YEREL HABERLER - 20 Mart 2012 Salı 15:26

KARDEŞ OKULUNDAN MANİSA TSO`YA ZİYARET

A
A
A
KARDEŞ OKULUNDAN MANİSA TSO`YA ZİYARET

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz tarafından başlatılan "Kardeş Okul-Kardeş Kurum" projesi kapsamında Taytanlı İlköğretim Okulu kardeş kurumu olan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.
Okul Müdürü Yener Tekin, Müdür Yardımcısı Güzide Tuna ve Taytanlı İlköğretim Okulu öğrenci temsilcileri, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Danışmanı Güvenç Özer ile bir araya geldi. Bu ziyaretin bir tanışma ziyareti olduğunu belirten Taytanlı İlköğretim Okulu Müdürü Yener Tekin, "Kardeş kurumumuz Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’na ziyaret etmekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bu projeyle kurumlarımızı, okullarımızla yakınlaştırarak yapılacak faaliyet ve projelerimizi birlikte hayata geçirme şansını elde edeceğimizi düşünüyoruz. Hazırladığımız dosyamızla okulumuzla ilgili detaylı bir raporu da odamıza ilettik. Bizler en kısa sürede kardeş kurumumuzu da okulumuzda ağırlamaktan mutluluk duyacağız" dedi.
Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Danışmanı Güvenç Özer, kurum olarak her zaman okulların yanında oldukları söyleyerek, "Sosyal Sorumluk projemiz kapsamında kurum olarak kısa bir süre önce başta Yuntdağında yer alan okullarımız olmak üzere, bir çok okula eğitimi destekleme adına katkı sağlıyoruz. Eğitim bizim için her şeyin önünde. Kurumlar da bu düşüncemizin hayata geçirmeye özen gösteriyoruz. Valimiz Sayın Halil İbrahim Daşöz’ün önderliğinde başlatılan ’251 Bin Dev Öğrenci’ projesi içinde yer alan ’Kardeş Okul-Kardeş Kurum’ projesinde Taytanlı İlköğretim Okulu yönetimi ve öğrencileri temcilerini odamızda görmekten mutluyuz. Bugüne kadar eğitime verdiğimiz desteği, bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Kardeş okullarımızla birlikte olumlu projelere imza atacağız" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 7 ilde 7 ayrı organize suç örgütüne yönelik operasyon: 67 şüpheli yakalandı, 42’si tutuklandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 7 ilde dolandırıcı, tefeci ve göçmen kaçakçısı 7 ayrı organize suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda 67 şüphelinin yakalandığını ve 42’sinin tutuklandığını açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Jandarma KOM Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Jandarma Komutanlıklarınca 7 ilde 7 ayrı organize suç örgütüne yönelik operasyonlar düzenlendi. Şüphelilerin; Denizli’de 30 ayrı iş yerinden organize şekilde hırsızlık yaptıkları, Yalova’da nitelikli dolandırıcılık suçunu organize şekilde yönettikleri, İzmir’de trafo ve enerji nakil kablosu hırsızlığı yaptıkları, Iğdır’da göçmen kaçakçılığı suçunu işledikleri ve Muğla’da tefecilik yaptıkları, Tekirdağ ve Şanlıurfa’da terör örgütüyle bağlantıları olduklarını söyleyip para talep ederek vatandaşları dolandırdıkları tespit edildi. Düzenlenen operasyonlar ile hesaplarında son 5 yıl içerisinde 251 Milyon Türk lirası hesap hareketi bulunan 67 şüpheliyi yakalandı. 42’si tutuklandı. 23’ü hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı. Diğer 2 şüphelinin işlemleri devam ediyor. Ayrıca operasyonlar sonucu çok sayıda dijital materyal ile muhtelif miktarda nakit para ve ziynet eşyası ele geçirildi.
Erzincan Erzincan’da soğuk hava nedeniyle sürüler yayladan indirildi Erzincan’da yüksek kesimlerde görülen kar yağışı ve soğuk havayla birlikte yaylalarda bulunan küçükbaş hayvan sürüleri donma tehlikesi nedeniyle merkeze ve köylere taşındı. İlkbahar aylarından itibaren yaylalarda kalan küçükbaş hayvanlar, hava sıcaklıklarının düşmesi ve kar yağışının başlamasıyla birlikte daha güvenli alanlara çekildi. Üreticiler, kış şartlarının ağırlaşması nedeniyle sürülerini Erzincan merkez ve çevre köylere indirerek ahırlara aldı. Kış boyunca hayvanların yem, saman ve arpa ile besleneceği öğrenildi. Üreticilerden İlhan Koyun, nisan ayı sonunda koyunlarını yaylaya çıkardıklarını belirterek, "Aylarca yaylada kaldık, süt ve peynir üretimi yaptık. Aralık ayının sonlarına doğru havalar sertleşince geri dönmek zorunda kaldık. Kış aylarında yem ve saman temini bizim için en büyük sıkıntı" dedi. Tulum peyniri üreticisi Özkan Beydili ise bahar aylarında çıktıkları yaylalarda aralık ayına kadar kaldıklarını ifade ederek, soğuk havanın etkisini artırmasıyla köylerine dönmek zorunda kaldıklarını söyledi. Beydili, hayvancılığın büyük emek ve fedakârlık gerektirdiğini vurguladı. Üretici Ferdi Kaya da ilkbaharda yaylaya çıkarılan koyunların yaz boyunca otlatıldığını ve peynir üretimi yapıldığını belirterek, "Hava şartları sertleşince dönüş hazırlıklarına başladık. Hayvanlar ilkbahara kadar yem ve arpa ile beslenecek" diye konuştu. Erzincan’da her yıl kış mevsimiyle birlikte yaşanan bu dönüş, bölgedeki küçükbaş hayvancılığın doğayla iç içe süren zorlu üretim sürecini bir kez daha gözler önüne serdi.
Bursa Bursa’da geniş çaplı asayiş uygulaması Bursa’da polis ekiplerince gerçekleştirilen asayiş ve kumar uygulamalarında 1 aranan şahıs yakalanırken, kumar oynatılan iş yerine adli işlem yapıldı. Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde geniş çaplı asayiş uygulaması gerçekleştirildi. Yapılan sabit asayiş uygulamasında 182 araç kontrol edilirken, 254 şahsın sorgulaması yapıldı. Uygulamada 1 aranan şahıs yakalandı. Osmangazi ilçesi Emek bölgesinde 5 ayrı noktada yapılan sabit asayiş uygulamasında ise 78 araç kontrol edilirken, 214 şahıs sorgulandı. Ahlak Büro Amirliği koordinesinde Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım ilçelerinde yapılan kumar uygulamasında 10 iş yeri denetlendi. Denetimlerde 1 iş yerinde kumar oynandığı tespit edilerek iş yeri sorumlusu hakkında "Kumar Oynamak İçin Yer ve İmkan Sağlamak" suçundan adli işlem yapıldı. Kumar oynayan şahıslara idari yaptırım uygulandı. Ayrıca 1 iş yerinde 4207 Sayılı Kanuna muhalefet, 2 iş yerinin ruhsatsız olduğu tespit edildi. Ruhsatsız iş yerlerinden biri zabıta ekiplerince mühürlendi. Uygulamada 225 şahsın UYAP sorgulaması yapıldı. Ahlak Büro Amirliği koordinesinde Osmangazi ilçesinde yapılan umuma açık iş yeri uygulamasında ise 149 şahsın sorgulaması yapılırken, denetlenen 5 iş yerinden 2’sinde çalışan toplam 3 şahsın SGK kaydının olmadığı tespit edildi. Polis ekiplerinin kent genelindeki asayiş uygulamalarının kararlılıkla sürdürüleceği bildirildi.