EĞİTİM - 14 Ocak 2022 Cuma 14:43

Bu sokak ’Muhasebe Sokağı’

A
A
A
Bu sokak ’Muhasebe Sokağı’

Denizli’de öğrencilere muhasebe mesleğini tanıtmak, mesleki eğitimi tanıtma faaliyetleri kapsamında 8.

Denizli’de öğrencilere muhasebe mesleğini tanıtmak, mesleki eğitimi tanıtma faaliyetleri kapsamında 8. sınıf öğrencilerine katkı sağlamak için Necla-Ergun Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin bir koridoru, ’Muhasebe Sokağı’na dönüştürüldü.



Denizli’de öğrencilere muhasebe mesleğini tanıtmak, muhasebe ile ilgili temel kavramları kavratmak, mesleki eğitimi tanıtma faaliyetleri kapsamında okula ziyarete gelen 8. sınıf öğrencilerinin mesleki eğitimi tercih etmelerine katkı sağlamak ve aktif öğrencilerin okula aidiyet duygularını pekiştirmek için Necla-Ergun Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin bir koridoru, muhasebe sokağına dönüştürüldü. Okul ve sektör işbirliğiyle Denizli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası katkısıyla yapılan ’Muhasebe Sokağı’ için açılış töreni düzenlendi. Açılış törenine, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, Denizli ve çevre illerin SMM Odası başkanları katılım sağladı. TÜRMOB Genel Başkanı Kartaloğlu törende yaptığı konuşmada, TÜRMOB faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Başkan Kartoğlu, muhasebe sokağının çok anlamlı ve güzel olduğunu söyleyerek, katkı sağlayan herkese teşekkür etti.



“Odalarımızla hep birlikte el ele vererek çalışmalarımıza devam ediyoruz”


Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici törende yaptığı konuşmada; “Ülkemizde tüm sektörlerinin ihtiyaç duyduğu, yetişmiş, nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak ve mesleğini en iyi şekilde öğrenip uygulayan bireyler yetiştirmek için Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Meslek Liselerimiz, Mesleki Eğitim Merkezlerimiz, Sivil Toplum Örgütlerimiz, Meslek Odalarımız hep birlikte el ele vererek çalışmalarımıza devam ediyoruz. 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu’nda yapılan değişikliklerde artık her ay mesleki eğitim merkezlerine devam eden öğrencilerimizin aldığı asgari ücretin yüzde 30’u kadar ücret, işveren tarafından değil devlet tarafından karşılanacaktır. Böylece mesleki eğitim merkezlerimiz, işveren açısından çok cazip ve mazeret üretemez bir noktaya çıkmıştır” diye konuştu.



Muhasebe sokağına ziyaretçilerden tam not


İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, Denizli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Adnan Selçuk’a teşekkür belgesi takdim etti. Kurdele kesiminden sonra tüm katılımcılar sokağı gezdi. Baştan sona muhasebenin temel kavramları, muhasebe mesleği, muhasebenin tarihçesi ve benzeri grafiklerle görsellerin duvara kaplanmasıyla oluşturulan muhasebe sokağı, ziyaretçilerden tam not aldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Göztepe taraftarları ile iş yeri çalışanları arasındaki kavgada 6 gözaltı İzmir’de, Göztepe taraftarlarından kaçarak iş yerlerine sığınan kişiyi kalabalık taraftar grubuna vermeyen iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında çıkan kavgada 6 şüpheli gözaltına alındı. Cep telefonu kamerasıyla da görüntülenen kavgada olaya karışan diğer şüphelileri yakalama çalışması başlatıldı. 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım olmuştu. Maçın bitiminden itibaren binlerce taraftar takımlarının bir üst lige çıkışını doyasıya kutlarken, akşam saatlerinde Konak Güzelyalı Mahallesi’nde kavgalar yaşandı. İddiaya göre, dün, kalabalık Göztepe taraftarının kovaladığı kimliği öğrenilemeyen bir genç, Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan bir iş yerine sığındı. Bunun üzerine iş yeri çalışanları da içeri girerek genci darp etmek isteyen taraftarlara engel oldu. Bir süre aralarında sözlü tartışma yaşanan taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasından bir anda kavga çıktı. Kavga anı cep telefonu kamerasına yansımıştı İş yeri çalışanları ile kalabalık Göztepe taraftarları arasında çıkan kavga, anbean cep telefonu ile görüntülendi. Görüntülerde; iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında sözlü tartışmanın ardından kavga çıktığı ve taraftarlar ile iş yeri çalışanlarının birbirlerine sandalye fırlattıkları, bu esnada kavganın arasına motosikletiyle dalıp bir kişiye çarpan iş yeri sahibinin ise kaskıyla çarptığı kişiye vurduğu anlar ile o esnada iş yerini önündeki masada bulunan müşterilerden küçük bir kızla yanındaki kadının kavganın ortasında kaldığı yer almıştı. Yine aynı caddede, taraftarların kendi aralarında yaptıkları bir başka kavga ve kavga esnasında kabalalık bir grubun yere düşürdükleri şahsa tekmeler attığı anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülenmişti. 6 kişi gözaltına alındı Öte yandan, motosikletiyle gelerek kavgaya dahil olan iş yeri sahibinin başından yaralandığı olayla ilgili 6 şüphelinin gözaltına alındığı ve kavgaya karışan diğer şahısları tespit etme ve yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.
Konya Konyaspor’da Omerovic’in durumu yönetim toplantısında belli olacak Konyaspor’da teknik direktör Fahrudin Omerovic ile yolların ayrılıp ayrılmayacağı yarın yapılacak yönetim kurulu toplantısından sonra belli olacak. Konyaspor 2. Başkanı Adem Bulut, "Sivasspor maçından sonra bir değerlendirme yaptık. Net kararımızı yarın toplantının sonrasında açıklayacağız" dedi. Trendyol Süper Lig ekiplerinden Konyaspor, Hakan Keleş ile yolların ayrılmasından sonra 62 yaşındaki Bosna-Hersekli çalıştırıcı Fahrudin Omerovic ile mukavele imzalamıştı. Ligin bitimine 4 hafta kala yeşil-beyazlı yönetimde Fahrudin Omerovic ile yolların ayrılması gündeme geldi. Konu ile ilgili açıklama yapan Konyaspor 2. Başkanı Adem Bulut, "Sivasspor maçından sonra bir değerlendirme yaptık. Net kararımızı yarın toplandıktan sonra açıklayacağız. Şu ana kadar yazılanların hiçbirinin kesinliği yok ve resmiyet kazanmadığı için sadece söylentiden ibaret. Yarın bir karar verilecek. Omerovic hocayla devam edilip edilmeyeceği ile şu anlık alakalı bir karar çıkmadı ama büyük ihtimalle devam edilmeyecek gibi görünüyor. Netlik kazanmadığı için de biz bir şey diyemiyoruz" diye konuştu. Adem Bulut, Fahrudin Omerovic ile yolların ayrılması halinde takımın başına gelecek hocanın yeni bir hoca mı olacağı yoksa içeriden biri mi olacağına da yarın karar vereceklerini kaydetti. Fahrudin Omerovic, yeşil-beyazlı takımın başında çıktığı 13 lig maçında 3 galibiyet, 5 mağlubiyet ve 5 beraberlik alarak 17 puan elde etti. Bu maçlarda 16 gol atan yeşil-beyazlılar, kalesinde 15 gol gördü.