YEREL HABERLER - 07 Mart 2012 Çarşamba 13:08

CAN YÜCELİN MEZAR DURŞMASIIDAN SONUÇ ÇIKMADI

A
A
A
CAN YÜCELİN MEZAR DURŞMASIIDAN SONUÇ ÇIKMADI

Dünyaca ünlü ozan Can Yücel’in Datça’da bulunan anıt mezarının tahrip edilmesi olayı ile ilgili duruşma Datça Adliyesi’nde başladı. Duruşmaya Türkiye Komünist Partili bir grup izlerken, Can Yücel’in eşinin rahatsızlığı nedeniyle duruşmaya katılmadığı belirtildi. Olayın şüphelilerinden bir askerde olduğu için katılmazken, diğer şüpheli 72 yaşındaki Tayfur K. suçlamaları kabul etmedi.
Bilindiği gibi 19 Ağustos 2011 tarihinde Ünlü Sanatçı Can Yücel’in mermerden özel olarak yapılmış mezarı kırılmış ve olayla ilgili de soruşturma başlatılmıştı. Mezarı kırdığı iddia edilen 21 yaşındaki Ş.K. ile 72 yaşındaki amcası T.K.’nin yargılamasına Datça Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. “İbadethanelere ve Mezarlıklara zarar verme” nedeni ile açılan kamu davsı kapsamında yeğen Ş.K. askerde olduğu için duruşmaya katılmazken, 72 yaşındaki amca T.K. suçlamaları kabul etmedi. TKP’li bir gurubun da izlediği duruşmada polis yoğun güvenlik önlemi alırken, TKP’li gençler adına Alper Burak Çan isimli bir kişi duruşma sonunda adliye önünde açıklama yaptı.
Müşteki sıfatıyla mahkemeye başvuran Can Yücel’in eşi Güler Yücel’in rahatsızlığı nedeniyle duruşmaya katılamadığı belirtilirken Yücel’i avukatı Cihat Uzar temsil etti. Duruşmada; kendisine iftira atıldığını belirten 72 yaşındaki T.K. “O mezarlıkta eşim de dahil 7-8 yakınım yatmaktadır. Sık sık mezarlığı ziyaret ederim. Ben 72 yaşındayım. İki kez hacca gittim. Yeğenim alkol alıyor, eve geç geliyor ve uygunsuz davranışlarda bulunuyordu. Onu 3-4 kere dövdüm. Bana kırgındı. Daha sonra mezar kırma olayı olunca bana iftira attı. Ben akşamları hava karardıktan sonra dışarı çıkmam. Yaşlıyım zaten ve bu halimle ben o mezarı nasıl kırayım. Mezarın sahipleri ile bir husumetimiz yoktur. Suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.
Sanık Avukatı Çetin Sargın ise olay yaşandığı günün meteoroloji raporunu ve olay yerinde keşif yapılmasını istedi.
Yücel Ailesi’nin avukatı , T.K.’nin olayları çarpıttığını iddia derken olayın tek tanığı olan Recep Arslan ise poliste verdiği ifadeyi kabul etmeyerek, hiçbir olayın tanığı olmadığını söyledi.
Mahkeme 16 Mayıs 2012 tarihine ertelendi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.