ÇEVRE - 15 Ocak 2024 Pazartesi 08:43

Atikhisar Barajı’nda doluluk oranı yüzde 60’a ulaştı

A
A
A
Atikhisar Barajı’nda doluluk oranı yüzde 60’a ulaştı

Çanakkale’de son yağışlarla birlikte kent merkezinin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan Atikhisar Barajı’ndaki su seviyesi yüzde 60’a ulaştı.

Çanakkale’de 2023 yılında yaz aylarının kurak geçmesi, kış aylarının ise yeterli yağışı alamaması sebebiyle barajlarda azalan su miktarı il genelinde yaklaşık 1 aydır devam eden yağışlarla birlikte yükselmeye başladı. Çanakkale merkezin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan 54 milyon 115 bin metreküp su kapasitesine sahip Atikhisar Barajı’ndaki su miktarı, son yağmur ve kar yağışıyla birlikte 37 milyon metreküp su miktarıyla yüzde 60 seviyesine ulaştı.

Atikhisar Barajı’nda doluluk oranı yüzde 60’a ulaştı

Çanakkale Ziraat Odası Başkanı Ufuk Ünver, yağışlarla birlikte çiftçinin, üreticinin yüzünün gülmeye başladığını belirterek, “Atikhisar Barajımız son yağmur ve kar yağışıyla birlikte yüzde 60 seviyesine ulaştı. Toplam hacmi 54 milyon metreküp su olan barajımız şuan 37 milyon metreküp su seviyesine çıktı. Atikhisar Barajı tarımsal daha önemlisi içme suyunu tedarik ediyor. Şuan ki verilere baktığımız zaman Çanakkale’mizin en az 2 yıl daha içme suyunun barajımızda mevcut. 2 yıl sıkıntı olmayacağı gözüküyor. Tarımsal faaliyetteki bizim suyumuz, barajın doluluk oranı haricinde kapalı sistem olmadığı için kalenitler ömrünü kaybettiğinden dolayı sulama zor gerçekleşiyor. Yani suyun birikmesiyle birlikte Atikhisar Barajının ivedi şekilde kapalı sisteme dönmesi lazım” dedi

Atikhisar Barajı’nda doluluk oranı yüzde 60’a ulaştı

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da kendi kendine yeten belediyecilik modeli Kendi kendine yeten belediye misyonunu benimseyerek çalışmalarını sürdüren Samsun’da Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, üretim tesislerini ziyaret etti. Başkan Doğan, "Üretim gücümüz sayesinde altyapıdan üstyapıya tüm çalışmalarımızı hızlı ve etkin bir şekilde yürütürken, elde ettiğimiz tasarrufu daha fazla hizmete dönüştürüyoruz. Kaynağını koruyan, hizmetini büyüten bir anlayışla çalışıyoruz. Üretim tesislerimiz, kendi kendine yeten belediyecilik vizyonumuzun sahadaki en güçlü yansımasıdır" dedi. Samsun Büyükşehir Belediyesi asfalt üretiminden hasır çelik üretimine, kilit parke üretiminden beton santrallerine birçok alanda üretim yaparak altyapı ve üstyapı yatırımlarına hız kazandırırken, şehrin ekonomisine de katkı sunuyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin taş ocakları, konkasör tesisleri, doğaltaş elemanları fabrikası, beton santralleri, PMT santrali, asfalt plentleri, kilit parke ve bordür fabrikası, hasır ve çelik fabrikası gibi üretim tesisleri bulunuyor. Bu tesislerde 2025 yılında 1 milyar 99 milyon 663 bin 340 TL’lik üretim yapılırken Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan üretim tesislerini ziyaret ederek görevlilerden bilgi aldı. Başkan Doğan; Doğaltaş Üretim Fabrikası, Adalar Şantiyesi, Toybelen Asfalt Plenti, İlkadım Beton Santrali, Canik Yılanlıdere Şantiyesi, Tekkeköy Kilit Parke Bordür ve Çelik Hasır Fabrikası’nı ziyaretinde çalışanlarla sohbet etti, yürütülen çalışmaları yakından takip etti. Ziyaretlerin ardından değerlendirme yapan Başkan Halit Doğan, "Büyükşehir Belediyemize bağlı birçok üretim tesisimiz ile şehrimize değer katmaya devam ediyoruz. Kendi kendine yeten belediye vizyonumuzla çalışmalarımıza yön veriyoruz. Kendi üretim gücümüz sayesinde maliyetleri düşürüyor, yatırımlarımızı hızlandırıyoruz. Üretim gücümüz sayesinde altyapıdan üstyapıya tüm çalışmalarımızı hızlı ve etkin sürdürürken elde ettiğimiz tasarrufu ise daha fazla hizmete dönüştürüyoruz. Kaynağını koruyan, hizmetini büyüten bir anlayışla çalışıyoruz. Üreten belediye güçlü şehir anlayışıyla çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.