GÜNDEM - 02 Şubat 2026 Pazartesi 09:17

Sağlık çalışanı anne ve oğul birlikte hayat kurtarıyor

A
A
A
Sağlık çalışanı anne ve oğul birlikte hayat kurtarıyor

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi acil servisinde hemşire anne ve pratisyen doktor oğul beraber çalışıyor.


Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde hemşire olan Gülcan Bulan ve pratisyen doktor oğlu Burak Can Bulan, birlikte acil serviste hayat kurtarıyor. Acil serviste görev yapan anne-oğul, hayat kurtarmak için canla başla çalışıp saniyelerle yarışarak hasta ve yaralı vatandaşların yardımına koşuyor.


41 yıldır sağlık sektöründe hemşire olarak büyük özveriyle görev yapan Gülcan Bulan’ın oğlu Burak Can Bulan, annesinin izinden giderek doktor olarak çalışmaya başladı.



"İnsanlar için de bir ilham kaynağı gibi oldu"


Pratisyen Doktor Burak Can Bulan, annesi ile beraber çalışmanın tuhaf ama bir o kadar da güzel bir duygu olduğunu belirterek, "Çok mutluluk verici bir duygu annemle beraber çalışmak. Biraz da tuhaf bir duygu. Beni büyüten kadınla, doktor hemşire ilişkisiyle çalışmak tuhaf ama çok da güzel bir duygu tabii. Çevremdekiler tarafından çok pozitif karşılandı. İşte insanlar için de bir ilham kaynağı gibi oldu. Mutluyuz, beraber çalışmaya devam. Çalışma ortamında anlaşabiliyoruz, şimdilik iyi gidiyor. Bakalım göreceğiz" dedi.



"Uzun süre çalışmamın sebeplerinden bir tanesi de Burak’la birlikte çalışmak"


Oğlu ile çalışmayı çok uzun yıllardır beklediğini ifade eden Hemşire Gülcan Bulan ise, "41 yıldır hemşirelik yapıyorum. Bu 41 yılın 21 yılı acil serviste geçti. Oğlumla çalışmaya başladığımız için çok mutluyuz. Burak okula başladığından beri tek hayalim oydu zaten. Bu kadar uzun süre çalışmamın sebeplerinden bir tanesi de Burak’la birlikte çalışmak. Çok keyifliyiz, mutluyuz, zaten Burak’la her yerde vakit geçirmek çok keyifli. Birlikte çalışmak daha da büyük keyif. Daha çok kısa, 3 haftadır birlikte çalışıyoruz. Bundan sonra daha güzel günler göreceğiz inşallah. Eğlenceli vakitler geçireceğiz diye düşünüyorum. Hayali olan bütün anneler inşallah böyle bir hayali gerçekleştirir" diye konuştu.



Sağlık çalışanı anne ve oğul birlikte hayat kurtarıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Spor A.Ş. Yetişkin Kayak Okulu kayıtları başladı Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. tarafından gerçekleştirilen yetişkinler için kayak okulu hizmetinin kayıtları başladı. Altın Bayrak ödüllü Avrupa Spor Şehri ve Dünya Spor Başkenti adayı Kayseri’de, sporun adeta bir yaşam şekli haline dönüştürülmesi için özveri gösteren Başkan Büyükkılıç yönetimindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi, spora yönelik hizmetlerini çeşitlendirerek arttırıyor. Bu istikamette Kayseri’de kış turizminin zirvesi olan Erciyes Kayak Merkezi’nde ilgiyle beklenen kayak okulu faaliyetleri için kayıtlar başladı. Gerek ilk defa kayak yapmayı öğrenecekler gerekse kayak yapmayı geliştirecekler için büyük bir fırsat sunan Büyükşehir Spor A.Ş., uzman eğitmenler eşliğinde güvenli ve keyifli bir kayak deneyimini katılımcılarına sunacak. Saat 09.00-15.00 arasında kayak veya tercihe göre snowboard eğitimi verilecek hizmette ulaşım için servisler Seyyid Burhaneddin Türbesi karşısından hareket edecek. Servis ve yemek hizmeti kursların içerisinde yer alacak. Özel ders üyeliklerinde ise yemek ve servis hizmeti yer almayacak. Kayak ve snowboard hizmeti alan üyelere ekipman ve kask temini yapılacak. Kayak kıyafeti ve eldiven temini Spor A.Ş. tarafından temin edilmeyecek. Bir günlük grup dersi 4500 TL, tercihe göre saatlik özel (1 saatlik) ders ise 3000 TL olarak belirlendi. 3-6 Şubat 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilecek kayak okulu kayıtlarına ilişkin detaylı bilgiye 0532 479 10 38 numaralı telefon üzerinden erişebilecek ve kayıt işlemleri için www.sporaskayseri.com internet adresi ziyaret edebilecek.
Edirne Bulgaristan Şampiyonu Kır Voleybol Takımı Edirne’de Bulgaristan’ın Kırcaali iline bağlı Kirkovo (Kızılağaç) kasabasından 14-16 yaş grubundaki VK Kirkovo 15 Kız Voleybol Takımı, dostluk karşılaşmaları için Edirne’ye geldi. İki gün boyunca Edirneli takımlarla antrenman ve hazırlık maçları yapan Bulgaristan temsilcisi, sergilediği performansla beğeni topladı. Cumartesi günü Avrupa Yıldızları Spor Kulübü ile 4 set üzerinden oynanan karşılaşmayı 3-1 kazanan VK Kirkovo 15, pazar günü ise Edirne’nin köklü kulüplerinden Maden Spor Kız Voleybol Takımı ile karşı karşıya geldi. Konuk ekip bu mücadeleden de 3-0’lık galibiyetle ayrıldı. Karşılaşmaların ardından her iki kulübün sporcuları, dostluk müsabakalarından duydukları memnuniyeti dile getirerek sporun dostluk ve barışın güçlenmesindeki rolüne vurgu yaptı. Pazar günü oynanan maçın ardından Maden Spor Kulübü sporcuları, antrenörleri ve velileri, konuk ekibe günün anısına hediyeler takdim etti. VK Kirkovo 15 Spor Kulübü de Maden Spor oyuncularına çeşitli hediyelerin yanı sıra 2026 yılı takvimini armağan etti. Müsabakaları Kirkovo Belediye Başkanı Şinasi Süleyman ile Edirne İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Murat Ulaştır’ın yanı sıra sporcu velileri de takip etti. Maç sonrası konuşan Maden Spor takım kaptanı Defne Uymur, karşılaşmanın kendileri için önemli bir deneyim olduğunu belirterek, "Güzel bir maçtı, en azından deneyim kazandık. Spor sınırları kaldırıyor; arkadaşlık ve dostluk bağlarını güçlendiriyor" dedi. Konuk ekip sporcuları, pazar günü maçların ardından Edirne Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan’ın ev sahipliğinde verilen öğle yemeğine katıldı. Programa Belediye Başkan Yardımcısı Savaş Çerkez de katılarak sporculara başarılar diledi. VK Kirkovo 15 Kız Voleybol Takımı, pazartesi günü şehirden ayrılmadan önce Edirne Valisi Yunus Sezer’i makamında ziyaret etti. Şükrüpaşa Toplantı Salonu’nda sporcu ve beraberindeki heyeti kabul eden Vali Sezer, Edirne’yi her zaman kendi şehirleri gibi görmelerini istedi. Ziyarette, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri ile yaz aylarında düzenlenen Balkan ülkeleri gençlik kamplarına davet eden Sezer, gençlerin bir araya gelmesinin kalıcı dostluklar oluşturduğunu vurguladı. Ziyaret, hatıra fotoğrafı çekimi ve hediye takdimiyle sona erdi. Edirne’de üç gün boyunca misafir edilen Kirkovo Spor Kulübü yetkilileri, organizasyona destek veren ve konaklamalarını sağlayan Edirne İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Edirne Belediyesi’ne teşekkür etti.