YEREL HABERLER - 20 Nisan 2012 Cuma 16:31

MİLLETVEKİLİ ÇALIK, HALK GÜNÜNDE SORUNLARI DİNLEDİ

A
A
A
MİLLETVEKİLİ ÇALIK, HALK GÜNÜNDE SORUNLARI DİNLEDİ

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, demokratik bir Türkiye Cumhuriyeti oluşturmak için milletin desteğine ihtiyaçları olduğunu söyledi.
AK Parti Malatya İl Başkanlığı tarafından organize edilen halk gününde vatandaşlarla bir araya gelen AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, gündeme ilişkin konularla ilgili basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu. Milletvekili Çalık, 18 Mayıs`ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın Malatya`ya geleceğini belirterek, "18 Mayıs`ta Sayın Başbakanımız Malatya`ya il kongremizi yapmak üzere gelecek. İnşallah İl Başkanımız Bülent Tüfenkçi`nin başkanlığında var olan teşkilatımız kongreye girecek. Ve
inşallah orada bir kez daha demokrasi yarışıyla neticeler alınacak. Yaklaşık 600 milyon TL`lik yatırım olan barajlarımızla ilgili açılışlarımız olacak. Ve bununla birlikte 30`a yakında açılışımızı Sayın Başbakanımız gerçekleştirecek. Özellikle barajlarımız Malatya adına çok önem arz ediyor" dedi.
Malatya`nın 2014`te büyükşehir olacağını kaydeden Çalık, "27.01.2012 TÜİK tarafından yapılan nüfus tespitine göre Malatya`nın şuan 757 bin nüfusu var. İnşallah 2014 yerel seçimlerine Malatya büyükşehir olarak girecek. O zaman büyükşehir Malatya`nın bütçesindeki artışı da her karesinde çok rahatlıkla hissedeceğiz. Yaklaşık yerelde şuanda Malatya 180 milyon TL bütçe alırken, büyükşehir olduğunda 320 milyon TL olacak" ifadelerine yer verdi.
Yeni bir anayasa yapmak için milletin desteğine ihtiyaçları olduğunun altını çizen Çalık, şunları söyledi: "2010 yılında anayasa değişikliklerine giderken sizler çocuklarınız, torunlarınız için; onların darbelerden korkmaması için referanduma "evet" demenizi istemiştik. O zaman muhalefet partilerinin hepsi yekvücut olmuş ve sadece AK Parti`yi tek başına bırakmışlardı. Ama demokrasi isteyen, o partiye oy veren çok kıymetli vatandaşlarımız bize destek vermişti. Referandumda almış olduğumuz yüzde 58`lik
evet oyu, bizi çok ciddi manada cesaretlendirdi. O gün muhalefet partileri, "siz darbelere hayır diyemezsiniz, siz milleti kandırıyorsunuz, siz 12 Eylül`ü yargılayamazsınız, siz 28 Şubat`ı yargılayamazsınız, siz oralara elinizi süremezsiniz" diyorlardı. Ve bugün binlerce kere şükürler olsun ki, o gün demokrasiyi sekteye uğratan ve geçmişte demokrasi şehitleri vermiş bir ülkenin evlatları olarak bugün o darbeyi yapan, yaptıran tüm sorumluları yargı önünde. Ve millet adına hesap soruluyor. Geçmişin mağdurları
bugün mahkemelere müdahil oluyor. Dolayısıyla 28 Şubat`lar yaşanmasın, 12 Eylül`ler yaşanmasın, 27 Mayıs`lar yaşanmasın, ihtilallar artık olmasın ve demokrasimizin tamamen sekteye uğramasından kurtulup, demokratik bir Türkiye Cumhuriyeti kazandırabilmek için sizlere ihtiyacımız var. Ve inşallah yeni bir anayasa yapmak içinde milletimizin desteğine ihtiyacımız var."
Çalık 2B yasasına da değinerek, "Hükümetimiz uzun yıllardan beri devam eden ve ülkemizin daha rekabetçi bir ortamda büyümesine ve gelişmesine engel olan bir sosyal sorunu çözmek üzere 2B yasasını meclise getirdi. Devlet ile milletin yıllardan beri üzerine ev yaptığı, inşaat diktiği, orman arazisinin üzerine bina diktiği şeklindeki sorunları ortadan kaldırmak üzere hem milleti rahatlatacak hem devleti rahatlatacak çok önemli bir düzenlemeye imza attık" diye konuştu.
Öte yandan halk gününde Malatya İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğrencileri, AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık`a pedagojik formasyonun kaldırılmasıyla birlikte yaşadıkları sorunları ilettiler. Yaklaşık 30 öğrencinin geldiği halk gününde arkadaşlarının sözcülüğünü yapan İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Tuba Uyar, "Pedagojik formasyon eğitim hakkımızın elimizden alınması sonucu çok mağduruz ve bunun çözülmesini istiyoruz. Aslında
yapılabilecek çok şey var. En azından yaptığınız tasarı da bunu dile getirdik. Biz 2009 yılında üniversiteye girdik. Ve 2009 yılında 9 tane üniversitede pedagojik formasyon eğitimi verilecekti. Biz çoğumuz bunu bilerek girdik. Girdikten bir sene sonra farklı bir uygulama getirildi. 3`cü sınıfa geldik kaldırıldı. Bu bir mağduriyet. Çünkü hepimiz onu düşünerek geldik. Fen Edebiyat`ta okuyan birçok öğrenci var. Senede 60 bin mezun veriyor. Bu konuda halimizi arz edelim istedik" şeklinde konuştu.
AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, konuyla ilgili dosyayı gerekli yerlere ileteceğini söyledi.
AK Parti Malatya İl Başkan Vekili Hakan Kahtalı ise, 18 Mayıs`ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın AK Parti Malatya İl Kongresine katılacağını duyurdu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep TOBB Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu Toplantısı SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, üniversite eğitimi alan, yabancı dil bilen genç girişimcilerin, bayrağı devredecekleri yarının başarılı iş insanları olduğunu söyledi. Konukoğlu, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Meclis Salonunda düzenlenen TOBB Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu değerlendirme toplantısına katılarak, tecrübe paylaşımı yaptı. Toplantıya, GTO Meclis Başkanı Hilmi Teymur, Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, TOBB Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Abdulkadir Koçer ve üyeleri katıldı. Sözlerine girişimciliğin tanımını yaparak başlayan Konukoğlu, "Üç çeşit girişimci olur. Doğuştan, yani genlerden alınan donanımla, iyi eğitim almanın yanı sıra, işine odaklanarak ve başarılı olan takip edilerek girişimci olunabilir" dedi. Genç girişimcilere, yatırımları doğdukları yere yapmalarını öneren Konukoğlu, iş ortamın sıkıntıları karşısında paniklemeden çözüme odaklanmaları çağrısında bulundu. "İş ve özel yaşamınızda mutlaka insana dokunun, diliniz yapıcı, üslubunuz sakin olsun" diyen Konukoğlu, hiç kimsenin kendisine yapılmasını istemediği davranışı, başkasına yapmaması gerektiğine dikkat çekti. İstanbul Ticaret Borsası’nın eski başkanlarından Nejat Basmacı’nın kendisine söylediklerini genç girişimcilere aktaran Konukoğlu, "Saygı gösterdiğiniz ölçüde saygın olursunuz. Birisinin odasına girdiğinizde ceketinizi düğmeleyecekseniz, içeride değil, odaya girmeden düğmeleyin ki, içerdekinin karşısında ön iliklememiş olursunuz" diye konuştu. Tekstil sektörü Katılımcıların sorularını yanıtlayan Konukoğlu, dünya genelindeki olumsuzlukların da etkisiyle tekstil başta olmak üzere, emek yoğun sektörlerde sıkıntılı süreç yaşandığına vurgu yaptı. "Tekstil zaman zaman yükselir, zaman zaman inişe geçer, bir müddet düz yol alır, sonra yeniden yükselir, kaybettiklerini yeniden kazandırır" diyen Konukoğlu, bu süreçte verimsiz tesislerin üretim dışı bırakılmasının kaçınılmaz olduğuna işaret etti. Para kazanan sektörlerde bir anda kapasite fazlalığı yaşandığını anlatan Konukoğlu, "Tekstil bitmez. Doğumdan ölüme kadar her dönemimizde tekstile ihtiyaç var. Kapasite talebe uygun düzeye düşürülmeli. Aksi takdirde Uzak Doğu’nun maliyet avantajı karşısında rekabet edemeyiz" ifadelerini kullandı. Tekstil sektöründe Türkiye’nin tek seçeneğinin kalite, moda ve marka anlayışını hakim kılmak olduğunu kaydeden Konukoğlu, bir soru üzerine, yeniden işe sıfırdan başlayacak olsa, yine, "ruhumuza işlemiş" dediği tekstil ile başlayacağını, sözlerine ekledi. Toplantı, Konukoğlu’na plaket takdimi ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.
Denizli Çameli’nin titrek kavak ormanları bulutların arasında görsel şölen sunuyor Denizli’nin Çameli ilçesi, zengin florası ve yüksek endemik tür çeşitliliğiyle dikkat çekiyor. İlçenin önemli doğal alanlarından biri olan titrek kavak ormanları ise özellikle ziyaretçilerine görsel bir şölen sunuyor. Sarı, kızıl, turuncu ve yeşilin tonlarıyla oluşan renk cümbüşü havadan görüntülendi. Denizli’nin Çameli ilçesi, zengin florası ve yüksek endemik tür çeşitliliğiyle dikkat çekiyor. Yaklaşık 750 ile 2 bin 300 metre rakımda yer alan ilçe; vadileri, meraları ve yüksek dağlarıyla çok sayıda bitki türüne ev sahipliği yapıyor. Çameli florasında 200’a yakın endemik bitki türünün bulunması, bölgenin coğrafi yapısının sağladığı doğal zenginlikten kaynaklanıyor. İlçenin önemli doğal alanlarından biri olan titrek kavak ormanları ise özellikle sonbahar ve kış aylarında ziyaretçilerine görsel bir şölen sunuyor. Sarıdan kahverengiye uzanan tonların hâkim olduğu bölgede yüksek ağaçların oluşturduğu renk cümbüşü doğaseverler tarafından yoğun ilgi görüyor. Türkiye’de bu denli yoğunlukta görülen titrek kavak topluluklarına nadiren rastlandığını belirten uzmanlar, Çameli’nin bu açıdan önemli bir ekolojik değere sahip olduğuna dikkat çekiyor. Bölge hem biyolojik çeşitlilik hem de doğal güzellik açısından eşsiz bir zenginlik sunuyor. "Bu orman Çameli orman sınırları içerisindedir ve titizlikle korunmaktadır" Titrek kavak ağaçlarının titizlikle korunduğunu ifade eden Endemik Bitkiler Araştırmacısı Rıfat Özdemir, "Bu gördüğünüz titrek kavak ormanları sonbahar ve kış aylarında renk cümbüşü oluşturuyor. Bütün renkleri hemen hemen görürsünüz. Türkiye’deki dağılımı oldukça seyrektir. Bu saha, Çameli orman sınırları içerisindedir ve titizlikle korunmaktadır. Çameli ilçemiz flora açısından çok zengindir" dedi. "Yapılan çalışmalar sonucunda 200’ün üzerinde endemik tür bitki tespit edildi" Çameli’de 200’ün üzerinde endemik tür bitki tespit edildiğini ve çalışmaların devam edeceğini belirten Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan ise, "Çameli ilçemiz endemik türler bakımından en zengin bölgelerden bir tanesi. Özellikle Gargın Yaylası bölge dediğimiz rakamı 2 binin üzerinde olan bir bölgemiz var. Bu bölgemizde şu anda Hasan Hocamızla beraber yapmış olduğumuz çalışmalarla 200’ün üzerinde endemik tür bitki tespitini yaptık. İnşallah yakın bir zamanda da bunların kitap basımını açıklamasını yapmış olacağız. Şu anda özellikle Fethiye-Çameli arasında Akta bölgesi dediğimiz bölgede bir Akkavak orman bölgemiz var. Gerçekten doğanın bir harikası, güzel bir şekilde orada yetişmiş çoğalmış bu ormanımız özellikle sonbahar ve kış aylarında trekking yapmak isteyen yürüyüş yapmak isteyen gruplar için çok güzel bir görsel şölen sunuyor" ifadelerini kullandı. "Vatandaşlarımızı bu güzel doğa harikasını görmeye Çameli’ye davet ediyoruz" Vatandaşları bu güzel doğa harikasını görmeye Çameli’ye davet eden Başkan Cengiz Arslan, "Orman İşletme ile beraber bu bölgenin korunması ile ilgili yerel yönetimler belirli olarak elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz. İnşallah buranın doğa turizmine kazandırılması ile ilgili de güzel düşüncemiz projemiz var. Bu bölge bizim yürüyüş rotalarımız alanında en güzel rotalarımız bir tanesi. Bütün bizi izleyen vatandaşlarımızı bu güzel doğa harikasını görmeye Çameli’ye davet ediyoruz" dedi.