YEREL HABERLER - 02 Mart 2012 Cuma 12:04

MUTKİ HASTANESİ TEKRAR DEVLET HASTANESİ OLUYOR

A
A
A
MUTKİ HASTANESİ TEKRAR DEVLET HASTANESİ OLUYOR

Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, daha önce entegre hastaneye dönüştürülen Mutki Hastanesi’nin tekrar devlet hastanesi statüsüne geçirileceğini söyledi.
Kiler, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Amacımız vatandaşlarımıza sağlık hizmetlerini etkin ve yerinde verebilmektir. Bu doğrultuda Sağlık Bakanlığımızca yapılan çalışmalar neticesinde, Mutki ilçemizdeki nüfusun azalması nedeniyle Mutki Hastanesi entegre hastaneye dönüştürülmüştü. Bu kararla birlikte ilçemizde aile hekimleri ve pratisyen doktorlar dışında uzman doktorların görev yapması yasal olarak engellenmişti. Vatandaşlarımızın en ufak bir hastalığında uzman doktorlara muayene olamaması ve
Bitlis’e gitmek zorunda kalması mağduriyet oluşturmuş, bizleri de son derece rahatsız
etmiştir. Sayın Sağlık Bakanımız ile yapmış olduğumuz görüşmelerde; nüfus, coğrafi ve sosyo ekonomik şartlar göz önüne alındığında dağınık ve dağlık bir yerleşim yerine sahip olması, kış aylarında yolların uzun süre kar nedeniyle kapanması ve vatandaşın yoğun uzman doktor talebi nedeniyle hastanenin tekrar devlet hastanesi statüsüne dönüştürülmesi konusunda taleplerimizi ilettik. Sağ olsunlar şartları ve taleplerimizi yerinde bulan Sayın Bakanımız dönüşüm için onay vermiştir" ifadelerini kullandı.
"Dönüşümle birlikte aile hekimi ve pratisyen hekimlere ek olarak çocuk hastalıkları, kadın doğum, dahiliye ve genel cerrahi uzmanlarının planlamasının yapılacağını kaydeden Kiler, "Atamalarla vatandaşlarımızın uzman doktorlarımızca muayene, yatış ve tedavileri yapılacaktır. İhtiyaç olması halinde diyaliz birimi de hizmete girecektir. Bu sayede görüntüleme, laboratuvar, ameliyathane, diş polikliniği ve doğumhane aktif olarak halkımızın hizmetine sunulacaktır" açıklamasını yaptı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, kelepçe takılınca gülerek polis aracına gitti Aksaray’da ruhsatsız tabancayla polise yakalanan sürücü önce basın mensuplarına, “Ağabey çekmesen” dedi, ardından kelepçe takılınca başına kapüşonu çekip gülerek polis aracına gitti. Olay, Büyük Bölcek Mahallesi Kültür Park Caddesi’nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde bekçilerle birlikte uygulama yapan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri şüphe üzerine Büyük Bölcek Caddesi istikametine seyreden F.A. (30) idaresindeki otomobili durdurdu. Trafik ekipleri tarafından ehliyet, ruhsat ve araç sorgulaması yapılan otomobilde asayiş ekipleri tarafından arama yapıldı. Yapılan aramada otomobil içerisinde bir adet ruhsatsız tabanca ve bir miktar mermi ele geçirildi. Bunun üzerine sürücü polis ekiplerince gözaltına alınırken, kendini görüntülemek isteyen basın mensuplarına, “Ağabey çekmesen” deyip arkasını dönerek tepki gösterdi. Elleri kelepçelenerek gözaltına alınan ve yüzünün görünmesini istemeyen sürücü, kafasına ceketinin kapüşonunu takarak 2 kolunda bekçilerle gülerek polis aracına gitti. Otomobil, sürücünün bir yakınına teslim edilirken gözaltına alınan şahıs ifadesi alınmak ve adli işlemler için polis merkezi amirliğine götürüldü. Olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca tahkikat başlatıldı.