MAGAZİN - 09 Kasım 2017 Perşembe 20:13

Acun’dan ekibine köfte kıyağı

A
A
A
Acun’dan ekibine köfte kıyağı

Acun Ilıcalı, Yetenek Sizsiniz televizyon programı çekimi için geldiği Edirne’de, Acun Medya ekibine 50 porsiyon köfte sipariş ederek kıyak yaptı.

Acun Ilıcalı, Yetenek Sizsiniz televizyon programı çekimi için geldiği Edirne’de, Acun Medya ekibine 50 porsiyon köfte sipariş ederek kıyak yaptı.


Her yıl Edirne’de Yetenek Sizsiniz televizyon programı çekimi gerçekleştiren Acun Ilıcalı, bu yılda geleneği bozmayarak Edirne’de 2 günlük çekimine start verdi. Akşam yemeği için öğle saatlerinde bir köftecide yer ayırttıran Ilıcalı, yorgun olduğu gerekçesiyle köftecide köfte yemek yerine, çekimin yapıldığı yere paket söyledi. Acun Ilıcalı’nın menajeri ekibiyle, her yıl köfte yediği köfteciden 50 porsiyon paket yaptırdı. Köftenin yanında ekstra tava ciğer, böbrek, kuzu pirzolada isteyen Acun Ilıcalı’ya, tatlılarda paketler halinde ulaştırıldı. Ilıcalı’nın menajeri ve ekibi, köftecinin bulunduğu trafiğe kapalı alana özel araçlarıyla girerken, paketleri taşımada epey zorlandı. Acun Medya çalışanları, aracın arka koltuğuna sığdıramadıkları paketleri, aracın bagajına koymakta çareyi buldu. Yetenek Sizsiniz televizyon programında jüri üyeliği yapan Hülya Avşar’ın ise kendisi için 5 porsiyon köfte siparişi vererek uzun süredir yaptığı diyeti Edirne’de bozduğu öğrenildi.


Öte yandan Avşar kızı, Edirne’de Osmanlı saray mutfağında sultanların vazgeçilmez tatları arasında gösterilen ve kentin en ünlü şekerleme firması arasında gösterilen Keçecizade’nin kurucusu Metin Keçeci’nin elleriyle yapılan gül yapraklı lokumu, özel olarak istedi. Gül yapraklı lokumdan 50 paket hazırlatan Avşar kızının, lokumları özel dostlarına ikram edeceği öğrenildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Antalya’da 1 aydır kayıp olarak aranan gençten acı haber ?Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde metruk bir inşaatta bulunan erkek cesedinin, bir aydır kayıp olarak aranan gence ait olduğu tespit edildi. Talihsiz gencin cansız bedeni, yapılan incelemelerin ardından memleketi Serik’te toprağa verildi. Antalya’da yaklaşık bir ay önce ortadan kaybolan ve ailesi tarafından her yerde aranan Berkay Eroğlu’ndan kahreden haber geldi. Muratpaşa ilçesindeki iki gün önce atıl bir inşaatta bulunan kimliği belirsiz cesedin, yapılan DNA ve Adli Tıp incelemeleri sonucunda Eroğlu’na ait olduğu kesinleşti. ?Olay, geçtiğimiz günlerde Muratpaşa ilçesi Meydankavağı Mahallesi’nde meydana geldi. Bölgede rutin ilaçlama çalışması yapan belediye ekipleri, metruk bir inşaatın içerisinde hareketsiz yatan bir şahsı fark etti. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ve polis ekipleri, şahsın hayatını kaybettiğini belirledi. Olay yerinde yapılan ilk incelemede, cesedin yaklaşık bir aylık olduğu ve üzerinde kimlik bulunmadığı tespit edildi. ? Üzerinden kimlik çıkmayan şahsın, ölüm nedeninin belirlenmesi ve kimlik tespiti için cansız bedeni Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Burada yapılan detaylı incelemeler ve eşleşmeler sonucunda, cenazenin Serik’in Kadriye bölgesinde ikamet eden ve yaklaşık bir aydır kendisinden haber alınamayan Berkay Eroğlu’na ait olduğu belirlendi. ?Acı haberin verilmesi üzerine Eroğlu’nun ailesi ve yakınları yasa boğuldu. Adli Tıp Kurumu’ndaki işlemlerin tamamlanmasının ardından ailesi tarafından teslim alınan Berkay Eroğlu’nun cenazesi, dün memleketi Serik’te gözyaşları arasında toprağa verildi.
İzmir Çeşme’de 13 plaj ve 2 marinada Mavi Bayrak dalgalanacak Uluslararası Mavi Bayrak Jürisi tarafından açıklanan 2026 yılı ödüllerine göre Türkiye genelinde 580 plaj, 30 marina, 18 turizm teknesi ve 26 bireysel yat Mavi Bayrak almaya hak kazandı. İzmir’de 60 plaj, 5 marina ve 7 yatın ödüle layık görüldüğü listede, turizm cenneti Çeşme de 13 plaj ve 2 marina ile öne çıktı. Çeşme ilçesinde, bu yıl da belediye tarafından işletilen Ilıca Halk Plajı, Tekke Halk Plajı ve Dalyan Kocakarı Halk Plajı ödül almaya hak kazandı. İlçede ayrıca Cocos The Club Otel, Reges The Luxury Residences, The Nownes, Radisson Blu Resort & Spa Hotel, Boyalık Beach Hotel & Spa Thermal Resort, Swissotel Çeşme Resort & Spa, Ilıca Hotel, Babaylon Hotel, Grand Ontur Hotel ve Altınyunus Otel plajlarında da Mavi Bayrak dalgalanacak. Deniz turizminin önemli merkezlerinden olan ilçede IC Çeşme Marina ve Marin Alaçatı da ödül alan marinalar arasında yer aldı. Mavi Bayrak kriterleri Mavi Bayrak ödülü; plajlarda 33, marinalarda 38, turizm teknelerinde ise 51 kriterin eksiksiz yerine getirilmesini zorunlu kılıyor. Program kapsamında, yüzme suyu kalitesinin düzenli analiz edilmesinden atık yönetimine, çevre eğitiminden can güvenliğine kadar birçok kriter uluslararası denetim süreçleriyle kontrol ediliyor. Ödül için ayrıca engelli erişim olanakları, acil durum planları, atık ayrıştırma sistemleri ve biyolojik çeşitliğin korunması gibi uygulamalar da zorunlu kriterler arasında bulunuyor. ,
Düzce Düzce’de artan hayvan haraketliliği denetim altında DÜZCE(İHA) – Düzce’de İl ve ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri artan hayvan hareketliliği nedeniyle oluşabilecek olumsuzlukları önlemek adına hem hayvan satış yerlerinde, yol güzergahında ve işletmelerde sıkı denetim yapıyor. Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kurban Hizmetlerinin sorunsuz yürütülmesi için gerekli tüm tedbirler aldı. Manevi değerlerin ön planda tutulduğu bu özel günlerde, vatandaşlarımızın sağlıklı kurbanlık hayvanlara ulaşabilmesi ve iller arası hastalık bulaşma riskinin azaltılması büyük önem taşıdığı bildirildi. Kurumdan yapılan açıklamada "İlimize diğer illerden yaklaşık 3 bin 500 büyükbaş ve bin 500 küçükbaş olmak üzere toplam 5 bin kurbanlık hayvan girişi beklenmektedir. İlimiz genelindeki hayvan varlığıyla birlikte toplamda yaklaşık 8 bin 500 büyükbaş ve 3 bin küçükbaş hayvanın kurbanlık olarak değerlendirilmesi öngörülmektedir. Artan hayvan hareketliliği nedeniyle oluşabilecek olumsuzlukları önlemek adına hem hayvan satış yerlerinde hem de işletmelerde denetimler sıkı bir şekilde sürdürülmektedir" denildi. Kurbanlık seçiminde dikkat edilmesi gerekenler ise şu şekilde sıralandı; "Dini ölçülere uygun olması, sağlıklı, besili ve gebe olmaması, kulak küpesinin takılı olması, büyükbaş hayvanlar için pasaport, küçükbaş hayvanlar için nakil belgesine sahip olması ve sığır ve mandaların 2 yaşını, koyun ve keçilerin ise 1 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir."