ASAYİŞ - 01 Haziran 2026 Pazartesi 14:51

Diyarbakır’da dün kaybolan şahsın bugün baraj gölünde cesedi bulundu

A
A
A
Diyarbakır’da dün kaybolan şahsın bugün baraj gölünde cesedi bulundu

Diyarbakır’ın Eğil ilçesinde dün kaybolan şahsın bugün Eğil Baraj Gölü’nde cansız bedeni bulundu.


Edinilen bilgilere göre, Hacı Öcal (30), dün pik yapmak üzere Eğil Baraj Gölü’ne gitti. Ailesi, haber alamaması üzerinde durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye jandarma, sağlık ve AFAD ekibi yönlendirildi. Ekiplerin yaptığı çalışma sonucu gölette Öcal’ın cansız bedenine ulaştı.


Cenaze otopsi yapılmak üzere morga kaldırıldı.


Olayla ilgili inceleme sürüyor.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Artvin 9 günlük tatilde 185 binden fazla yolcu, yaklaşık 20 bin araç geçiş yaptı Kurban Bayramı tatilinde Sarp Sınır Kapısı’ndan 185 bin 621 yolcu ve 19 bin 674 araç geçiş yaparken, en yoğun gün Kurban Bayramı’nın 2. günü olan 28 Mayıs’ta yaşandı. Türkiye’nin en işlek kara hudut kapılarından biri olan Sarp Sınır Kapısı, Kurban Bayramı tatilinde yoğun günler yaşadı. Bayram tatilini komşu Gürcistan’da geçirmek isteyen vatandaşların tercih ettiği sınır kapısından 9 günlük süreçte 185 bin 621 yolcu giriş ve çıkış yaptı. Sarp Sınır Kapısı Mülki İdare Amirliği verilerine göre, 23-31 Mayıs tarihleri arasında 93 bin 191 kişi Türkiye’ye giriş yaparken, 92 bin 430 kişi ise çıkış gerçekleştirdi. Özellikle Gürcistan’a kimlik kartıyla ve vizesiz seyahat imkanı bulunması nedeniyle Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen vatandaşlar sınır kapısında yoğunluk oluşturdu. Bayram tatili boyunca en hareketli gün 28 Mayıs’ta yaşandı. Söz konusu günde 11 bin 571 kişi Türkiye’ye giriş yaparken, 14 bin 757 kişi çıkış yaptı. Böylece bir günde toplam 26 bin 328 yolcu sınır kapısından geçiş gerçekleştirdi. Araç trafiğinde de benzer bir yoğunluk yaşandı. Tatil süresince sınır kapısından 9 bin 188 araç Türkiye’ye giriş yaparken, 10 bin 486 araç çıkış yaptı. Toplam araç geçiş sayısı ise 19 bin 674 olarak kayıtlara geçti. Araç hareketliliğinin en yoğun olduğu gün de 28 Mayıs oldu. Bu tarihte bin 66 araç giriş, bin 352 araç çıkış olmak üzere toplam 2 bin 418 araç sınır kapısından geçerek yoğunluğun zirve yaptığı gün olarak kayıtlara geçti.
Manisa Otomobilin çarptığı elektrikli bisiklet sürücüsü son yolculuğuna uğurlandı Manisa’nın Kula ilçesinde elektrikli bisiklet ile seyir halindeyken otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitiren 37 yaşındaki İsmail Kaygısız, düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Kazaya karışan otomobil sürücüsü ise çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı. Kaza, geçtiğimiz gün saat 23.00 sıralarında Manisa’nın Kula ilçesi İzmir-Ankara D300 Karayolu Sandal Kavşağı yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, M.K. (44) yönetimindeki otomobil, aynı yönde seyir halinde bulunan İsmail Kaygısız’ın kullandığı elektrikli bisiklete çarptı. Çarpmanın etkisiyle yola savrulan Kaygısız ağır yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Kaygısız, ambulansla kaldırıldığı hastanede doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden İsmail Kaygısız için Kula’daki Şah Süleyman Camii’nde öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine Kula Kaymakamı Talha Altuntaş, Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez, AK Parti Kula İlçe Başkanı Nejat Gülmez, ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Kaygısız’ın cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi. Öte yandan, kazanın ardından gözaltına alınan otomobil sürücüsü M.K. (44), jandarmadaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sevk edildiği adli mercilerce serbest bırakıldı. Kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.