ASAYİŞ - 21 Mart 2012 Çarşamba 17:01

SAKARYA`DA UYUŞTURUCU OPERASYONU

A
A
A
SAKARYA`DA UYUŞTURUCU OPERASYONU

Sakarya`da, uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan yedi kişiden 4`ü tutuklanarak cezaevine konuldu.
Sakarya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin uyuşturucu madde satan şahıslara yönelik iki aydır devam eden çalışmaları sonucu başlatılan operasyonda, uyuşturucu madde satıcısı ve kullanıcısı olduğu tespit edilen 19 şüpheli yakalandı. Şahısların ikametlerinde, üzerlerinde ve araçlarında yapılan aramalarda; toplam 148 adet uyuşturucu ve uyarıcı hap, 20 paket satışa hazır paket içerisinde toplam 40 gram esrar maddesi, 2 paket halinde 6 gram uyuşturucu Bonzai maddesi,
uyuşturucu madde satışında kullanılan 200 adet kilitli poşet ele geçirildi.
Olayla ilgili gözaltına alınan 19 kişiden kullanıcı konumunda olan 14 şüpheli serbest bırakıldı. Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapmak suçundan Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen 5 şüpheliden 4`ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da asayiş uygulaması: Aranan şahıslar yakalandı, uyuşturucu madde ele geçirildi Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde gerçekleştirilen geniş kapsamlı asayiş uygulamalarında aranan şahıslar yakalanırken, uyuşturucu madde ele geçirildi, çok sayıda araç ve iş yeri denetlendi. Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde 12 ayrı noktada yapılan sabit asayiş uygulamasında 291 araç sorgulandı. Uygulamada 504 şahıs sorgulanmış olup, yoklama kaçağı olduğu tespit edilen 2 aranan şahıs yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde Asayiş, Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Çevik Kuvvet, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve ilçe emniyet birimlerinin katılımıyla 24 farklı noktada sabit, hareketli yol ve umuma açık iş yeri uygulaması gerçekleştirildi. Yapılan yol uygulamalarında 2 bin 741 şahıs sorgulanırken 4 aranan şahıs yakalandı. Denetimler sırasında 1 şahıstan 0,41 gram kokain, 1 şahıstan ise 2,94 gram bonzai ele geçirilerek şüpheliler hakkında adli işlem yapıldı. Ayrıca 1 şahıstan havalı tabanca ele geçirilirken, şahıs hakkında idari işlem uygulandı. Uygulamalar kapsamında bin 230 araç sorgulandı, 1 araç trafikten men edilirken 17 araca toplam 115 bin 800 TL idari para cezası kesildi. Umuma açık iş yerlerine yönelik denetimlerde ise 12 iş yeri kontrol edildi, 129 şahıs sorgulandı ve herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı. Denetimler sonucunda 1 iş yerinin ruhsatsız faaliyet gösterdiği tespit edilirken, 5 iş yerine idari para cezası uygulandı. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin il genelinde huzur ve güvenliğin sağlanmasına yönelik denetim ve uygulamalarının aralıksız devam edeceği bildirildi.