GÜNDEM - 04 Kasım 2023 Cumartesi 22:15

Sağanak elektrik kesintisine neden oldu, Edirne Otogarı karanlığa büründü

A
A
A
Sağanak elektrik kesintisine neden oldu, Edirne Otogarı karanlığa büründü

Edirne Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde, bölgede etkili olan sağanak nedeniyle elektrik trafolarında meydana gelen arızalar nedeniyle otogara 5 saattir elektrik verilemiyor.


Kent genelinde sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Özellikle Fatih ve Kocasinan mahallerinin bir kısmına yağan yağışın elektrik trafosunun içine girmesinden dolayı elektrik verilemiyor.



Otogar otobüs farlarla aydınlatıldı


Vatandaşlar ellerinde bulunan cep telefonları ile yollarına gitmeye çalıştıkları görüldü. Elektrikler kesilince otogar bekleyen araçların farlarıyla aydınlatılmaya çalışılırken, yolculara elektronik ortamda yaptıkları bilet kesim işlemini elle yapmak zorunda kaldı.


Otogar işletmecilerinden Sinan Altunhan, “Otogarda bugün 2.5 saattir elektrikler kesilmiş durumda, arıyoruz ama ulaşamıyoruz. Yağmur yağdığı zaman burada her zaman yaşanan bir durum bu mağdur oluyoruz. Sadece bizler değil buraya gelip yolculuk yapmak isteyen yolcularda mağdur oluyor. Bu sıkıntıya bir çözüm bulunması lazım” dedi.


Gelecek yolcusu için beklemeye gelen ve bir saatten beri beklediğini belirten Serhat Baykal, “Şehirlerarası terminale gelirken de sorun yaşadık. Buraya geldim karanlıkta bekliyorum, yetkili birilerinin buraya ya jeneratör alması ve bu karanlık sorunun ortadan kaldırılması gerekir” ifadelerini kullandı.


Ceyhun Kılıç ise, “Elektrik idaresini arıyoruz cevap veren yok buraya gelen herkes korkudan buraya gelmek istemiyor. Saat kaç olmuş, otogarda kimse yok böyle olmamalı” diye konuştu.



Sağanak elektrik kesintisine neden oldu, Edirne Otogarı karanlığa büründü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Ateş savaşçılarının zorlu yarışları başladı Orman Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Türkiye Ormancılık Yarışmaları (TOY), Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ev sahipliğinde Ula Gölet mevkiinde gerçekleştirilen etaplarla tüm heyecanıyla devam ediyor. Ormancılık alanında görev yapan personelin mesleki bilgi, beceri ve fiziki yeterliliklerini geliştirmeyi amaçlayan yarışmalar, Bölge Müdürlüğüne bağlı şube müdürlüklerinin koordinasyonunda hazırlanan özel parkurlarda yapılıyor. Zorlu etaplarda yarışan ekipler; koşu, oryantiring, atış, istikbal ağacı belirleme, mesaha ve orman yangınlarıyla mücadele gibi kritik alanlarda yeteneklerini sergiliyor. Toplam 12 Orman İşletme Müdürlüğünün katılım sağladığı organizasyonda ekipler, hem dayanıklılık, hem de teknik bilgi gerektiren parkurlarda en iyi dereceyi elde edebilmek için kıyasıya mücadele ediyor. Yarışmalar boyunca ekiplerin performansı, alanında uzman jüri üyeleri tarafından titizlikle değerlendiriliyor. Doğaya hâkimiyet, hızlı karar alma ve ekip koordinasyonu gibi unsurların ön plana çıktığı yarışmalar, aynı zamanda kurum içi dayanışmayı güçlendirmesi açısından da önem taşıyor. Katılımcılar, gerçek saha şartlarını aratmayan parkurlarda hem bilgi hem de pratik becerilerini test etme fırsatı buluyor. Yarışmalar sonunda dereceye giren ekipler, Denizli’de düzenlenecek bölgeler arası finallere katılmaya hak kazanacak. Final etabında başarılı olan ekipler ise Türkiye genelinde düzenlenecek büyük organizasyonda mücadele edecek. Türkiye Ormancılık Yarışmaları, ormancılık teşkilatının sahadaki etkinliğini artırmanın yanı sıra, orman yangınlarıyla mücadele başta olmak üzere kritik görevlerde görev alan personelin hazırlık seviyesini üst düzeye çıkarmayı hedefliyor.
Tokat Tokat’ta ehliyet sınavında yapay zekalı "joker aday" operasyonu: 14 tutuklama Tokat’ta ehliyet sınavına yönelik düzenlenen "joker aday" operasyonunda 14 şüpheli tutuklandı. Edinilen bilgilere göre Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, gelen ihbar üzerine harekete geçti. Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen çalışmada; yazılı ehliyet sınavını geçemeyen bazı kişilerin kimlik kartlarını "kayıp" gerekçesiyle yeniledikleri, bu süreçte gerçek kimlik sahibinin yüzü ile "joker adayın" yüzünü yapay zeka kullanarak ortak fotoğraf haline getirerek nüfus müdürlüğü yetkililerini kandırdıkları ve bu yöntemle yerlerine başkalarını sınava soktukları tespit edildi. 4 yıllık sınav evrakları incelendi Tokat merkezli yürütülen soruşturma kapsamında Tokat ili Niksar ilçesi ve Şanlıurfa’da da bağlantılar belirlendi. Son 4 yıla ait sınav evraklarının incelenmesi sonucu Tokat ve Şanlıurfa’da 12 joker aday, 5 de organizatör olduğu belirlendi. 14 şüpheli tutuklandı Ekipler tarafından eşzamanlı düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 17 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından Tokat Adliyesi’ne sevk edildi. Şüphelilerden 14’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken; 2 şüpheli adli kontrol, 1 şüpheli de ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.