ASAYİŞ - 07 Mayıs 2025 Çarşamba 15:57

İstanbul’da eski eşi tarafından öldürülen kadın, Edirne’de son yolculuğuna uğurlandı

A
A
A
İstanbul’da eski eşi tarafından öldürülen kadın, Edirne’de son yolculuğuna uğurlandı

İstanbul’da eski eşi tarafından silahla vurularak öldürülen Bahar Aksu, memleketi Edirne’de son yolculuğuna uğurlandı.


İstanbul Şişli’de önceki gün sabah saatlerinde işe giderken eski eşi R.E. ve üç arkadaşı tarafından araçla kaçırılmaya çalışılırken, R.E. tarafından silahla altı el ateş edilerek katledilen 34 yaşındaki Bahar Aksu, korkunç şekilde hayatını kaybetmişti.


Genç kadın Aksu, bugün memleketi Edirne’de son yolculuğuna uğurlandı. Öğle namazının ardından Eski Camii’nde kılınan cenaze namazı sonrası Aksu’nun cenazesi Yenişehir Mezarlığı’na defnedildi. Aksu’nun ailesi ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Aksu’nun annesi ve kardeşi ayakta durmakta güçlük çekti.


Öte yandan olayın ardından gözaltına alınan eski eş R.E.’nin, "2019 yılında evlendik. Üç yıl sonra boşandık. Bu boşanmayı kabul edemedim" şeklinde ifade verdiği öğrenildi.


Öldürülen Aksu’nun daha önce R.E. hakkında iki kez tehdit ve kasten yaralama suçlarından şikayetçi olduğu, ayrıca ruhsatsız silah kullanmaktan iki, yaralamadan iki ve tehditten de bir olmak üzere beş suç dosyası bulunduğu öğrenildi.



"Adalete inancım sonsuz"


Aksu’nun üvey babası Yücel Altınbaş, "Bahar’ı 1 buçuk yaşında kucağıma aldım. Bahar benim üvey evladım. Kadın cinayetlerinin son bulması için kanımın son damlasına kadar mücadele edeceğim. Bir caninin ortalıkta nasıl dolaştığının hesabı sorulmalı. Adalete inancım sonsuz. Bu cinayetin hiçbir hafifletici sebebi olamaz" dedi.



İstanbul’da eski eşi tarafından öldürülen kadın, Edirne’de son yolculuğuna uğurlandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Kocaelispor’dan Filistin’e destek Filistin’deki katliamların durdurulması amacıyla İstanbul Galata Köprüsü’nde düzenlenen "Sinmiyoruz, susmuyoruz, Filistin’i unutmuyoruz" mitingine katılan Kocaelispor Kulübü, Gazze halkına destek verdi. Filistin’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve katliamların durdurulması çağrısında bulunmak amacıyla düzenlenen "Sinmiyoruz, susmuyoruz, Filistin’i unutmuyoruz" mitingine Kocaelispor Kulübü de katılarak destek verdi. İstanbul Galata Köprüsü üzerinde gerçekleştirilen mitingde, 400’ün üzerinde sivil toplum kuruluşu ile çok sayıda futbol kulübü yer aldı. Yoğun katılımın olduğu mitingde, Filistin halkına yönelik saldırıların sona erdirilmesi, sivillerin korunması ve uluslararası kamuoyunun harekete geçmesi yönünde mesajlar verildi. Ellerinde Filistin bayrakları ve pankartlarla bir araya gelen vatandaşlar, İsrail’in Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarında sürdürdüğü saldırılara tepki gösterdi. Mitinge katılan Kocaelispor Kulübü Başkanı Recep Durul, Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman ile birlikte Galata Köprüsü üzerinde yerini aldı. Kocaelispor camiası adına mitinge katıldıklarını belirten Durul, Filistin’de yaşananların yalnızca bölgesel sorun değil, tüm insanlığın vicdanını ilgilendiren mesele olduğunu vurguladı. Sporun birleştirici gücüne dikkat çeken Durul, Kocaelispor olarak mazlumun yanında, zulmün karşısında durmaya devam edeceklerini ifade etti.