GENEL - 18 Nisan 2012 Çarşamba 13:51

ÜSKÜDAR SAHİLİNDE ÖLÜ YUNUS BALIОI BULUNDU

A
A
A
ÜSKÜDAR SAHİLİNDE ÖLÜ YUNUS BALIОI BULUNDU

Üsküdar sahilinde ölü yunus balığı bulundu. Yunus balığı itfaiye ekipleri tarafından karaya çıkarılırken meraklı vatandaşlar ölü yunusu görebilmek için birbirleriyle yarıştı.
Alınan bilgiye göre, Üsküdar sahilinde bir yunus balığının sürüklendiğini gören vatandaşlar sahil güvenliği arayarak yardım istedi. Bu sırada sürüklenen yunus balığı, Üsküdar İskelesi`ne kadar geldi. İskeleye gelen zabıta ve Üsküdar İlçe Tarım Müdürlüğü`ne bağlı ekipler hareket etmeyen yunusun öldüğünü fark ederek denizden çıkarılması için olay yerine itfaiye çağırdı. Kısa sürede olay yerine Üsküdar İtfaiyesi`ne bağlı ekipler ölü yunusu kancalar yardımıyla karaya çıkardı. Karaya çıkarılan yunus balığını
görmek için meraklı vatandaşlar adeta birbirleriyle yarıştı.
Yunusu sürüklenirken gördüğünü ve Sahil Güvenliği arayarak yardım istediğini anlatan Hamit Simeklioğlu ``Oradan bir doktor arayarak geleceklerini söyledi. Bir vatandaş da 1 haftadır bu sularda bu yunusun dolaştığını söyledi. Hayvanın nasıl öldüğünü bilmiyoruz ama yazıktır yunus balığına zarar verilmez`` şeklinde konuştu.
İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri ve zabıtalar tarafından araçla Üsküdar veteriner Müdürlüğü`ne götürülen ölü yunusun kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İstanbul Üniversitesi`nden veteriner geleceği öğrenildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Kırıkkale’de doğalgaz boru hattı hasar gördü, alevler metrelerce yükseldi Kırıkkale’de bulvar üzerinde iş makinasıyla yürütülen kazı çalışması sırasında KIRGAZ’a ait doğalgaz boru boru hattı hasar gördü. Gaz sızıntısının ardından elektrik kablolarının da etkilenmesiyle yangın çıktı. Olayda bir personel yaralanırken, bir iş yerinde de maddi hasar oluştu. Olay, Atatürk Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, iş makinasıyla yürütülen kazı çalışması sırasında KIRGAZ’a ait doğalgaz hattı zarar gördü. Gaz sızıntısının ardından elektrik kablolarının da etkilenmesiyle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangın kısa sürede kontrol altına alınırken, bir iş yerinde maddi hasar meydana geldi. Müdahale sırasında itfaiye personeli H.G.’nin elinden hafif şekilde yaralandığı öğrenildi. Olayın ardından tedbir amacıyla bölgede elektrik ve doğalgaz akışı kesildi. Polis ekipleri bulvarı araç ve yaya trafiğine kapatarak güvenlik önlemi aldı. Kırıkkale Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim ile Belediye Başkanı Ahmet Önal olay yerine gelerek incelemelerde bulundu ve teknik ekiplerden bilgi aldı. İl Emniyet Müdürü Mustafa Işık da bölgede uygulanan güvenlik önlemlerini ilgili birim amirleriyle birlikte yerinde inceledi. Vali Sarıibrahim, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Kazayla birlikte yaşanan yangın sonrası hem çalışanlarımıza hem de hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletmek için geldik. Allah daha büyük kazalardan ve belalardan korusun. Elektrik ile doğalgaz arasındaki küçük bir aksaklıkla ortaya çıktığını değerlendiriyoruz. Asıl sonuçlar, hazırlanacak raporla birlikte netleşecek" dedi.
Antalya Trendyol Süper Lig: Antalyaspor: 1 - Gençlerbirliği: 1 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 19. haftasında Antalyaspor, sahasında Gençlerbirliği’ni ağırlıyor. Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1’lik eşitlikle sonuçlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 1. dakikada Metehan Mirmaoğlu’nun ara pasıyla ceza sahası içerisinde kaleciyle karşı karşıya kalan Niang, yerde kaldı. Karşılaşmanın hakemi beyaz noktayı gösterdi. VAR’a davet edilen hakem Reşat Onur Coşkunses, penaltı kararını iptal edip, Niang’a kendisini aldatmaya yönelik hareketten sarı kart gösterdi. 10. dakikada ceza sahası sağ çaprazından içeriye giren Saric’in yerden şutunda top kalecide kaldı. 13. dakikada Tongya’nın ceza sahası sol çaprazdan vuruşunda top Koita’nın ayağına çarparak kalecinin üstünden ağlarla buluştu. 0-1 26. dakikada sol kanattan Samet Karakoç’un ortasında ceza sahası içinde Saric’in kafa vuruşunda meşin yuvarlak filelere gitti. 1-1 34. dakikada sağ kanatta Oğulcan Ülgün’ün, yerden ceza sahası dışına pasında Koita’nın gelişine şutunda top defansa da çarparak kale direğine yakın noktadan kornere gitti. Stat: Corendon Airlines Park Antalya Hakemler: Reşat Onur Coşkunses, Murat Şener, Mert Bulut Antalyaspor: Cuesta, Bünyamin Balcı, Veysel Sarı, Hüseyin Türkmen, Paal, Soner Dikmen, Safuri, Samet Karakoç, Saric, Storm, Van de Streek Yedekler: Abdullah Yiğiter, Bahadır Öztürk, Ballet, Cikiya, Hasan Yakup İlcin, Ceesay, Ensar Buğra Tivsiz, Giannetti, Doğukan Sinik, Boli Teknik Direktör: Sami Uğurlu Gençlerbirliği: Velho, Pereira, Goutas, Zuzek, Kelven, Dele-Bashiru, Oğulcan Ulgun, Niang, Metehan Mimaroğlu, Tongya, Koita Yedekler: Erhan Erentürk, Samed Onur, Dilhan Demir, Hanousek, Arda Çağan Çelik, Martor, Varesanovic, Ensar Kemaloğlu, Abdurrahim Dursun, Fıratcan Üzüm Teknik Direktör: Metin Diyadin Goller: Saric (dk. 26) (Antalyaspor), Koita (dk. 13) (Gençlerbirliği) Sarı kartlar: Niang, Pereira (Gençlerbirliği)