YEREL HABERLER - 06 Mart 2012 Salı 20:45

SİMAV’DA AVCININ LOKANTASI İLGİ GÖRÜYOR

A
A
A
SİMAV’DA AVCININ LOKANTASI İLGİ GÖRÜYOR

Kütahya Simav’da köfteci Erkan Yenilmez’in Belediye İşhanı zemin katındaki işyerinde vitrinini süsleyen dondurulmuş yaban hayvanları ve Simav’a ait tarihi eşyalar müşterilerin ilgisini çekiyor.
Tadına doyum olmayan köfte ve zeytinyağlı piyazının yanı sıra avcılığı ve tarihi eserlere olan düşkünlüğü ile de meşhur 25 yıllık lezzet ustası Erkan Yenilmez (52) hafta sonları çıktığı avda elde ettiği yaban ördeği, yaban kazı, keklik, çulluk, karabatak ile sazan ve turna başta olmak üzere tatlı sularda avladığı çeşitli balık ve ıstakozları dondurarak vitrininde teşhir etmeyi seviyor.
Simav’a has tarihi eserlerin de yer aldığı işyerindeki vitrinin ilgi çekmesinin işlerini artırdığına vurgu yapan lezzet ustası Erkan Yenilmez, kendisinin de arkadaşları gibi av kurallarına uyduğunu bildirdi.
İşyerine gelen müşterilere servis öncesinde vitrinde sergilediği dondurulmuş yaban hayvanları ve Simav’a ait tarihi eserler ile ilgili bilgiler sunmayı ihmal etmeyen Yenilmez, Simav halkının av ve av hayvanlarına olan ilgisinin çok eski yıllara dayandığını kaydetti.
Simav Gölünün 1960 yılında kurutulmadan önce Türkiye’nin en zengin avlağı olduğunu büyüklerinden öğrendiğini ve kendisinin de küçük yaşlarda av merakına bu yüzden başladığını dile getiren Yenilmez, “Hafta sonlarını iple çekiyorum. Avlanmak için arkadaşlarımızla birlikte Simav’ın çevresindeki göl ve av alanlarına gidiyoruz. Elde ettiğimiz yaban hayvanlarının bir kısmını arkadaşlarımız, bir kısmını çoluk çocuk evde yerken bir kısmını da dondurup vitrinimde teşhir etmeyi seviyorum. Müşterilerimin ilgisini çeken bu geleneğimi sürdürmek istiyorum” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir