YEREL HABERLER - 22 Mart 2012 Perşembe 16:26

EОİTİM BİR SEN ŞUBE BAŞKANI ABDULLAH ÇELİK`İN AÇIKLAMASI

A
A
A
EОİTİM BİR SEN ŞUBE BAŞKANI ABDULLAH ÇELİK`İN AÇIKLAMASI

Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Abdullah Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı`nın, eğitimde verimi artırma adına değişiklikler yaptığı bir dönemde olduğunu belirterek, Bakan Ömer Dinçer`in eğitimin en önemli unsuru olan öğretmenlerin moral ve motivasyonunu bozacak söylemlerden uzak durması gerektiğini söyledi.
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer`in eğitim muhabirleriyle yaptığı toplantıda; öğretmenlerin ilköğretimde ortalama 870 saat, ortaöğretimde ise 756 saat okulda kaldığı yönünde bir açıklama yaptığını aktaran Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Çelik, gerçeğin ise bakanın açıkladığı şekilde olmadığını ifade etti. İlköğretimdeki bir öğretmenin günde 6 saat derse girdiğini ve bunun da 180 günde 870 değil, bin 80 saat yaptığını dile getiren Çelik açıklamasında, "Bakan Dinçer`in vermiş olduğu rakamlar gerçeği yansıtmadığı gibi arada 210 saat gibi büyük bir fark bulunmaktadır. Bununla birlikte öğretmenlerimiz öğle arasında ve nöbetlerde okulda bulunmakta, 180 iş gününün haricindeki günler için ek ders ücreti dahi alamamaktadır Üstelik hafta sonu kursları, etütler, toplantılar, seminerler bu çalışma saatlerine dahil edilmemiştir" ifadelerine yer verdi.
Bakan Dinçer`in açıkladığı 2011 OECD raporundaki dolar cinsinden maaşların ise 2009 verilerine göre hazırlandığını söyleyen Çelik açıklamasında şu sözlere yer verildi:
"Türkiye`de yeni bir ilköğretim öğretmeninin maaşının, yıllık 25 bin 536 dolar ve OECD ortalamasının 29 bin 767 dolar olduğu şeklinde ifade edilen rakamlar da 2009 yılına ait rakamlardır ve günümüzün gerçek rakamlarını yansıtmamaktadır. Şu an yeni bir ilköğretim öğretmeninin maaşı bin 592 TL`dir. Dolar cinsinden bakıldığında ise bu 877 dolara tekabül etmektedir. Bu öğretmenin ek ders ücretleriyle birlikte maaşı TL cinsinden bakıldığında 2 bin 49 TL, dolar cinsinden bakıldığında ise bin 129 dolar olmaktadır. Yıllık dolar cinsinden hesap edecek olursak da ham maaşı 10 bin 524 dolar, ek dersli maaşı ise 13 bin 548 dolar tutmaktadır. Bu rakamlara bakıldığında Bakan Dinçer`in ifade ettiği rakamların neredeyse yarısı kadar olduğu görülecektir."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Temizlik işçisinden alkışlanacak hareket Alaşehir Belediyesi temizlik işçisi Ali İlkgün, şehirlerarası otobüs terminalinde bulduğu içinde para ve altın bulunan çantayı zabıta ekiplerine teslim ederek sahibine ulaştırdı. Temizlik işçisi İlkgün’ün örnek davranışı, Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu tarafından plaket ve 3 yevmiye ile ödüllendirildi. Manisa’nın Alaşehir ilçesinde belediye temizlik işçisi olarak görev yapan Ali İlkgün, bulduğu para ve altın dolu çantayı sahibine teslim ederek örnek bir davranışa imza attı. Alaşehir Belediyesi temizlik işçisi Ali İlkgün, Alaşehir Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde 08.00-17.00 vardiyasında görev yaptığı sırada, her 20 dakikada bir kontrol ederek temizlediği tuvaletlerde denetim yaparken kadınlar tuvaletinde duvara asılı bir çanta fark etti. Durumu hemen zabıta ekiplerine bildiren İlkgün, ekiplerle birlikte çantayı açtı. Çantanın içinden yüklü miktarda para ve altın takılar çıktı. Zabıta ekipleri tarafından tutanak tutularak muhafaza altına alınan çantada kimlik bilgisi aranırken, terminalden alınmış bir yolcu bileti bulundu. Bilet üzerindeki telefon numarası üzerinden çantanın sahibine ulaşıldı. Zabıta Müdürlüğü’ne gelen kadın, çantasını unuttuğunun farkında olmadığını belirterek büyük bir şok yaşadı. Para ve altınlar tek tek sayılarak sahibine teslim edildi. İsminin açıklanmasını ve fotoğrafının çekilmesini istemeyen kadın, duyarlılığından dolayı belediye çalışanlarına teşekkür etti. Başkan Öküzcüoğlu’ndan işçiye plaket ve 3 yevmiye ödül Belediye işçisinin örnek davranışını öğrenen Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, Ali İlkgün’ü makamına davet ederek plaket ve 3 yevmiye ikramiye ile ödüllendirdi. Başkan Öküzcüoğlu, "Seni tebrik ediyorum. Duyarlılığından dolayı vatanına, milletine şerefiyle hizmet edecek arkadaşlarımızın aramızda olması bizi mutlu ediyor. Kamu kuruluşlarında böyle insanların çalışması gurur verici. Emeğine, yüreğine sağlık. Bu davranışın diğer çalışanlarımıza da örnek olmasını istiyoruz. İyilik bulaşıcıdır, dünyayı iyilik kurtaracak" dedi. Ödülü almak istemedi İlkgün’ün ödülü kabul etmek istemediğini belirten Başkan Öküzcüoğlu, "Ali bunu kabul etmek istemiyor ama biz zorlayacağız. Alaşehir Belediyesi olarak kendisine üç yevmiye ikramiye vereceğiz" ifadelerini kullandı. "Bu parayı yemem, çocuğuma da yedirmem" 56 yaşında, evli ve 2 çocuk babası olan Ali İlkgün ise yaptığı açıklamada, "Ben tuvaletlere her 20 dakikada bir bakıyordum. Duvara asılı çantayı görünce zabıtaya haber verdim. Birlikte açtık. İçinden çıkan bilet sayesinde telefon numarasına ulaştık. Bayan geldiğinde çantayı unuttuğunun farkında bile olmadığını söyledi. Paraları tek tek sayıp teslim ettik. Ben vatandaşlık görevimi yaptım. Allah korusun, bu parayı yemem de çoluğuma çocuğuma da yedirmem" diye konuştu. Belediye işçisi Ali İlkgün’ün duyarlı davranışı hem belediyede hem de ilçede takdirle karşılandı.