SPOR - 18 Temmuz 2022 Pazartesi 11:16

Diyarbakır’da Futbol Akademisi açıldı

A
A
A
Diyarbakır’da Futbol Akademisi açıldı

Diyarbakır’da Bağcılar Sportif Faaliyetler Kulübü, kırsalda yaşayan genç yetenekleri keşfetmek amacıyla Kayapınar’a bağlı Yolboyu Pirinçlik Mahallesi’nde Futbol Akademisi açtı.

Diyarbakır’da Bağcılar Sportif Faaliyetler Kulübü, kırsalda yaşayan genç yetenekleri keşfetmek amacıyla Kayapınar’a bağlı Yolboyu Pirinçlik Mahallesi’nde Futbol Akademisi açtı.


Diyarbakır’da Bölgesel Amatör Futbol Ligi’nde mücadele eden ve geçen sezonu şampiyon olarak tamamlayan Bağcılar SFK, yeni yetenekleri keşfetmek ve gençlerin hayallerine ulaşmalarını sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor. Bağcılar SFK, Yolboyu Pirinçlik Mahallesi’nde açtığı okulda gençler haftada iki gün antrenman yaparak hayallerine bir adım daha yaklaşıyor. 7-16 yaş arası çocukların katılabildiği akademide eğitimler lisanslı sporcular Mahsun Atak ve Kenan Yürür tarafından veriliyor.


Mahallede bulunan özel bir halı sahada idmanlarını sürdüren çocuklar, antrenmanlarını daha iyi şartlarda yapmak için yetkililerden mahalleye spor tesisi yapılmasını istiyor. Antrenör Mahsun Atak, futbol okulu ile genç yetenekleri keşfetmeyi amaçladıklarını belirtti. Atak, “Kırsalda yaşayan çocukları spora teşvik etmek amacıyla bu çalışmayı başlattık. Bağcılar SFK ile yaptığımız görüşmeler neticesinde eğitimini tamamlayan başarılı öğrencilere lisans çıkaracağız ve profesyonel futbol oynamaya başlayacak” dedi.


Gençlerin heyecanı kendilerini daha motive ettiğini ifade eden Atak, büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyelerinden spor için destek beklediklerini aktardı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Bu laleleri gözleri gibi koruyorlar Eskişehir’in Seyitgazi ilçesi Değişören mahallesi, ilkbaharla birlikte çiçek açan ve yörede ‘Turşail’ olarak isimlendirilen ters lalelerle süslendi. Nadide bitkiye çok değer veren yöre halkı tarafından laleleri adeta gözleri gibi korunuyor. Bazı bölgelerde "Ağlayan gelin" ya da "Hüzün çiçeği" olarak da bilinen endemik tür ters laleler, kanunen koruma altında da bulunuyor. Türkiye genelinde 43 türü bulunan ve bunlardan 20’si endemik olan laleyi koparanlara 700 bin liralı cezai işlem uygulanacağı belirtilerken Değişören mahallesi halkı, bu bilinçle hareket ediyor. Her yıl nisan ve mayıs aylarında çiçek açan laleler, kısa ömürlerinde renkleri ve duruşları ile çevresine büyük güzellik katıyor. Mahalle sakinlerinden Selami Özdemir, ters lalelerinden açması ile geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu ilkbaharda da mutlu olduklarını anlattı. Gerek kendiliğinden yetişen ve gerekse soğanları ile sayıları artan lalelerin uzun yıllardır köy mezarlığı başta olmak üzere birçok evin bahçesinde, çevrede yetiştiğini anlatan Özdemir, "Biz bu lalelerin kıymetini elbette biliyoruz. Bu laleler mahallemize ayrı bir renk katıyor. Koparmanın cezasını da biliyorum, ama zevkle koruyoruz. Her yıl yaklaşık 20 günlük bir sürede mahallemizin birçok yeri bu laleler ile süsleniyor. Eskiden köy içinde daha fazla vardı, ama bu yıllarda sayılarında bir azalma var. Biz yöremizde bu laleye ‘Turşail’ ismini veriyoruz" dedi.