DÜNYA - 20 Mart 2012 Salı 16:55

BURSASPOR KUPADA ÇEYREK FİNALE YÜKSELDİ

A
A
A
BURSASPOR KUPADA ÇEYREK FİNALE YÜKSELDİ

Ziraat Türkiye Kupası 4. tur maçında, Bursaspor deplasmanda Bugsaşspor’u uzatmalarda bulduğu gollerle 2-0 yenerek, çeyrek finale yükseldi.
Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, zor bir karşılaşma oynadıklarını söyleyerek, "Karşımızdaki takım iyi bir takım belli, oyuncu kalitesi üst düzeyde. Bugün de çok iyi bir futbol ortaya koydular. Açıkçası bize çok sıkıntılı bir maç gösterdiler. Maçı baştan sona düşünüyorum herhalde bir tek aldığımız 2-0’lık skoru ön plana çıkararak sevinmemiz lazım" şeklinde konuştu.
"Kupada iddiası olan bir takım gibi oynamadık, mücadele etmedik" diyen Sağlam, şunları kaydetti:
"İlk bölümde futbolun şansı yanımızdaydı. Rakibin iki topu direkten döndü. Sonuçta, istemediğimiz bir oyun ve istemediğimiz bir mücadele ama sonucunda gelen tur. Bu yüzden mutluyuz. Ancak bu gibi karşılaşmaları bizim daha iyi oynamamız lazım. Hem ligde hem kupada hedefi büyük olan takımın bu türlü maçları oynamaması lazım. Kaldı ki yine 3 gün önce küme düşmesi kesinleşen Ankaragücü’yle ligde maalesef son dakikada yendik. Beni sadece 2-0’lık sonuç mutlu etti. Oyunun diğer yönleri açıkçası sıkıntılıydı.
Bunu halletmemiz lazım. Her şeye rağmen turu geçmek güzel"
Kaptan Ömer Erdoğan da açıklamasında, Bugsaşspor’u mücadelelerinden dolayı tebrik ederek, "Gönül istedik ki maçı ilk 90 dakikada bitirmek ancak uzatmalarda 2 golle turu atladık. Bu yıl kupayı çok istiyoruz. Finale kadar gideceğiz" dedi.
Erdoğan, Spor Toto Süper Lig’in 32. haftasında oynayacakları Fenerbahçe’yi yenerek play-off yolunda iddialarını sürdürmek istediklerini belirtti.
Bursasporlu oyuncu İbrahim Öztürk de, maçın zor olacağını bildiklerini kaydederek, "Finale kadar gitmeyi istiyoruz ve şampiyon olarak Ziraat Türkiye Kupası’nı Bursa’ya getireceğiz" dedi.
BUGSAŞSPOR CEPHESİ
Genel Menajer Abdulkadir Dişçi de maçın ardından yaptığı açıklamada, "Eğer maçın ilk 90 dakikasında tur atlayan biz olsaydık herhalde sürpriz olmazdı" dedi.
Uzatmalarda yedikleri golün ofsayt olduğunu dile getiren Dişçi, "Bizim hedefimizde Türkiye Kupası yoktu ancak kupaya renk kattıysak ne mutlu bize. Bugün istedik, mücadele ettik. Bursaspor’la aramızda kalite farkı var ama daha çok mücadele ederek bu açığı kapatmaya çalıştık. Bursaspor’a kupada başarı diliyorum" şeklinde konuştu.
Dişçi, Bugsaşspor’u Bank Asya 1. Lig’e çıkarmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Bugsaşspor’un kaptanı Baki Mercimek, takım arkadaşlarını sergiledikleri mücadeleden dolayı tebrik ederek, "Saygıdeğer bir takıma karşı böyle bir oyun sergilemek bize gurur verdi" dedi.
"Bursaspor’u elimizden kaçırdık" diyen Mercimek, "Çünkü onlar da bizim böyle oynayacağımızı düşünmüyorlardı. Maçtan sonra Bursasporlu oyunculardan tebrik aldık ’2. Lig’de nasıl 7. olursunuz’ diye. Bu övgüler güzel ancak ne yazık ki ceza sahasına yaklaştığımızda biraz daha uyanık, biraz daha sabırlı olsaydık bu maçı söküp alabilirdik" ifadelerini kullandı.
Savunma oyuncusu Yaşar Çetin ise iyi bir takıma karşı ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, "Şanssız bir gol yedik, ardından gardımız düştü. Kupaya renk kattık. Bursaspor’u tebrik ediyorum" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Ulusal doğal gaz boru hattı Dursunbey’e geliyor Taşımalı CNG sistem ile 2021 yılında Dursunbey’e kazandırılan doğal gaz, 2025 yılında Dursunbey’e ulusal hat ile gelecek. Orhaneli üzerinden gelecek olan hatta çalışmalar başladı. Dursunbey’de gerçekleştirdiği projeler ile isminden sıklıkla söz ettiren Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, sözünü verdiği doğal gaz ulusal boru hattı projesine, BOTAŞ yetkililerinin de katıldığı törende start verdi. Dursunbey 2. Etap TOKİ konutları üzerinde bulunan şantiye alanından başlayan projenin açılış törenine Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, BOTAŞ Kontrolör Amiri Abdullah Kılıç, Belediye Meclis üyeleri, ilçe muhtarları, STK temsilcileri, yüklenici firma yetkilileri, çeşitli kurum ve kuruluşlardan yetkililer ile çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış konuşmasını yapan Başkan Bahçavan, yıllardır hayalini kurmuş oldukları bir projenin gerçekleşmesine bu törende şahitlik ettiklerini belirtti. Dursunbey’in yüzde yetmişinin ormanlarla kaplı olduğu halde hava kirliliğinin yaşandığını söyleyen Bahçavan; “Allaha şükür çabalarımız sonuç verdi. Burada BOTAŞ’ın yetkilileri var, onların nezdinde Enerji Bakanlığımıza ve BOTAŞ Genel Müdürümüze çok teşekkür ediyorum. İlk etapta bakanlığımızın çabaları, bizlerin onlara defalarca gidip gelmemizle taşımalı sistem doğal gaza kavuştuk. Tabi o da bir yere kadar. Tüm Dursunbey’in daha konforlu doğal gaza kavuşması, OSB’mizde de doğal gaz ihtiyacı olması nedeni ile ulusal doğalgaz için de girişimlerimiz oldu. 37,5 kilometrelik bu hatta Büyükorhan’a doğru çalışmalar hızlı bir şekilde başladı. Ben bu çalışmalara vesile olan en başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Enerji Bakanımıza, BOTAŞ Genel Müdürümüze, BOTAŞ yetkililerine ve elini taşın altına koyan kıymetli müteahhidimize çok teşekkür ediyorum” dedi. Çalışmalar hakkında teknik bilgi veren BOTAŞ Kontrolör Amiri Abdullah Kılıç ise “Büyükorhan ilçesinden aldığımız doğal gazı Dursunbey’de yapacağımız PİG istasyonuna yaklaşık 38 kilometrelik bir hatla getireceğiz. Projemizin yer teslimi 27 Mart 2024’te yapıldı. Toplam yapım süresi 1 yıl olacak. Projemizin bitiş süresi ise 27 Mart 2025 olarak belirlendi. Ama biz bu projeyi bir yıl kadar uzatmak istemiyoruz. Mümkün olan en kısa sürede inşallah Kasım ayı gibi bitirmeyi planlıyoruz. Güzergâh açma çalışmalarımız başladı. Bu sürede yaklaşık olarak 3 km güzergâh açtık. Güzergâh açma çalışmalarımız devam ederken önümüzdeki hafta itibari ile boru dizmeye ve kaynak yapmaya başlayacağız. Yapılacak olan testlerin ardından yıl sonuna doğru bu hatta gazı vermeyi planlıyoruz” dedi. Konuşmaların ardından Dursunbey Müftüsü Ali, Öztürk tarafından dua yapılırken, sonrasında ise kurban kesildi. Törenin ardından güzergâhta incelemelerde bulunan katılımcılar, yüklenici firma yetkililerine kolaylıklar diledi.