SAĞLIK - 27 Temmuz 2023 Perşembe 19:10

Ergani’de 5 sağlık merkezi hizmete açıldı

A
A
A
Ergani’de 5 sağlık merkezi hizmete açıldı

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde yapımı tamamlanan 5 sağlık merkezi hizmete açıldı. Vali Ali İhsan Su, kent merkezinde 1000 yataklı şehir hastanesi inşasının devam ettiğini belirterek, hastanenin yapımı tamamlandığında 5 yıldızlı konfora sahip olacağını söyledi.



İlçede, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Sağlıklı Hayat Merkezi, Saray Aile Sağlığı Merkezi, 112 Acil Sağlık İstasyonu ve Verem Savaş Dispanseri törenle açıldı. Ergan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi önünde düzenlenen törende konuşan Vali Ali İhsan Su, kent merkezinde 1000 yataklı şehir hastanesi inşasının devam ettiğini belirterek, hastanenin yapımı tamamlandığında 5 yıldızlı konfora sahip olacağını söyledi. Çermik ilçesinde 50 yataklı devlet hastanesini bu yıl hizmete açacaklarını, Dicle ilçesinde 60, Hani ilçesinde ise 35 yataklı devlet hastanelerinin bu yıl içinde ihalesinin yapılacağını ifade eden Vali Su, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine kazandıracakları ek binanın da en kısa sürede tamamlanacağını kaydetti. Su, bu hizmetlerin gerçekleşmesinde emeği geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.



"Vatandaşlarımızın sağlık alanında her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik birçok yatırım gerçekleştirildi, gerçekleştirilmeye de devam ediyor." diyen Vali Su, "Vatandaşlarımız daha iyi imkanlar içerisinde daha fazla ekipman ve doktorla inşallah bu hizmeti almaya devam edecek. Yatırımlar hayırlı olsun." diye konuştu. Vali Su, Büyükşehir Belediyesi olarak tüm ilçelerde her alanda hizmet gerçekleştirmeye gayret ettiklerini dile getirerek, bu kapsamda birçok projelerinin olduğunu, bunların zamanla hayata geçeceğini sözlerine ekledi.



İl Sağlık Müdürü Mehmet Hakan Pamukçu ise açılışı yapılan Sağlıklı Hayat Merkezi’nin kentte bir ilk olduğunu belirtti. Pamukçu, "Bu yatırımların hayata geçirilmesindeki katkılarından dolayı Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimi arz ediyorum. Sağlık Bakanımızın burada çok ciddi emekleri var, ona da teşekkürlerimi sunuyorum. Kahraman sağlık ordumuza, fedakar sağlık çalışanlarımıza bu yatırımları emanet edeceğiz" dedi.



Törende, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mehmet Sait Yaz ve Suna Kepolu Ataman ile Ergani Kaymakamı Ahmet Karaaslan da konuşma yaptı. Daha sonra kurdele kesilerek 5 sağlık merkezinin açılışı yapıldı. Vali Su ve beraberindekiler sağlık merkezlerini gezdi, sunulacak hizmetlerle ilgili bilgi aldı.



Törene, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu, İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu ve vatandaşlar katıldı.


Ergani’de 5 sağlık merkezi hizmete açıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Zeyyat Kafkas: "Asıl çirkinlik, etik değerleri ayaklar altına alıp sonra ‘mağdur edebiyatı’ yapmaktır" Trabzonspor Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk’ün açıklamalarının yaşananların üstünü örtme çabasından başka bir şey olmadığını belirterek, "Asıl çirkinlik, etik değerleri ayaklar altına alıp sonra ‘mağdur edebiyatı’ yapmaktır" dedi. Trendyol Süper Lig’in 28. haftasında Trabzonspor’un sahasında Galatasaray’ı 2-1 mağlup ettiği maçın ardından Kulüp Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk’ün açıklamalarına sert tepki gösterdi. Kafkas, yaptığı açıklamada, Öztürk’ün ifadelerinin gerçekleri çarpıttığını belirterek, "Galatasaray’ı 2-1 mağlup ettiğimiz maçtan sonra Metin Öztürk’ün hadsiz ve gerçekleri çarpıtan açıklamaları, yaşananların üstünü örtme çabasından başka bir şey değildir" dedi. Trabzon’da misafirperverliğin her zaman ön planda olduğunu vurgulayan Kafkas, "Her şeyden önce bilinmelidir ki; Trabzon’a gelen herkese bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kulübümüzün vakarına yakışır şekilde misafirperverlik gösterilir. Bu bizim kültürümüzdür" ifadelerini kullandı. Açıklamasında Galatasaray cephesini etik dışı davranmakla suçlayan Kafkas, şu ifadelere yer verdi: "Ancak hiç kimse, kendi kirli hesaplarının doğurduğu sonuçları Trabzonspor’a ‘çirkinlik’ yaftası yapıştırarak gizleyemez. Metin Öztürk’ün ‘çirkinlik’ diye tarif etmeye çalıştığı tablo, bizzat temsil ettiği anlayışın ürünüdür. Çünkü asıl çirkinlik; sözleşmesi devam eden oyuncularla kulübünü devre dışı bırakarak gizli görüşmeler yapmaktır. Asıl çirkinlik; milli takım kampında, gözlerden uzak temaslarla futbolcumuzun aklını çelmeye kalkmaktır. Asıl çirkinlik; yöneticilerin ofislerinde oyuncu çağırıp gizli planlarla iş bitirmeye çalışmaktır. Asıl çirkinlik; etik değerleri ayaklar altına alıp sonra dönüp ‘mağdur edebiyatı’ yapmaktır." Bir oyuncu transferi üzerinden de eleştirilerini sürdüren Kafkas, "Asıl çirkinlik, bizim anlaşma sağladığımız 18 yaşındaki bir oyuncuya sonradan daha yüksek para teklif edip transferi o şekilde bozmaktır. Asıl çirkinlik, bununla da yetinmeyip bu akşam çıkıp utanmadan, sıkılmadan, pişkin pişkin ‘parasını verip aldık’ diyebilecek kadar aciz bir duruma düşmektir" dedi. Trabzonspor’un hiçbir kulübü düşman olarak görmediğini belirten Kafkas, "Fakat Trabzonspor’un hukukuna, emeğine ve onuruna yönelik bir müdahale varsa, orada tavrımız da duruşumuz da nettir. İhaneti ‘transfer politikası’, kurnazlığı ‘yöneticilik’, organize temasları da ‘doğal süreç’ gibi göstermeye çalışanlara karşı susacak, el uzatacak, yan yana gelecek değiliz" ifadelerini kullandı. Kafkas, açıklamasının sonunda, "Metin Öztürk, kamuoyu önünde hamasi cümleler kurmadan önce, bu noktaya nasıl gelindiğinin muhasebesini önce kendi vicdanında yapmalıdır. Bugün konuşulan mesele, kimsenin kimseyi nasıl karşıladığı değil; kimin neyi, ne kadar hak ettiği meselesidir" diyerek sözlerini tamamladı.