Demokrasi Parkı Çınaraltı Sosyal Tesisi ile Adalet ve Özgürlük Anıtı’nın açılışı yapıldı. Büyükçekmece Belediyesi tarafından Büyükçekmece Sahil’nde Demokrasi Parkı Çınaraltı Sosyal Tesisi açılışı ve Büyükçekmece Belediye Meclisi tarafından ilan edilen 2026 yılı Adalet ve Özgürlük Yılı kapsamında, ‘Adalet ve Özgürlük Anıtı’ açılış törenleri gerçekleştirildi. Törene, Büyükçekmece Belediye Başkanvekili Hakan Çebi, hakkında açılan soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırılan ve cezaevinde tutuklu bulunan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün eşi Hatice Akgün ve çok sayıda vatandaş katıldı. İlk olarak Çınaraltı Sosyal Tesisi açılışı kurdele kesimi ile yapıldı. Ardından Adalet ve Özgürlük Anıtı açılışı gerçekleştirildi. Açılışta Hasan Akgün tarafından cezaevinden gönderilen mektup okundu. Açılış töreninde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Hakan Çebi, "Büyükçekmece Belediye Meclisimizde aldığımız kararla 2026 yılını ‘Adalet ve Özgürlük Yılı’ ilan ettik. Bugün burada açılışınızı yaptığımız bu eser işte bu ortak değerlerin ortak vicdanın somut ifadesindir. Bu heykelin kanatları kapalıdır. Çünkü özgürlük her zaman uçmak değildir. Bazen dimdik ayakta durmak sabırla beklemek inandığın yoldan sapmamaktır. Bu heykel susmayanları vazgeçmeyenleri zor zamanlarda adalet talebini diri tutan halkın duruşunu temsil ediyor. Bu heykel özgürlükten ve halkın iradesinden yana olan herkesin simgesidir. Bugün burada bir de sandığımız var. Bu sandığa mektuplarınızı atarak kendi sesinizi kendi yüreğinizi umutlarınızı doğrudan bu meydanda görünür kılabilirsiniz. Bu sandık halkın iradesinin adalet ve özgürlük talebinin yaşayan bir simgesidir" dedi.
Düzce Düzce Belediyesi’nden musiki ziyafeti Düzce Belediyesi, Türk sanat müziğinin yaşayan efsanesi Amir Ateş’i sanatseverler ile buluşturdu. Konserde, Ayşe Taş şefliğindeki Türk Sanat Müziği Korosu ile birlikte sahneye çıkan Amir Ateş, sevilen bestelerini seslendirerek, sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı. Türk musikisinin yaşayan en önemli bestekarlarından Amir Ateş’in birbirinden kıymetli eserleri, Ayşe Taş Sanat Akademisi Türk Sanat Müziği Korosu’nun icrasıyla Düzce’de sanatseverlerle buluştu. Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi’nde düzenlenen konser, izleyenlere unutulmaz bir musiki gecesi yaşattı. Konsere; Vali Selçuk Aslan, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Ayşe Taş Sanat Akademisi Korosu Başkanı Birgül Devrim, onur konuğu Amir Ateş ve eşi ile çok sayıda davetli katıldı. Ayşe Taş şefliğinde sahne alan koro, Türk sanat müziğinin yaşayan çınarı, son mevlidhan ve bestekar Amir Ateş’in hafızalara kazınan eserlerini seslendirdi. Sahneye davet edilen Amir Ateş koroya eşlik ederken, sanatseverler usta bestekârı canlı dinlemenin mutluluğunu yaşadı. Konserin ardından Düzce Valisi Selçuk Aslan ve Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü tarafından Ayşe Taş ve Amir Ateş’e çiçek takdim edildi. Programda konuşan Düzce Valisi Selçuk Aslan, Amir Ateş’i Düzce’de ağırlamaktan büyük gurur duyduklarını belirterek, "Amir Ateş hocamızı bugün Düzce’mizde misafir etme noktasında gösterdiği özveri ve ev sahipliği noktasında Sayın Başkanımız Dr. Faruk Özlü’ye teşekkür etmek istiyorum. Gelişen büyüyen bir Düzce’miz var, iddialıyız. Türkiye’de birçok sosyo ekonomik parametrede önde giden bir vilayetiz. Kültür sanat noktasında da Düzce Belediyemizin, sayın bakanımızın liderliğinde kültüre, sanata, estetiğe vermiş olduğu değer her türlü takdirin üzerinde ve alkışı hak eden bir değerdir. Ben tekrar Amir Ateş hocamıza vilayetimize hoş geldiniz diyor, emek veren Ayşe Taş hanımefendiye, Birgül Devrim Hanımefendiye ve koroda ve sazende heyette yer alan arkadaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ise Amir Ateş’i Türk sanat müziğinin günümüzde yaşayan en büyük ustalarından biri olarak nitelendirerek, "Hocamız yaşayan son hafız bestekar, çok kıymetli, çok değerli. Hocam Düzce’mize şeref verdiniz, sağ olun" ifadelerini kullandı. Ayşe Taş, Amir Ateş’in eserlerini seslendirmenin kendileri için büyük bir onur olduğunu vurgulayarak, sanata ve sanatçıya verilen destekten dolayı teşekkür etti. Geceye duygusal sözlerle katkı sunan Amir Ateş ise, Düzce’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Musikimizi seven, destekleyen insanlar oldukça Türk Sanat Müziği yeniden güçlenecek ve ülkemizin dört bir yanına yayılacaktır" dedi. Sanatseverlerin yoğun ilgisiyle gerçekleşen konser, izleyicilerden aldığı uzun süreli alkışlarla taçlandı. (ALI-