YEREL HABERLER - 21 Mart 2012 Çarşamba 16:22

DÜNYA ORMANCILIK GÜNÜ

A
A
A
DÜNYA ORMANCILIK GÜNÜ

Afyonkarahisar`da Dünya Ormancılık Günü ve Haftası kutlamaları başladı.
Dünya Ormancılık Günü ve Haftası kutlamaları kapsamında Meteoroloji Bölge Müdürü Ekrem Alaçam, Orman İşletme Müdürü Metin Kalyoncu, DSİ 183. Şube Müdürü İbrahim İşbilen, DSİ Sondaj Şube Müdürü Neşet Akalın, Fidanlık Müdürü Alparslan Altıntaş, Milli Parklar Şube Müdürü Mine Durmuş ve Şube Müdürleri Vali İrfan Balkanlıoğlu`nu makamında ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Vali Balkanlıoğlu, orman, su ve meteoroloji çalışanlarının günlerini kutladı. Dünya Ormancılık Günü`nün gelecek açısından büyük önem arz ettiğini belirten Vali Balkanlıoğlu, ağaç dikme alışkanlığını ve ağaç sevgisinin çocuklara mutlaka kazandırılması gerektiğini ifade etti. Vali Balkanlıoğlu, "Büyük işler başardık. Afyonkarahisar`ın bir ağaç dikimi konusunda dünya rekoru kırdığına inanıyorum. Yüzde 15`lerden yüzde 25`lere kadar çıkan orman varlığımız büyük bir başarıdır. Bir puan artış dahi milyonun üzerinde fidanı teşkil eder. Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu`nun desteğiyle ağaçlandırma faaliyetlerimiz aralıksız devam edecektir. Bu konuda çok hassas ve mesai mefhumu tanımadan özveriyle çalışan tüm personellerimizi kutluyorum" dedi.
Ziyarette, daire müdürleri çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ziyaretin anısında Meteoroloji Bölge Müdürü Ekrem Alaçam tarafından Vali Balkanlıoğlu`na meteoroloji küresi hediye edildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Şiddetli rüzgar binanın duvarını uçurdu Kayseri’de akşam saatlerinde başlayan rüzgar gece saatlerinde etkisini artırırken, 5 katlı bir binanın duvarı yıkıldı. Olayda yaralanan olmazken, binanın altında bulunan bir dükkanın camları ve park halindeki bir araç zarar gördü. Kayseri’de akşam saatlerinde başlayan ve giderek etkisini artıran rüzgar, kent genelinde etkili oldu. Talas ilçesine bağlı Yenidoğan Mahallesi Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi’nde bulunan 5 katlı bir binanın çatı katının duvarı rüzgara dayanamadı. Şiddetli rüzgarın etkisiyle duvar yıkılırken, yol araç trafiğine kapandı. Molozlar binanın altında bulunan bir dükkanın camlarına ve park halindeki bir otomobile zarar verdi. İhbar üzerine bölgeye polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri de oluşabilecek olumsuzluklar için binada inceleme yaptı. Molozların temizlenmesinin ardından yol yeniden araç trafiğine açıldı. Öte yandan, Sahabiye Mahallesi Mete Caddesi’nde de bir ağaç rüzgara dayanamayarak, devrildi. Ekipler yolu kapatan ağaç kaldırılana kadar şerit çekerek, yolu trafiğe kapattı. Ağacın kaldırılmasıyla yol yeniden araç trafiğine açıldı. "Güm diye ses geldi" Duvarı yıkılan bina sakini Muhammet Emin Koç, uykuda olduklarını ve ‘güm’ diye ses gelmesi üzerine uyandıklarını söyleyerek, "Şiddetli şekilde rüzgar esiyordu. ‘Güm’ diye ses geldi. Eşimde bana söyledi. Çatının duvarı aşağı uçmuş. Burada normalde arabalar dururdu. Bende her zaman arabamı buraya park ederdim. Hasar alan arabanın kimin olduğunu bilmiyoruz. Dükkanın camları kırılmış. Taşlar dükkanın içine kadar ulaşmış. Herhangi bir yaralı yok. Gece saatinde olmasından dolayı kimse yaralanmadı" dedi.
Aydın Aydın’da Emirdoğan Çayı taştı Aydın’da günlerdir etkili olan yağışların ardından, Büyük Menderes Nehri’nden sonra çay ve dereler de taşmaya başladı. Efeler ilçe merkezine bağlı Umurlu’nun içinden geçen Emirdoğan Çayı taştı. Bölgede zarar oluşmadan, ekiplerin anında müdahalesi ile dere yatağı genişletilerek sel riskinin önüne geçildi. Meteoroloji’nin akşam saatlerinden itibaren etkili yağış uyarısının ardından Aydın’da adeta bardaktan boşalırcasına yağmur yağmaya başladı. Özellikle Aydın’ın kuzeyinde dağlarda yaşanan şiddetli yağışla birlikte, Yukarı, Orta ve Aşağı Kayacık köylerinden akan derelerin toplandığı Emirdoğan Çayı’nın debisi bir anda yükseldi. Çayın Büyük Menderes Nehri ile buluştuğu noktada taşkın başladığını gören Umurlu Küme Evler bölgesindeki vatandaşlar, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım istedi. Kısa sürede bölgeye sevk edilen ekipler, taşkın suları ev ve hayvan besihanelerine ulaşmadan dere yatağını temizleyip set oluşturdu. Gece saat 01.00 sıralarında başlayan çalışmaları AK Parti önceki dönem milletvekili ve Umurlu eski Belediye Başkanı Rıza Posacı da bizzat takip ederek, anında vatandaşların yardımına koşan ekiplere teşekkür etti. Emirdoğan Çayı’nda debinin aniden yükselerek dere yatağının suyu taşıyamaz hale geldiğini görünce 112’yi aradıklarını belirten Hakan Özer isimli vatandaş, "Sağ olsunlar, 112’yi aradık. Ekipler hemen müdahale ettiler. Şu anda bir sıkıntı kalmadı" diye konuştu. Bu arada yine Umurlu’dan geçen Musluca Çayı’nda da debinin köprü seviyesine kadar ulaştığı, bölgenin taşkın riski altında olduğu belirtildi.