YEREL HABERLER - 01 Mart 2012 Perşembe 18:14

BARTIN PLATFORMU TOPLANDI

A
A
A
BARTIN PLATFORMU TOPLANDI

Bartın’da kurulması gündeme gelen termik santral ile ilgili olarak Bartın Platformu üyeleri bir araya gelerek, görüşlerini dile getirdi.
Bartın Belediye Cep Sinemasında gerçekleştirilen Bartın Platformu toplantısına platform üyeleri katıldı. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda termik santral yapmak isteyen firma ile Çinli firma arasında Enerji Bakanlığı’nda imzalanan sözleşme ve termik santral süreci değerlendirildi. Toplantı öncesinde konuşan Bartın Platformu Sözcüsü Bayram Şimşek, "Oluşturduğumuz platform toplantısına hepiniz hoş geldiniz. Bugün bizler Bartın Platformu Yürütme kurulu olarak ve Bartın Platformum eş başkanları temsilcileri olarak burada toplandık. Bu toplantıyı basına kapalı olarak yapacağız. Bir değerlendirme yapacağız ve toplantı sonrasında bir açıklama yapacağız" dedi.
Bartın Platformu üyelerinin önümüzdeki günlerde yaşananlara tepki göstermek amacıyla basın açıklaması ve eylem yapması bekleniyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da asayiş uygulaması: Aranan şahıslar yakalandı, uyuşturucu madde ele geçirildi Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde gerçekleştirilen geniş kapsamlı asayiş uygulamalarında aranan şahıslar yakalanırken, uyuşturucu madde ele geçirildi, çok sayıda araç ve iş yeri denetlendi. Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde 12 ayrı noktada yapılan sabit asayiş uygulamasında 291 araç sorgulandı. Uygulamada 504 şahıs sorgulanmış olup, yoklama kaçağı olduğu tespit edilen 2 aranan şahıs yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde Asayiş, Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Çevik Kuvvet, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve ilçe emniyet birimlerinin katılımıyla 24 farklı noktada sabit, hareketli yol ve umuma açık iş yeri uygulaması gerçekleştirildi. Yapılan yol uygulamalarında 2 bin 741 şahıs sorgulanırken 4 aranan şahıs yakalandı. Denetimler sırasında 1 şahıstan 0,41 gram kokain, 1 şahıstan ise 2,94 gram bonzai ele geçirilerek şüpheliler hakkında adli işlem yapıldı. Ayrıca 1 şahıstan havalı tabanca ele geçirilirken, şahıs hakkında idari işlem uygulandı. Uygulamalar kapsamında bin 230 araç sorgulandı, 1 araç trafikten men edilirken 17 araca toplam 115 bin 800 TL idari para cezası kesildi. Umuma açık iş yerlerine yönelik denetimlerde ise 12 iş yeri kontrol edildi, 129 şahıs sorgulandı ve herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı. Denetimler sonucunda 1 iş yerinin ruhsatsız faaliyet gösterdiği tespit edilirken, 5 iş yerine idari para cezası uygulandı. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin il genelinde huzur ve güvenliğin sağlanmasına yönelik denetim ve uygulamalarının aralıksız devam edeceği bildirildi.