GÜNDEM - 13 Şubat 2026 Cuma 13:19

Denizli’de hatimle teravih ve sabah namazı kılınacak camiler belli oldu

A
A
A
Denizli’de hatimle teravih ve sabah namazı kılınacak camiler belli oldu

Denizli’nin Merkezefendi ve Pamukkale ilçelerinde önümüzdeki hafta başlayacak Ramazan ayı boyunca hatimle teravih ve hatimle sabah namazı kılınacak camiler belirlendi.



Denizli’de Ramazan ayının manevi atmosferini daha da güçlendirecek programlar netleşti. İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, Ramazan boyunca hatimle teravih ve hatimle sabah namazı kılınacak camileri kamuoyuyla paylaştı. Müftü Pamuklu, Ramazan ayının Kur’an ayı olduğuna dikkat çekerek, vatandaşların ibadetlerini daha bilinçli ve huşu içinde yerine getirebilmeleri için kapsamlı bir program hazırlandığını belirtti.



Ramazan ayı boyunca hatimle teravih namazı kılınacak Atanur Camisi, Başkarcı Mahallesi Yukarı Camisi, Hacı Osman Nuri Kepenekoğlu Camisi, Bahçelievler Yeni Cami, Sevindik Gültepe Camisi, Gaye Camisi, Sümer Akçeşme Camisi, Göveçlik Fatih Camisi, TOKİ Hz. Aişe Camisi, Akpınar Camisi, Abdülhamithan Camisi, Atalar Camisi, Hatipoğlu Camisi, Karaoğlan Camisi, Yunus Emre Camisi, Kınıklı Camisi, Emniyet Camisi, Bilali Habeşi Camisi ve Goncalı Özlemiş Camilerinde her akşam yatsı namazının ardından teravih namazı hatimle eda edilecek.



Hatimle sabah namazı kılınacak camiler


Hatimle sabah namazı kılınacak camiler ise Gaye Camisi, Şükrü-Fatma Camisi, Zeybekci Camisi, Delikli Çınar Yeni Cami ve Çamlık Fatih Camisi olarak açıklandı. İl Müftüsü Pamuklu, ayrıca tüm camilerde ve Kur’an kurslarında mukabele programlarının düzenleneceğini vurguladı. Vatandaşların günün farklı saatlerinde Kur’an tilavetine katılabileceğini belirten Pamuklu, "Ramazan ayını Kur’an’la buluşturmak, manevi hayatımıza canlılık kazandıracaktır" dedi.



Pamuklu, tüm vatandaşları hatimle teravih, sabah namazı ve mukabele programlarına davet ederek, Ramazan ayının birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi temennisinde bulundu.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Tokat’ta ehliyet sınavında yapay zekalı "joker aday" operasyonu: 14 tutuklama Tokat’ta ehliyet sınavına yönelik düzenlenen "joker aday" operasyonunda 14 şüpheli tutuklandı. Edinilen bilgilere göre Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, gelen ihbar üzerine harekete geçti. Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen çalışmada; yazılı ehliyet sınavını geçemeyen bazı kişilerin kimlik kartlarını "kayıp" gerekçesiyle yeniledikleri, bu süreçte gerçek kimlik sahibinin yüzü ile "joker adayın" yüzünü yapay zeka kullanarak ortak fotoğraf haline getirerek nüfus müdürlüğü yetkililerini kandırdıkları ve bu yöntemle yerlerine başkalarını sınava soktukları tespit edildi. 4 yıllık sınav evrakları incelendi Tokat merkezli yürütülen soruşturma kapsamında Tokat ili Niksar ilçesi ve Şanlıurfa’da da bağlantılar belirlendi. Son 4 yıla ait sınav evraklarının incelenmesi sonucu Tokat ve Şanlıurfa’da 12 joker aday, 5 de organizatör olduğu belirlendi. 14 şüpheli tutuklandı Ekipler tarafından eşzamanlı düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 17 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından Tokat Adliyesi’ne sevk edildi. Şüphelilerden 14’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken; 2 şüpheli adli kontrol, 1 şüpheli de ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.
Eskişehir Bu laleleri gözleri gibi koruyorlar Eskişehir’in Seyitgazi ilçesi Değişören mahallesi, ilkbaharla birlikte çiçek açan ve yörede ‘Turşail’ olarak isimlendirilen ters lalelerle süslendi. Nadide bitkiye çok değer veren yöre halkı tarafından laleleri adeta gözleri gibi korunuyor. Bazı bölgelerde "Ağlayan gelin" ya da "Hüzün çiçeği" olarak da bilinen endemik tür ters laleler, kanunen koruma altında da bulunuyor. Türkiye genelinde 43 türü bulunan ve bunlardan 20’si endemik olan laleyi koparanlara 700 bin liralı cezai işlem uygulanacağı belirtilerken Değişören mahallesi halkı, bu bilinçle hareket ediyor. Her yıl nisan ve mayıs aylarında çiçek açan laleler, kısa ömürlerinde renkleri ve duruşları ile çevresine büyük güzellik katıyor. Mahalle sakinlerinden Selami Özdemir, ters lalelerinden açması ile geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu ilkbaharda da mutlu olduklarını anlattı. Gerek kendiliğinden yetişen ve gerekse soğanları ile sayıları artan lalelerin uzun yıllardır köy mezarlığı başta olmak üzere birçok evin bahçesinde, çevrede yetiştiğini anlatan Özdemir, "Biz bu lalelerin kıymetini elbette biliyoruz. Bu laleler mahallemize ayrı bir renk katıyor. Koparmanın cezasını da biliyorum, ama zevkle koruyoruz. Her yıl yaklaşık 20 günlük bir sürede mahallemizin birçok yeri bu laleler ile süsleniyor. Eskiden köy içinde daha fazla vardı, ama bu yıllarda sayılarında bir azalma var. Biz yöremizde bu laleye ‘Turşail’ ismini veriyoruz" dedi.