YEREL HABERLER - 22 Mart 2012 Perşembe 09:34

OBEZİTEYE SAVAŞ AÇAN DOKTORA TEŞEKKÜR BELGESİ

A
A
A
OBEZİTEYE SAVAŞ AÇAN DOKTORA TEŞEKKÜR BELGESİ

Mersin`in Erdemli ilçesinde, `Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı` kapsamında obeziteye savaş açarak, hastalarının tamamını obezitenin önlenmesine yönelik çalışmalara dahil eden aile hekimine teşekkür belgesi verildi.
Erdemli Sağlık Grup Başkanı Selim Mirza Loğlaroğlu, `Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı`nın sağlık kuruluşlarında obezitenin teşhisi ve tedavisine yönelik önlemler çalışmasında, Aile Hekimi Hüseyin Emsal`ın, bütün hastalarını obezite kapsamındaki çalışmalara dahil ettiğini söyledi. Emsal`in, başvuru yapan bireylerin obezite açısından değerlendirmelerini ve izlemelerini yaparak büyük bir özveri gösterdiğini kaydeden Loğlaroğlu, konuya gösterdiği hassasiyetten dolayı kutladığını söyledi.
Aile hekimliklerinde obezite ile ilgili çalışmaların sürdürüleceğini ifade eden Loğlaroğlu, ``Vatandaşlarımıza obezite konusunda bilgilendirme yapılmakta, tıbbi yardım alması gerekenler Erdemli Devlet Hastanesi Obezite Birimine yönlendirilerek, gereken yardımı alması sağlanmaktadır. Aile hekimliklerine başvuran herkes obezite yönünden değerlendirilmekte, gerekli ölçümleri yapılmaktadır. Bu konuda ihtiyaç duyan herkes aile hekimine başvurabilir`` dedi.
Hastalarını obeziteden koruyan ve bu konuda bütün hastalarına ulaşan Çeşmeli Aile Sağlığı Merkezi doktorlarından Dr. Hüseyin Emsal ise, ``Her hastayı ikna emek oldukça güç oldu. Özellikle bayanlara ulaşmak ve onları ikna etmek daha zor oldu. Yapılan ekip çalışması ile hastalarımızın tamamının obezite takibini tamamladık. Yeni hastalarımızı da bu çalışmalarımıza dahil ediyoruz. Çalışmalarımız sürecek`` diye konuştu.
Konuşmaların ardından Erdemli Sağlık Grup Başkanı Dr. Selim Mirza Loğlaroğlu, Çeşmeli Aile Sağlığı Merkezi doktorlarından Hüseyin Emsal`e teşekkür belgesini takdim etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, kelepçe takılınca gülerek polis aracına gitti Aksaray’da ruhsatsız tabancayla polise yakalanan sürücü önce basın mensuplarına, “Ağabey çekmesen” dedi, ardından kelepçe takılınca başına kapüşonu çekip gülerek polis aracına gitti. Olay, Büyük Bölcek Mahallesi Kültür Park Caddesi’nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde bekçilerle birlikte uygulama yapan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri şüphe üzerine Büyük Bölcek Caddesi istikametine seyreden F.A. (30) idaresindeki otomobili durdurdu. Trafik ekipleri tarafından ehliyet, ruhsat ve araç sorgulaması yapılan otomobilde asayiş ekipleri tarafından arama yapıldı. Yapılan aramada otomobil içerisinde bir adet ruhsatsız tabanca ve bir miktar mermi ele geçirildi. Bunun üzerine sürücü polis ekiplerince gözaltına alınırken, kendini görüntülemek isteyen basın mensuplarına, “Ağabey çekmesen” deyip arkasını dönerek tepki gösterdi. Elleri kelepçelenerek gözaltına alınan ve yüzünün görünmesini istemeyen sürücü, kafasına ceketinin kapüşonunu takarak 2 kolunda bekçilerle gülerek polis aracına gitti. Otomobil, sürücünün bir yakınına teslim edilirken gözaltına alınan şahıs ifadesi alınmak ve adli işlemler için polis merkezi amirliğine götürüldü. Olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca tahkikat başlatıldı.