YEREL HABERLER - 18 Mart 2012 Pazar 10:31

AK PARTİLİLERDEN GAZİLER DERNEĞİNE ZİYARET

A
A
A
AK PARTİLİLERDEN GAZİLER DERNEĞİNE ZİYARET

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ve partililer, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şubesi’ni ziyaret etti.
Ziyaret sırasında konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şubesi Başkanı Bayram Akdemir, Çanakkale Savaşında metrekareye 6 bin merminin düştüğünü belirterek "Dünya böyle bir savaşı ne görmüş ne de tanımıştır. Türk milleti 1915-1916 yılları arasında kendisini tarihe gömmeyi azmeden müttefiklere karşı destansı ölüm kalım mücadelesi verdi. Bunu anlatmaya tarih yapraklarının yekunu kifayet etmez" dedi. Akdemir, konuşmasında "Türkiye gazilerine, gaziler ise Türkiye’ye emanettir" ifadelerini kullandı.
AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ise şunları söyledi: "Uğrunda ölen varsa vatan olduğunu biliyoruz. Gerçekten bu bilinci nesillerimize aktarma adına İslami inancımızdan oluşan şehitlik mertebesi elbette maddi ölçülerle ölçülmez. Şehitlerimizin geride bıraktıkları yakınlarının yalnız olmadığını göstermek adına hükümetimiz devletin imkanları el verdiği ölçüde çalışmaktadır."
AK Parti Milletvekili Mustafa Şahin ise yaptığı açıklamada, gazilere şöyle dedi: "97 yıl önce bu toprakları kanlarıyla sulayan canlarını feda eden ecdadımızın bize bırakmış olduğu bu güzide vatanı sizlerde sırası geldikçe kanınızda uzuvlarını vererek korumanın gayreti içerisinde oldunuz. Biraz önce İl başkanımızın da ifade ettiği gibi ’toprak eğer uğrunda ölen varsa, uğrunda hayatını feda edecek canlar varsa ancak vatan olabilir’. Sizler dün bizzat Kıbrıs’taki harekatta bizatihi yaşayan canlı
şahitlersiniz. Dün orada Seyit Onbaşıların, Yahya Çavuşların belki olağanüstü gayretleriyle göstermiş olduğu fedakar bir çalışmayla o toprakları korudukları dönemleri insanlara, evlatlarımıza, nesillerimize bizden öncekilerin bize anlattığı gibi bizde anlatarak onları büyüteceğiz."
AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Çanakkale Zafer Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, özetle şunları söyledi: "Çanakkale, bağımsızlığımızı milli karakterimizin değişmez parçası olarak bütün dünyaya gösterdiğimiz ve bizden kat be kat güçlü olan düşmanlarımızı Çanakkale geçilmez diyerek bozguna uğratıp yazdığımız bir gerçektir.Çanakkale ne bir destan ne de bir efsane, o bir gerçek. İsimsiz kahramanların toprağı. Bucak bucak yurdun her köşesinde tek bir amaç uğrunda şehit ve gazi
olmak için gelenlerin vatanı. Bağımsızlığı atardamarı sayanların, eşitliğe, adalete, özgürlüğe düşkün olan aşıkların cennetidir. Çanakkale bağımsızlığımızın altın anahtarıdır."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, kelepçe takılınca gülerek polis aracına gitti Aksaray’da ruhsatsız tabancayla polise yakalanan sürücü önce basın mensuplarına, “Ağabey çekmesen” dedi, ardından kelepçe takılınca başına kapüşonu çekip gülerek polis aracına gitti. Olay, Büyük Bölcek Mahallesi Kültür Park Caddesi’nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde bekçilerle birlikte uygulama yapan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri şüphe üzerine Büyük Bölcek Caddesi istikametine seyreden F.A. (30) idaresindeki otomobili durdurdu. Trafik ekipleri tarafından ehliyet, ruhsat ve araç sorgulaması yapılan otomobilde asayiş ekipleri tarafından arama yapıldı. Yapılan aramada otomobil içerisinde bir adet ruhsatsız tabanca ve bir miktar mermi ele geçirildi. Bunun üzerine sürücü polis ekiplerince gözaltına alınırken, kendini görüntülemek isteyen basın mensuplarına, “Ağabey çekmesen” deyip arkasını dönerek tepki gösterdi. Elleri kelepçelenerek gözaltına alınan ve yüzünün görünmesini istemeyen sürücü, kafasına ceketinin kapüşonunu takarak 2 kolunda bekçilerle gülerek polis aracına gitti. Otomobil, sürücünün bir yakınına teslim edilirken gözaltına alınan şahıs ifadesi alınmak ve adli işlemler için polis merkezi amirliğine götürüldü. Olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca tahkikat başlatıldı.