ASAYİŞ - 24 Haziran 2020 Çarşamba 17:27

Hakkari şehidi Diyarbakır’da toprağa verildi

A
A
A
Hakkari şehidi Diyarbakır’da toprağa verildi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesi sınır bölgesinde teröristler tarafından İran’dan açılan ateş sonucu şehit olan Recep Durak’ın naaşı, Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde toprağa verildi.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesi sınır bölgesinde teröristler tarafından İran’dan açılan ateş sonucu şehit olan Recep Durak’ın naaşı, Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde toprağa verildi.


Hakkari’nin Yüksekova ilçesi sınır bölgesinde teröristlerce İran’dan açılan taciz ateşi sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan piyade sözleşmeli onbaşı Recep Durak (23) için Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığında tören düzenlendi. Törenin ardından Durak’ın naaşı helallik alınmak üzere baba ocağı Elazığ’ın Maden ilçesine getirildi. Burada helallik alınmasının üzerine Durak’ın cansız bedeni, ailesinin yaşadığı Diyarbakır’ın Ergani ilçesine bağlı Gözekaya köyüne getirildi.


Gözekaya köyündeki törene Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu, Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Elazığ Valisi Erkaya Yırık, kamu kurum müdürleri, askeri erkan, şehidin yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Dini vecibelerin yerine getirilmesinin ardından şehit Durak’ın cansız bedeni toprağa verildi. Defin sırasında tekbirler getirilirken Durak’ın yakınları gözyaşlarına hakim olamadı.


Öte yandan şehit Durak’ın babası Salih Durak’ın da iki ay önce hayatını kaybettiği öğrenildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Filistin’i anlatan resimlerin yer aldığı sergiye büyük ilgi Kastamonu Valiliği koordinesinde, Kastamonu Üniversitesi ve Filistinli öğrencilerin yürütücülüğünde hayata geçirilen "Kastamonu’dan Filistin’e Gönül Köprüsü" sergisi büyük ilgi gördü. Kastamonu Valiliği Açık Kapı Şube Müdürlüğü koordinasyonunda, Kastamonu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Öğrenci Topluluğu ile Filistinli öğrencilerin yürütücülüğünde hayata geçirilen "Kastamonu’dan Filistin’e Gönül Köprüsü" sosyal sorumluluk projesi, düzenlenen sergiyle tamamlandı. Proje kapsamında Kastamonu’daki ortaokullarda ve Nasrullah Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinliklerde ortaya çıkan çalışmalar, Kastamonu Üniversitesi Merkez Kütüphanesi Sergi Salonu’nda açılan sergide ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Projenin tamamlanması nedeniyle düzenlenen ödül töreninde konuşan Kastamonu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Murat Yılmaz, "Projenin amacı Kastamonu’daki ortaokul öğrencileri başta olmak üzere kamuoyuna Filistin’de yaşanan insan hakları ihlallerini ve insani krizi Filistinli öğrencilerin sunumlarıyla anlatarak empati, dayanışma ve farkındalık oluşturmak, yapılacak sosyal ve kültürel etkinliklerle üniversite ve ortaokul öğrencileri arasında etkileşim kurup Filistin meselesine dikkat çekmekti. Bu amaç doğrultusunda ortaokul öğrencilerine insan hakları ve insani krizler hakkında bilgilendirme yapmayı, farklı kültürlere saygı duyma bilincini yerleştirmeyi, Kastamonu’da Filistin meselesine dair duyarlı bir kamuoyunun gelişimine katkı sağlamayı ve Üniversitemiz ile devlet kurumları arasında işbirliğini güçlendirmeyi hedefledik" dedi. Proje ekibine ödül belgeleri İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Kandemir ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Omca Altın tarafından takdim edildi. Sergiyi çok sayıda akademisyen ve öğrenci ziyaret ederek Filistin meselesine olan desteklerini gösterdi.
Kastamonu Taşköprü Belediye Başkanı Arslan, Bakan Ersoy’a Pompeipolis Antik Kentini anlattı Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u makamında ziyaret ederek, Pompeipolis Antik Kenti’ndeki çalışmaları anlattı. Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay ile birlikte Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u makamında ziyaret etti. Ziyarette, Taşköprü’nün tarihi ve kültürel mirasının korunması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla yürütülmesi planlanan projeler hakkında kapsamlı değerlendirmelerde bulunuldu. Bu kapsamda, Pompeipolis Antik Kenti kazı çalışmalarına verilen desteğin artırılması, ilçenin simge yapılarından Derbederler Hamamı’nın restore edilerek kütüphane olarak hizmete açılması ve tarihi dokuyu koruyacak sokak sağlıklaştırma projelerinin hayata geçirilmesi talepleri, Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan tarafından Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a iletildi. Başkan Arslan, Taşköprü’nün tarihi dokusu, Pompeipolis Antik Kenti, kültürel değerler ve turizm potansiyelinin daha görünür hale gelmesi için yapılması planlanan çalışmaların altı çizerek, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteklerinin yerel projeler açısından büyük önem taşıdığını ifade etti. Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, görüşmenin oldukça verimli geçtiğini belirtti. Uluay, "TBMM’de Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’u, Taşköprü Belediye Başkanımız Hüseyin Arslan ile birlikte ziyaret ederek ilimizde yürütülen çalışmaları değerlendirdik. Sayın Bakanımıza Kastamonu’ya göstermiş olduğu ilgi ve desteklerden dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Taşköprü Belediye Başkanı Arslan, nazik kabulleri ve ilçeye gösterdiği yakın ilgi dolayısıyla Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a teşekkür etti.