YEREL HABERLER - 22 Mart 2012 Perşembe 15:04

FEM DERSHANESİ`NDEN MORAL VE MOTİVASYON SEMİNERİ

A
A
A
FEM DERSHANESİ`NDEN MORAL VE MOTİVASYON SEMİNERİ

Bitlis`in Tatvan ilçesinde Fem Dershanesi, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesi, dershane bünyesindeki öğrencilere moral ve motivasyon semineri verdi.
Dershanenin Karşıyaka Mahallesi`nde bulunan öğrenci yurdundaki konferans salonunda düzenlenen seminerde, Gaziantep Zirve Üniversitesi Eğitim Fakültesi`nden Yrd. Doç. Dr. Uğur Taşdelen tarafından öğrencilere, sınav öncesi, sınavda ve sınav sonrasındaki süreçlerde neler yapılması gerektiği anlatıldı.
Verilen konferansın devamında Yrd. Doç. Dr. Taşdelen, öğrencilere, sınavda stresten korunma yöntemleri, sınav anında yapılması gerekenler, hızlı ve pratik soru çözme tekniklerini anlattı.
Üniversiteli olmanın ve üniversite okumanın gerekliliği üzerinde duran Taşdelen, Zirve Üniversitesi`ndeki öğrencilerin yaşamlarından kesitler vererek üniversiteli olmanın avantajlarını aktardı.
Öğrencilere üniversite ortamı hakkında da bilgi veren Taşdelen, "Üniversite bir gencin hayata bakış açısını büyük ölçüde değiştirir ve kendisini ilerletmek konusunda olanak sağlar. İyi bir gelecek sahibi olmak istiyorsak bunun yolu üniversiteden geçiyor. Bu yüzden sıkı bir şekilde sınavlara hazırlanarak sınavda en doğru ve hızlı şekilde stres ve heyecan yapmadan soruları çözmeye gayret etmek gerekiyor. Sınav haftasında yorgun ve uykusuz kalmamaya gayret göstermek gerekiyor. Sınavda ilk olarak en iyi
bildiğimiz sorulardan başlamamız gerekiyor. Zorlandığımız soruları boş bırakarak bildiklerimizi önce çözmek bize artı katkı sağlayacaktır. En önemlisi de düzenli ve programlı olarak çalışmak önemlidir. Tüm bunları bir araya getirdiğimizde üniversiteyi kazanmak ve Üniversiteli olmak kaçınılmaz olacaktır" diye konuştu.
Semineri tamamlayan Yrd. Doç. Dr. Uğur Taşdelen, öğrencilerin sorularını yanıtladı.
Seminerde konuşan Tatvan Fem Dershanesi Müdürü İbrahim Aydoğan da 1 Nisan`ın şaka olmadığını, gerçekten YGS`nin sınav günü olduğunu, bu sebeple öğrencilerin hem ailelerine yardımcı olmak hem de kendi geleceklerini garanti altına alabilmeleri için sıkı çalışmalarının şart olduğunu söyledi.
Sınav öncesi moral ve motivasyon amacıyla böyle bir seminer düzenlemeyi uygun gördüklerini dile getiren Aydoğan, bu tür seminerlerin her yıl düzenli olarak sınav öncesinde yapılacağını belirtti.
Dershane öğrencilerinden büyük başarı beklediklerine de vurgu yapan Aydoğan, seminere genel olarak 150 öğrencinin katılım gösterdiğini sözlerine ekledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir