GÜNDEM - 01 Aralık 2025 Pazartesi 13:02

Uludağ’da kar kalınlığı 10 santimetreye yaklaştı

A
A
A

Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden olan Uludağ’da kar kalınlığı 10 santimetreye yaklaştı.

Uludağ’ın zirvesi, dün geceden beri etkili olan kar yağışıyla birlikte beyaz gelinliğini giydi. Son 24 saatte metrekareye 28,3 kilogram yağış düşen Uludağ’da, otel ve telesiyej elemanlarının hummalı kar temizleme çalışmaları kameralara yansıdı. Yağışın gecikmesiyle sezonun halen açılamadığı Uludağ’da yılbaşı öncesi yağan kar yüzleri güldürdü.

Uludağ’da kar kalınlığı 10 santimetreye yaklaştı

Karla birlikte zirveye gelen vatandaşlar ve çalışanlar, "Çok güzel bir atmosfer oluştu. Uzun zamandır bekleniyordu ancak bugüne nasipmiş. Bence herkesin Uludağ’a gelip görmesi gerekiyor. Umarım güzel bir sezon geçiririz" dedi. Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü ekipleri yollardaki kar küreme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Uludağ’da kar kalınlığı 10 santimetreye yaklaştı

Abdullah Çibir - Zafer Akpınar

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Karabük’teki şüpheli ölümde 1 kişi tutuklandı Karabük’te kendisinden haber alınamayan Abizer Yanar’ın ölü bulunmasına ilişkin gözaltına alınan bir kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Edinilen bilgiye göre, kentte kaldığı otelden hastaneye gitmek üzere ayrılan Abizer Yanar’dan bir daha haber alınamadı. Beraber yaşadığı S.Y.’nin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulunması üzerine polis ekiplerince arama çalışması başlatıldı. Yapılan çalışmalar sonucunda Yanar’a ait aracın Cumhuriyet Mahallesi ile Kapullu Mahallesi bağlantı yolunda olduğu tespit edildi. Araç çevresinde yapılan aramalarda Yanar’ın, yakınlardaki ağaçlık alanda hareketsiz halde yattığı belirlendi. Olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Yanar’ın hayatını kaybettiği tespit edildi. İlk incelemelerde Yanar’ın vücudunda darp, kesici ya da delici alet yarasına rastlanmadı. Cenaze, olay yeri incelemesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Başlatılan soruşturma kapsamında Yanar’ın, otelden ayrıldıktan sonra Y.A. ile ormanlık alanda buluştuğu belirlendi. Y.A. gözaltına alınırken, Yanar’ın buluşma sırasında fenalaşarak yaşamını yitirdiği ve şüphelinin olay yerinden kaçtığı öne sürüldü. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Y.A., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturma sürüyor.