YEREL HABERLER - 01 Mart 2012 Perşembe 21:44

İNDİRİMLİ ALIŞVERİŞ GÜNLERİ`NDE RENKLİ GÖRÜNTÜLER

A
A
A
İNDİRİMLİ ALIŞVERİŞ GÜNLERİ`NDE RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Manisa’nın Salihli ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odası’nın öncülüğünde ilki düzenlenen Geleneksel İndirimli Alışveriş Günleri, renkli görüntülere sahne oldu.
Pazar gününe kadar sürecek olan 1. Geleneksel İndirimli Alışveriş Günleri, Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen törenle başladı. Törene İlçe Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, Belediye Başkan Yardımcıları Hasan Sungur, Altan Serpil, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Taş, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası(STSO) Başkanı Ahmet Özbaş, Ticaret Borsası Başkanı Hüsnü Tuğrul, oda başkanları, siyasi parti temsilcileri, esnaflar ve vatandaşlar katıldı. Törende Salihli Ticaret ve Sanayi
Odası Başkanı Ahmet Özbaş, Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay ve Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu birer konuşma yaptı.
SOĞUK HAVAYA RAĞMEN BÜYÜK İLGİ
İlçe ekonomisini canlandırmak amacıyla hayata geçirilen İndirimli Alışveriş Günleri etkinliği kapsamında şehir içi minibüsleri ücretsiz olarak vatandaşların hizmetine sunuldu. İlçede hava sıcaklığının sıfır dereceye kadar düşmesine rağmen esnaflar, işyerlerini açarak ürünlerini indirimli olarak satışa sundu. Yüzde 70’e kadar indirim yapılan ürünlere, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Esnaflar ve vatandaşlar, indirimli satışların her iki tarafa da kazanç sağladığını, bu organizasyonun önümüzdeki yıl daha
da geniş kapsamlı düzenlenmesi gerektiğini söyledi.
ÇOCUKLAR KEYİFLİ DAKİKAKALAR YAŞADI
Etkinlikte çocuklara ilçenin farklı noktalarında pamuk helva ikramı yapıldı. Çocuklar için Hacivat-Karagöz ve animasyon gösterileri sahnelendi. Çocuklar, gösterileri büyük keyifle izledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de komşuluk örneği: Ulaşamadığı komşusundan soğuk havada haber bekledi Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde şeker hastası olan komşusuna ulaşamayan aile ekiplere haber verdi. Adeta komşuluk örneği gösteren aile komşularının evden sağ salim çıkması için dua ederken, soğuk havada umutla bekledi. Komşusundan iyi haberi alan yaşlı kadın derin nefes aldı. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Barbaros Mahallesi Akgün Sokak’ta 3 katlı binada meydana gelen olayda, şeker hastası komşusu C.A.’yı art arda arayan komşusu Şemsi Erzurum, C..A.’nın telefonuna bakmaması üzerine telaşlanarak, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı. İhbar üzerine bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri de C.A.’nın son kattaki evine platformlu merdivenle ulaştı. Pencereden eve giren ekipler C.A.’nın hareketsiz şekilde yattığını gördü. C.A. sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından tedbir amaçlı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ekiplerden iyi haberi alan Şemsi Erzurum ise komşusu C.A.’ya ambulansa kadar eşlik ederken, derin nefes aldı. "Vicdanen rahatsız oldum" Ekiplerin çalışması sırasında komşusundan iyi bir haber bekleyen Şemsi Erzurum, "Komşumuz şeker hastası ve kimsesi yok. Bende kendisini akşam saatlerinde hastaneye gitmesi için aramıştım. Çok kez aradım ve geceye kadar ulaşamadığım için vicdanen rahatsız oldum. Polisi ve itfaiyeyi aradım. İnşallah sağ çıkar inşallah bir şey olmaz. İyi bir komşumuz. İnşallah sağlığı, sıhhati yerinde olur. Komşum inşallah iyi olur. Bende mutlu olurum. Soğukta olsa ben vicdanen rahatsız oldum" dedi. "Çok şükür bulundu" Komşusundan gelen iyi haberi gülücüklerle karşılayan Erzurum, "Çok şükür bulundu. Sağ salim bulunduğuna çok sevindim. Bayılmış içeride ve şimdi de hastaneye götürüyorlar. İnşallah iyi olur. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.
Kırıkkale Kırıkkale’de "kız meselesi" nedeniyle çıkan kavgada 3 kişi yaralandı: 5 gözaltı Kırıkkale’de iki grup arasında "kız meselesi" nedeniyle çıkan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi sonucu 3 kişi yaralanırken, olayla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı. Olayın ardından firar eden 3 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Olay, Sanayi Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, O.D. (29), Y.K.K. (21), Y.Ö. (19) ile M.D. (19), T.C. (21), Y.K. (21), M.D. (17), M.K. (23), H.M.C. (23), U.K. (18) ve A.A.U. isimli şahıslar arasında "kız meselesi" nedeniyle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi üzerine, O.D. tüfekle, Y.Ö. bıçakla, Y.K.K. ise darp edilerek yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede tedavileri süren 3 yaralının da hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Saldırının ardından araçla kaçan şüpheliler, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Olayla bağlantılı olduğu belirlenen H.M.C., U.K. ve A.A.U. isimli firari şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi. Silahlı kavganın yaşandığı bölgede Olay Yeri İnceleme ekiplerince yapılan çalışmada, bir adet tabanca ile 4 adet kovan ele geçirildi. Şüphelilerin yakalandığı araçta ise bir adet av tüfeği ve sentetik ecza hapı bulundu. Şüpheliler hakkında "kasten yaralama", "mala zarar verme" ve "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçlarından adli işlem başlatılırken, her iki tarafın da çeşitli suçlardan sabıkalarının bulunduğu öğrenildi.