KÜLTÜR SANAT - 21 Kasım 2024 Perşembe 10:22

Denizli’de Evgeny Grinko rüzgarı esti

A
A
A
Denizli’de Evgeny Grinko rüzgarı esti

Dünyaca ünlü piyanist Evgeny Grinko, Denizli Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği konserde izleyenlerine unutulmaz bir gece yaşattı.



Denizli Büyükşehir Belediyesi dünyaca ünlü piyanist Evgeny Grinko konseri düzenledi. Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konsere, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, eşi Nilgün Çavuşoğlu, Başkanvekili Ali Marım, ilçe belediye başkanları, davetliler ve vatandaşlar katıldı. İki bin kişilik Özay Gönlüm Salonunu hınca hınç dolduran Denizlililer dünyaca ünlü piyanist Grinko’nun Valse, Epilogue, Carousel, Faulkner’s Sleep gibi sevilen bestelerini ilgiyle dinledi. Aşık Veysel’in “Uzun İnce Bir Yoldayım” eserini yorumlaması uzunca bir süre alkışlanan sanatçı Grinko, izleyenlerine unutulmaz bir gece yaşattı. Vatandaşlar konser bitiminde dünyaca ünlü piyanisti ayakta alkışladı. Başkan Çavuşoğlu konserin ardından Evgeny Grinko’ya çiçek ve plaket verdi.



“Aşk bir şehre olan sevdaymış”


Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu burada yaptığı konuşmada aşkın güzel ve yaşanması gereken bir şey olduğunu belirterek, “Aşk sadece iki çiftin arasında değil, bir şehre olan sevdaymış. Aynı zamanda yüzü gülen insanların, farklı renklerde, farklı dinlerde, farklı dillerde olsa da sevgiyi paylaşabilmesiymiş” dedi. Konseri, Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri içerisinde planladıklarını, ancak programların bir kısmını terör ve yangın nedeniyle ertelediklerini anlatan Çavuşoğlu, “Ama ondan sonra baktık ki bu ülkenin insanlarının, bu güzel bayramı kutlaması için her türlü felaket altında dahi bir arada, el ele olmaları gerektiği inancıyla dedik ki, ‘Cumhuriyet kanla kurulmuştur, canla kurulmuştur. Onu kuranların bizden beklentileri, her şartta Cumhuriyeti kutlamaktır” ifadelerini kullandı.



“Cumhuriyet sonsuza kadar ayakta kalacaktır”


Başkan Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ve biz biliyoruz ki bugün hep beraber yaşayabiliyorsak; kadınıyla, erkeğiyle, Kürdüyle, Türküyle, Alevisiyle, Sünnisiyle kardeşçe yaşayabiliyorsak ve benim gibi Serinhisar’ın ovasından çıkıp bugün Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı olma onuruna ulaşabiliyorsak, bunun bir tek gerekçesi vardır o da Cumhuriyet’tir.” Cumhuriyeti kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını sevgi, saygı ve şükranla anan Başkan Çavuşoğlu, “Buradan bir kez daha söz veriyoruz O’nun kurduğu Cumhuriyet sonsuza kadar ayakta kalacaktır” ifadelerini kullandı.



Denizli’de Evgeny Grinko rüzgarı esti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Zeyyat Kafkas: "Asıl çirkinlik, etik değerleri ayaklar altına alıp sonra ‘mağdur edebiyatı’ yapmaktır" Trabzonspor Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk’ün açıklamalarının yaşananların üstünü örtme çabasından başka bir şey olmadığını belirterek, "Asıl çirkinlik, etik değerleri ayaklar altına alıp sonra ‘mağdur edebiyatı’ yapmaktır" dedi. Trendyol Süper Lig’in 28. haftasında Trabzonspor’un sahasında Galatasaray’ı 2-1 mağlup ettiği maçın ardından Kulüp Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk’ün açıklamalarına sert tepki gösterdi. Kafkas, yaptığı açıklamada, Öztürk’ün ifadelerinin gerçekleri çarpıttığını belirterek, "Galatasaray’ı 2-1 mağlup ettiğimiz maçtan sonra Metin Öztürk’ün hadsiz ve gerçekleri çarpıtan açıklamaları, yaşananların üstünü örtme çabasından başka bir şey değildir" dedi. Trabzon’da misafirperverliğin her zaman ön planda olduğunu vurgulayan Kafkas, "Her şeyden önce bilinmelidir ki; Trabzon’a gelen herkese bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kulübümüzün vakarına yakışır şekilde misafirperverlik gösterilir. Bu bizim kültürümüzdür" ifadelerini kullandı. Açıklamasında Galatasaray cephesini etik dışı davranmakla suçlayan Kafkas, şu ifadelere yer verdi: "Ancak hiç kimse, kendi kirli hesaplarının doğurduğu sonuçları Trabzonspor’a ‘çirkinlik’ yaftası yapıştırarak gizleyemez. Metin Öztürk’ün ‘çirkinlik’ diye tarif etmeye çalıştığı tablo, bizzat temsil ettiği anlayışın ürünüdür. Çünkü asıl çirkinlik; sözleşmesi devam eden oyuncularla kulübünü devre dışı bırakarak gizli görüşmeler yapmaktır. Asıl çirkinlik; milli takım kampında, gözlerden uzak temaslarla futbolcumuzun aklını çelmeye kalkmaktır. Asıl çirkinlik; yöneticilerin ofislerinde oyuncu çağırıp gizli planlarla iş bitirmeye çalışmaktır. Asıl çirkinlik; etik değerleri ayaklar altına alıp sonra dönüp ‘mağdur edebiyatı’ yapmaktır." Bir oyuncu transferi üzerinden de eleştirilerini sürdüren Kafkas, "Asıl çirkinlik, bizim anlaşma sağladığımız 18 yaşındaki bir oyuncuya sonradan daha yüksek para teklif edip transferi o şekilde bozmaktır. Asıl çirkinlik, bununla da yetinmeyip bu akşam çıkıp utanmadan, sıkılmadan, pişkin pişkin ‘parasını verip aldık’ diyebilecek kadar aciz bir duruma düşmektir" dedi. Trabzonspor’un hiçbir kulübü düşman olarak görmediğini belirten Kafkas, "Fakat Trabzonspor’un hukukuna, emeğine ve onuruna yönelik bir müdahale varsa, orada tavrımız da duruşumuz da nettir. İhaneti ‘transfer politikası’, kurnazlığı ‘yöneticilik’, organize temasları da ‘doğal süreç’ gibi göstermeye çalışanlara karşı susacak, el uzatacak, yan yana gelecek değiliz" ifadelerini kullandı. Kafkas, açıklamasının sonunda, "Metin Öztürk, kamuoyu önünde hamasi cümleler kurmadan önce, bu noktaya nasıl gelindiğinin muhasebesini önce kendi vicdanında yapmalıdır. Bugün konuşulan mesele, kimsenin kimseyi nasıl karşıladığı değil; kimin neyi, ne kadar hak ettiği meselesidir" diyerek sözlerini tamamladı.