YEREL HABERLER - 17 Mart 2012 Cumartesi 13:47

SURİYE HALKIYLA DAYANIŞMA PLATFORMU, SURİYE`DE YAŞANANLARI PROTESTO ETTİ

A
A
A
SURİYE HALKIYLA DAYANIŞMA PLATFORMU, SURİYE`DE YAŞANANLARI PROTESTO ETTİ

Diyarbakır Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu, Suriye’de yaşanan olayların 1. yıl dönümünde, rejimi ve yaşanan olayları protesto etti.
Merkez Yenişehir ilçesi Konukevi’nde bir araya gelen çok sayıda kişi, Suriye’de yaşanan olayları protesto etti. Platform adına açıklamalarda bulunan Anadolu İnsani Yardım Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Ferzende Lale, Beşşar Esad’ın Baas rejimi ve teşkilatlandırdığı misil güçleriyle stratejik hesaplar derdine düşen ulus devletlerin ve küresel güç odaklarının sessiz bakışları altında Suriye’yi kan gölüne çevirdiğini söyledi. Hemen her konuda bir tehlike sezdiği anda ülkedeki Müslüman halkın üzerine var
gücüyle yüklenen Hafız Esad’ın 30 yıldan bu yana kan üzerine saltanatını sürdürdüğünü ifade eden Lale, ABD, NATO ve batı dünyasının Suriye için hiç acele etmeden olan biteni izlediğini belirtti. Lale, "Rusya, kesintisiz olarak stratejik müttefikliğini sürdürdüğü tek Ortadoğu ülkesi olarak Suriye’yi elden çıkarmamak için bir savaşı bile göze alabileceğini, bölgeye gönderdiği savaş gemileri ile göstermiştir. Bu insanlık kıyımına bazı İslam devletleri ve özellikle Suriye’ye komşu devletler sessiz kalmıştır.
Akan kanın durması için Suriye’yi emperyalist hesaplaşma alanı haline getiren küresel güç odaklardan medet umulmaktan vazgeçilmeli her türlü stratejik hesap bir kenara bırakılarak harekete geçirilmelidir. Biz Müslümanlar, Tunus’tan başlayıp, Mısır’a, Libya’ya, Bahreyn’e, Yemen’e, tüm Ortadoğu’ya yayılan intifada dalgasıyla gurur duyuyoruz. Baskıcı zalim iktidarların zulümlerine karşı tüm ümmeti ve insanlığı duyarlılığa, Müslüman halklarla dayanışmaya davet ediyoruz" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bir günde 8 bin 500 hasta başvuruyor Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, kent genelindeki hasta yükünün büyük bölümünü üstleniyor. Hastaneye bir günde yaklaşık 8 bin 500 hasta başvuru yapıyor. Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fatih Gönültaş, 6 Şubat 2023 depremlerinin yıl dönümünde yaptığı değerlendirmede, hastanenin Malatya’daki sağlık hizmetlerinde merkezi bir rol üstlendiğini belirtti. Gönültaş, Malatya’da hasta yoğunluğunun önemli bir kısmının Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından karşılandığını söyledi. 6 Şubat depremlerini Malatya’da yaşadığını ifade eden Gönültaş, sağlıkçıların da depremzede olmasına rağmen kentte sağlık hizmetlerinin aksamadan sürdürüldüğünü kaydetti. Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin kent merkezindeki en büyük sağlık kuruluşu olduğunu ifade eden Gönültaş, "Hastanemiz Malatya’da tanı ve tedavi süreçlerinde hasta yükünün büyük bölümünü karşılayan bir kurumdur. Yaklaşık bin 55 yatak kapasitemiz ve 167 yoğun bakım yatağımız bulunuyor" dedi. Başhekim Doç. Dr. Fatih Gönültaş, hastaneye günlük poliklinik ve acil servis başvuruları dahil olmak üzere yaklaşık 8 bin ila 8 bin 500 hastanın müracaat ettiğini belirterek, yoğunluğun büyük bir ekip çalışmasıyla yönetildiğini söyledi. Gönültaş, sağlık hizmetlerinin hekiminden hemşiresine, teknik personelinden destek ekiplerine kadar tüm çalışanların özverisiyle yürütüldüğünü kaydetti. Malatya Turgut Özal Üniversitesi ile yapılan afiliyasyonun sağlık hizmetlerine önemli katkılar sunduğunu kaydeden Gönültaş, akademik kadronun desteğiyle daha önce sevk edilen birçok hastanın artık Malatya’da tedavi edilebildiğini söyledi. Hasta sayısındaki artış ve değişen hasta profiline de değinen Gönültaş, teknik altyapı ve personel açısından bir eksiklik yaşanmadığını, artan nüfus ve hizmet talebi nedeniyle Malatya’nın daha büyük bir hastaneye ihtiyaç duyduğunu söyledi.