GENEL - 14 Mart 2012 Çarşamba 12:12

EĞİTİMDE FATİH PROJESİ İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

A
A
A
EĞİTİMDE FATİH PROJESİ İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, "Her iki protokol kapsamında AR-Ge faaliyetleri başta olmak üzere eğitim, müfredata uygun dijital içerikleri geliştirmek, öğrencilerin analitik becerilerini artıracak eğitim becerilerini oluşturmak, yurtdışı burs programlarını yapılandırmak gibi birçok alanda eğitimde kalite ve başarının artırılması için çalışmalar yapılması gerekiyor" dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) arasında, ’Eğitimde Fatih Projesi İşbirliği Protokolü’ ve ’Eğitimde İşbirliği Protokolü’ imzalandı. Protokole, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak katıldı. Bakan Dinçer, yaptığı konuşmada, "Her iki protokol kapsamında AR-Ge faaliyetleri olmak üzere eğitim, müfredata uygun dijital içerikleri
geliştirmek, öğrencilerin analitik becerilerini artıracak eğitim becerilerini oluşturmak, yurtdışı burs programlarını yapılandırmak gibi birçok alanda eğitimde kalite ve başarının artırılması için çalışmalar yapılması gerekiyor" dedi.
Fatih Projesi’nin eğitimde bir devrim niteliğinde olduğuna dikkati çeken Dinçer, Fatih Projesi’nin bu süreci yönetme ve geliştirmede imkanlar sunacağını kaydetti. Dinçer, "İmkanları etkili ve verimli bir şekilde kullandığımızda bilgi ve iletişim teknolojilerini aktif olarak kullanabilen, problem çözücü, teknolojiyi yakından takip eden ve uygulayabilen, bilgi çağı becerilerinin kazanmış bireyler yetiştirme yolunda çok önemli adım atmış olacağız" diye konuştu.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün ise, Türkiye’nin en büyük avantajının genç ve dinamik bir nüfus olduğunu belirterek, "Günü geldiğinde yerimizi genç kuşaklara devredeceğiz, bu nedenle en büyük yatırımı insanlara yapmamız gerekiyor" dedi.
Türkiye’nin daha fazla kalkınabilmesi için eğitimin ciddi manada yükseltilmesi gerektiğini söyleyen Ergün, doğru eğitim politikalarının hayatın her alanında başarılı olmaya işaret olacağını anlattı. Ergün, projenin desteklenmesi gerektiğine işaret ederek, "Deyim yerindeyse bu projeyle bir taşta birçok kuş vurma imkanı elde etmiş olacağız" şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.