SPOR - 19 Mart 2025 Çarşamba 16:10

Strateji ve zeka Denizli’de buluşacak

A
A
A
Strateji ve zeka Denizli’de buluşacak

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, 7-13 Temmuz 2025 tarihleri arasında ilki gerçekleştirilecek olan Pamukkale Uluslararası Satranç Turnuvası ile ilgili Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Fethi Apaydın ile protokol imzaladı.



Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Satranç Federasyonu arasında 7-13 Temmuz 2025 tarihlerinde Pamukkale Uluslararası Satranç Turnuvası düzenlenmesine ilişkin işbirliği protokolü imzalandı. Denizli Büyükşehir Belediyesinde gerçekleştirilen imza törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Fethi Apaydın, Başkanvekili Ömer Asım Ötegen, Satranç İl Temsilcisi İsmail Sarı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Özgür Başkurt ile Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Ayşe Sarıkaya katıldı. Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Fethi Apaydın hedefleri arasında uluslararası başarılı satranç turnuvaları yapmak olduğunu belirterek, kendilerine bu konuda desteklerinden dolayı Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu’na teşekkür etti. Apaydın, "En güzel şekilde özellikle milli sporcularımız için amacına ulaşan bir turnuva olur. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim" dedi.



Büyükşehir spor ve sporcunun yanında


Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ise sporun ve sporcuların desteklenmesini asli vazifeleri olarak gördüklerini belirterek, "Sporla uğraşanların hem sosyalleşmesi, hem de kötü alışkanlıklardan kurtulması toplumsal değerler konusunda dikkat çekiyor. Takım sporlarında özellikle birlikte olma, aidiyet duygusunun gelişmesi de gerçekten önem arz ediyor" diye konuştu. 7-13 Temmuz 2025 tarihlerinde Pamukkale Uluslararası Satranç Turnuvası’na ev sahipliği yapacak olmanın ayrı bir mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Çavuşoğlu, "Umut ediyoruz ki, 200’e yakın uluslararası sporcu ile toplamda binin üzerinde sporcuyu misafir edeceğimiz turnuvamız çok keyifli olacak. İnsanların umutlarının taze olduğu, sosyalleşmeyi başardıkları, sosyal aktivitelerin desteklendiği bir süreci hep beraber götürürüz. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.


Konuşmaların ardından işbirliği protokolü imzalandı.



Strateji ve zeka Denizli’de buluşacak

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Uzun namlulu katliamda soruşturma derinleşti: Tutuklu sayısı 8’e yükseldi Kocaeli’nin İzmit ilçesinde 3 kişinin hayatını kaybettiği eğlence mekanına yönelik uzun namlulu silahlı saldırıya ilişkin yürütülen soruşturmada yeni detaylar ortaya çıkarken, operasyonların devamında yakalanan şüphelilerden 2’si tutuklandı, 2’si ev hapsi cezası aldı. Olayla ilgili tutuklu sayısı 8’e yükseldi. Ömerağa Mahallesi’nde 27 Mart’ta saat 00.30 sıralarında bir eğlence mekanına otomobille gelen kişi veya kişilerce ateş açılmıştı. Saldırıda işletme sahibi Volkan Berberoğlu (42), Cem Özer (49), emekli polis memuru Talip Çakır ile C.S. ve kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi yaralanmıştı. Hastaneye sevk edilen yaralılardan Özer, Berberoğlu ve Çakır, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Tedavileri süren diğer 2 yaralıdan birinin ise durumunun ciddiyetini koruduğu bildirilmişti. Hayatını kaybeden Berberoğlu’nun cenazesi Düzce’nin Akçakoca ilçesinde, Özer’in cenazesi İzmit’te, Çakır’ın cenazesi ise Sakarya’nın Karasu ilçesinde toprağa verilmişti. 91 kamera, 1844 saat görüntü incelendi Olayın ardından Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü’nün farklı birimleri tarafından geniş çaplı çalışma başlatıldı. Olay yeri ve çevresindeki güzergahlar ile otoyollardaki güvenlik sistemleri mercek altına alındı. Toplam 91 ayrı KGYS ve iş yeri kamerasına ait 1844 saatlik görüntü titizlikle incelendi. Yapılan analizlerde şüphelilerin İstanbul’dan geldikleri ve saldırıdan yaklaşık 5 gün önce İzmit’e gelerek keşif yaptıkları tespit edildi. İlk operasyonda 6 tutuklama Elde edilen bulgular doğrultusunda organize şekilde hareket ettikleri değerlendirilen şüphelilere yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, biri Azerbaycan uyruklu olmak üzere toplam 9 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edilirken, 6’sı tutuklandı, 2’sine yurt dışı çıkış yasağı getirildi, 1 şüpheli ise ev hapsi kararıyla serbest bırakıldı. Operasyon genişledi 4 şüpheli daha yakalandı Soruşturmayı derinleştiren ekipler, 31 Mart’ta İstanbul ve Sakarya’da belirlenen adreslere yönelik operasyon düzenledi. Operasyonlarda 4 şüpheli daha yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden C.C.D ve S.S isimli şahıslar ev hapsi alırken, Ü.D ve N.A isimli şahıslar tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklu sayısı 8’e yükseldi Soruşturma kapsamında gerçekleştirilen operasyonların ardından toplam gözaltı sayısı 13’e ulaşırken, tutuklu sayısı ise 8’e yükseldi. Olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak sürdüğü öğrenildi.